Mad Professor live DUB show @ Bucureşti / 12 mai

mad professor bucuresti zona reggaeVeştile bune continuă să vină în 2012! Nimeni altul decât Mad Professor, unul din cei mai renumiţi producători de muzică dub / reggae va veni în România pe data de 12 mai. Mad Professor este un  un discipol al legendarului Lee “Scratch” Perry şi face parte din cea de-a doua generaţie de producători a acestei scene. Seria de albume Dub me Crazy, nu mai puţin de douăsprezece la număr, au ajutat muzica dub să facă trecerea în era digitală. Producțiile sale au inclus elemente electronice ce au ajutat la îmbogățirea blueprint-ului clasic de dub, adăugînd noi layere.

Mad Professor aka Neil Fraser este născut în anul 1955 în Guyana, dar la fel ca şi Jah Shaka a cunoscut succesul în Londra, localitate în care s-a mutat la vârsta de treisprezece ani. După ce a devenit pasionat de colecţia de viniluri nu a trecut mult timp până şi-a construit un pupitru propriu de mixaj, urmat de propriul label Ariwa. A colaborat cu nenumăraţi artişti şi a lansat foarte multe materiale despre care o să tot vorbim până în luna mai.

Vă invit să urmăriţi în continuare două clipuri, primul o secvenţă extrasă din documentarul Dub Stories şi al doilea o prestaţie live alături de Aisha la Gladefestival 2006.

sursa: facebook 

Urmăriţi-ne pentru mai multe ştiri despre Mad Professor în România!

 

Mad Professoreste un  un discipol al legendarului Lee “Scratch” Perry, şi a fost unul din cei mai buni producători de dub/reggae al celei de a doua generații a acestei scene. Albumele sale “Dub me Crazy”au ajutat muzica dub să facă trecerea în era digitală. Producțiile sale au inclus elemente electronice ce au ajutat la îmbogățirea blueprint-ului clasic de dub, adăugînd noi layere.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *