Recenzie Alborosie @ Arenele Romane – poze + video


alborosie arenele romane zona reggaeAl-bo-ro-sie, Al-bo-ro-sie, Al-bo-ro-sie.. cam aşa răsunau aseară Arenele Romane din Bucureşti în onoarea artistului sicilian care s-a aflat pentru prima dată în România. Concertul a fost genial, aşa cum zice lumea.. Alborosie “a rupt”, a fost o noapte de neuitat, o noapte de reggae adevărat, o voce cu adevărat specială i-a încântat pe cei prezenţi.

Show-ul a fost decalat cam cu două ore din cauza întârzierii avionului lui Pupa Albo plus ceva probleme tehnice, din câte am înţeles. Cei 3000 – 4000 de spectatori, în estimare proprie, au aşteptat cu nerăbdare ora douăsprezece pentru ce avea să fie momentul reggae de maximă intensitate al anului 2012 în România. A fost clipa în care pe scenă şi-a făcut apariţia Ikaya, care a pregătit terenul pentru Alborosie, cântându-ne şi încântându-ne cu trei piese de senzaţie. Apropo, îi prevăd un viitor strălucit acesteia pentru că are o voce superbă şi se simte că le cântă din suflet.

Şi a urmat Alborosie! Acesta a fost acompaniat de Schengen Clan Band, dar şi de publicul român ce l-a întâmpinat cu maximă căldură. Timp de o oră şi douăzeci de minute am fost hipnotizaţi, am dansat şi ne-am bucurat pe piesele italianului cu dread-urile lungi până la pământ. M-au impresionat şi cei doi backing vocalists ce au dat puţină culoare sound-ului. Interesant este că a fost prima dată după primul concert Promoe când am văzut un bărbat în această postură, iar acesta s-a descurcat de minune.

Rând pe rând am putut fredona versuri ca gal mi come back fi di real ghetto slam / mi come inna di dancehall mi a di don / now slam bam bam thank you mam / ghibidididandoiiBabylon dem thief my herb dem thief my herbpoliceman and souljah haffi stop pressure natty dreadlock dreadlocccck sau Sibilidowndown, Sibilidowndown, It’s a rudeboy town, It’s Kingston town – pentru a enumera doar câteva. Mi-a plăcut mult interpretarea piesei Tears cu un instrumental live impecabil ce a sunat într-un mare fel, mi-a plăcut mult tot spectacolul de fapt. Sunt convins că şi lui Alborosie i-a plăcut de noi, drept dovadă acesta ne-a dedicat la un moment dat dragostea în stil de operă italiană.

Îl aşteptăm aşadar pe Alborosie să revină în România, premise sunt suficiente acum şi sunt convins că data viitoare ne vom strânge şi mai mulţi. 🙂

Pentru că nu ar fi fost o seară atât de reuşită fără ceilalţi artişti care au performat în deschidere doresc să-mi arăt aprecierea faţă de băieţii de la Kaya Foundation ce au colaborat din nou spontan cu Ras Dawa. Aceştia au încălzit inimile celor prezenţi cu muzica propusă, mixată cu mare stil şi bombardată cu mesaje pozitive de către vocea lui Dawa.

După Kaya au următ băieţii de la East Roots care se pare că au progresat enorm! Se vede că au strâns foarte multe concerte în spate, iar această trupă de reggae românesc sunt convins că va ajunge departe dacă va respecta regula pe care şi-a impus-o până în prezent: multă muncă. Un mare big up şi pentru ei. Au fost magnifici.

Venit tocmai din Olanda, dar născut pe meleaguri bănăţene, General Trix a fost ultimul artist ce a precedat show-ul lui Alborosie. Respect şi pentru acesta ce a impresionat mai ales la capitolul flow.

Una peste alta, a fost un eveniment foarte reuşit cu un sound impecabil şi cu un public român frumos şi numeros. Mulţumim Reggae Nights pentru organizare şi pentru eforturile depuse, poarta către noi mari concerte reggae tocmai ce a fost deschisă. Pe data de 22 iulie a fost făcut un pas foarte important pentru România şi pentru mişcarea reggae din această ţară. Consider că am asistat aseară din punct de vedere al prezenţei şi al atmosferei la cel mai mare concert reggae desfăşurat pe plaiuri mioritice până în prezent. Suntem din ce în ce mai mulţi care ascultăm genul acesta de muzică, iar acesta este un lucru chiar îmbucurător.

Pentru poze click pe link! Pozele au fost realizate cu ajutorul lui Valentin Geamanu

Alborosie live @ Arenele Romane – part 1 

Alborosie live @ Arenele Romane – part 2

ps.. la capitolul organizare consider că ar mai trebui puţin lucrat la baruri, parcă ar merge şi nişte bere la draught la un preţ accesibil la astfel de evenimente. Aşa, a fost puţin greu pentru unii cu 8 lei Heineken-ul la 0,33. În rest, nu am nimic de comentat 🙂

6 Comments

  1. Chiar a fost big si lumea de mare exceptie

  2. FYAAAAAAAAAAAAHHHHHHHH. am sarit si am cantat aproape tot concertul =)) .Nu ai cumva partea cand a cantat opera? Mi s-a parut incredibil. Are o voce… wow

    • ai acum mai sus o mica parte din momentul in care a cantat opera. Destul de inspirat omul nostru sa filmeze acest lucru as spune 🙂

  3. Daaaa …RESPECT RESPECT pentru filmare. Felicitari si pentru munca depusa pentru site…
    BLESS&LOVE.

  4. No prob. Sper sa cantam/sa dansam si pe muzica unui Marley.Muzica asta e un tratament .suntem “izolati” intr-o lume gri. Bless

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *