Tribut Bob Marley 2013 | LION D live act (It) / BIZZARRI SOUND dj set (It) @ Setup Venue / Timisoara / 9 februarie

Reggaelize.it vă invită sâmbătă, 9 februarie 2013, în Setup Venue situat la adresa din Pestalozzi nr. 22, Timişoara, la un eveniment numit Tribut Bob Marley dedicat, bineînțeles, memoriei lui Bob Marley (6 Februarie 1945 – 11 Mai 1981).

Support: 10 RON inainte de ora 00:00, 15 RON după.

————————————————-

Line-up:

LION D (Italia) 

Pana in 2007, Lion D concerteaza alaturi de numerosi DJ in cluburi din Italia impreuna cu artisti straini sau italieni, insa cariera sa prinde un nou contur atunci cand ii intalneste pe Bizzari Sound, un soundsystem din Modena (IT).

Astfel, ajunge ca in 2009 sa-si lanseze albumul de debut, “the Burnin Melody”. Mesajul pieselor sale se concentreaza in jurul justitiei si drepturilor omului. Prin muzica el descrie lumea si societatea actuala, folosind-o pentru a lupta impotriva nedreptatii sistemului, dar in acelasi timp este o unealta prin care isi pune in evidenta personalitatea si spiritualitatea. “The Burnin Melody” a fost foarte bine primit de dj din Jamaica si Marea Britanie (Irie Fm, 876 Radio, BBC), circuland in mediul virtual din intreaga lume. Pentru acest material, Lion D a lucrat cu Bizzari Records si The Livity Band pe partea muzicala, colaborand cu artisti si trupe din Italia (Frisco and Goldcup Records, Franziska, Shanty, River Nile, Magadog e Jah Love) dar si din strainatate (The Jamaican Vertex). De asemenea, albumul contine featuring-uri cu artistul Jamaican, Lutan Fyah, pe piesa “Rise” si cu Miss Linda pe “Love’s Taking Over”.

Un an si jumatate mai tarziu, Lion D lanseaza cel de-al doilea album: Reap What You Sow (mai, 2011). Acesta este alcatuit din single-uri inregistrate de artist in 2010 precum “Trendsetta” (videoclip filmat in Kingston, Jamaica) si “Nah Work On Sunday” –un featuring cu jamaicanul King Kong. Majoritatea pieselor au fost produse de Bizzari Records, cu exceptia single-elor “High” (produs de casa de discuri franceza Fury Bass), “Neva Smoke Enough” (All I Do Is Win Riddim), “Eazy Sexy Girl” si “Nah Change Pattern” (Dancehall Again Riddim, respectiv Dutty Gamez Riddim). Dupa lansarea clipului “Reap What You Sow” , Lion D da startul turneului “RASTAFARI CHILDREN TOUR” in Italia, alaturi de The Livity Band si Ras Tewelde (un alt artist din echipa Bizzari Records). Numele turneului a fost dat de piesa piesa rezultata din featuring-ul celor doi, “Rastafari Children No Cry”.
In vara anului 2011, Lion D concerteaza pe scena Rototom Sunsplash Festival (Spania), urmand ca inceputul lui 2012 sa-l gaseasca in Albania si Polonia.

In 2012, lanseaza EP-ul “Real Somth’n” si colaboreaza cu Ras Tewelde pe EP-ul “Wild Fire” –un tribute pentru mari artisti ai anilor 80’ precum Dennis Brown, John Holt, Lone Ranger, Brigadier Jerry, Mighty Diamonds si Chaka Demus & Pliers. La sfarsitul anului, inregistreaza piesa “Soundboy A Go Dead” pe Stop That Sound Riddim (Irie Ites Records).

——————————————-

BIZZARRI SOUND (Italia)

Bizzarri Sound este un sound system înființat oficial în 2004 de către Nick și Leo în Modena (Italia). Bizzari deține și un label independent – Bizzari Records, care a găzduit în studioul lor artiști din Jamaica precum Jah Mason, Michael Rose, Antony B, Sylford Walker, Abyssinians.

Bizzari Sound include și o trupă live – Livity Band, care concertează în toată Europa alături de artiștii din label. Cei mai cunoscuți artiști din cadrul label-ului sunt Lion D și Ras Tewelde, iar în privința riddim-urilor produse se remarcă Mama Africa Riddim, Hot Gal Riddim și Everywhere I Go Riddim.

Bizzari Sound va fi prezent pe 9 februarie în Setup Venue cu un dj set înălțător dedicat memoriei lui Bob Marley.

Fii acolo, fii reggae!

lion d tribut bob marley timisoara zona reggae

sursa: facebook

Urmăriţi-ne pentru mai multe evenimente reggae!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *