Interviu cu Blue Nipple Boy

Băieții de la Blue Nipple Boy vor lansa oficial pe data de 14 mai 2014 primul material discografic din carieră, United EP. Acest lucru se va petrece într-un concert de zile mari cu intrare liberă, organizat miercuri în The Silver Church, începând cu ora 20.

Cum Blue Nipple Boy este o trupă care are mesaj pozitiv, care îmbină în stilul său pe lângă jazz, indie, funk și genul reggae ne-am gândit că aceasta ar fi o bună oportunitate pentru a le lua un interviu.

Zis și făcut.. așadar, am avut plăcerea de a-l invita la un pahar de vorbă pe Cătălin Boltașu, membrul fondator și chitarist al Blue Nipple Boy. Ce a ieșit, avem plăcerea de a citi în continuare. Enjoy!

Facebook Blue Nipple Boy
Youtube Blue Nipple Boy
Soundcloud Blue Nipple Boy

Concert Blue Nipple Boy – Lansare United EP | The Silver Church | miercuri, 14 mai | intrare libera | ora: 20

1. Pe data de 14 mai 2014 trupa Blue Nipple Boy va lansa, United EP, primul material oficial din cariera. Ne poți povesti mai multe despre acest proiect?

Cătălin Boltașu (Blue Nipple Boy): 

United este primul material Blue Nipple Boy lansat sub forma unui EP de patru piese, până în prezent preferând să lansăm toate piesele noastre ca single-uri. Ne-am dorit să venim cu un produs diferit de ceea ce am lansat până acum. Ne-am propus să exploatăm și mai mult partea reggae, dar, în același timp, să nu renunțăm la celelalte stiluri muzicale prin care ne-am făcut cunoscuți. Am pus laolaltă reggae și rock pe United, reggae și pop pe Rainbow, disco și pop pe C’mon Dance și un acustic veritabil pe Eden.

De asemenea, ne-am dorit să punem și mai mult accent pe mesajul muzicii noastre. Vorbim despre antiviolență și antirasism, egalitate și libertate, identitate teritorială, culturală și mult pozitivism, ca mod de a privi lucrurile în general, nu doar ca principii.

Suntem foarte mândri de acest material. Ne reprezintă în tot ceea ce facem în prezent ca trupă și sperăm să vă placă și vouă.

2. La ce ne putem aștepta de la concertul de lansare al United EP?

Cătălin Boltașu (Blue Nipple Boy): 

Concertul de lansare va fi cu siguranță unul special, probabil cel mai intens de până acum. Cei care merg la concertele noastre știu ce înseamnă energia Blue Nipple Boy și modul interactiv prin care ne place să prezentăm muzica noastră. Va fi un concert dinamic, cu multă energie bună și invitați foarte dragi nouă. Vor mai urca pe scenă Lazy Friday, o trupă funky-reggae relativ nouă (2013), dar foarte bună, Julius DJ, un prieten apropiat al trupei care ne-a însoțit în multe dintre concertele noastre, Peejay Vincent, percuționist de muzică africană, care ne va acompania cu djembe-le pe una dintre piese și Denis Matei, invitat la chitară pe o altă piesă de pe material.

3. Ce urmează după apariția acestui material și cum vezi călătoria Blue Nipple Boy în muzicî în următorii ani?

Cătălin Boltașu (Blue Nipple Boy): 

După lansare, urmează promovarea acestui EP online, dar și în cadrul unor concerte ce urmează să se desfășoare în vara aceasta. Vom cânta în cadrul mai multor festivaluri și activități outdoor, pe care le vom anunța în perioada următoare. În mod sigur, călătoria noastră ca trupă nu se termină aici. Vom continua să lansăm piese și produse noi, să concertăm în țară și în străinătate ca și până acum.

4. De cine vă simțiți influențați în muzica voastră? Există vreun artist reggae pe care-l apreciați în mod deosebit și care vă poate inspira?

Cătălin Boltașu (Blue Nipple Boy): 

Ascultăm multă muzică și cu siguranță acest lucru ne influențează inclusiv ca trupă. Personal, apreciez foarte mult artiști ca Manu Chao, Damian Marley, Matisyahu, Dub Incorporation, Pharrell Williams, Noir Desir, The Clash, Ramones, U2 și mulți alții. Toți ne inspiră într-un fel sau altul. Nu ai cum să rămâi izolat, ca iubitor de muzică și ca artist.

5. Am dori să cunoaștem cum se împarte inputul creativ între voi (cine scrie, ce scrie, etc). 

Cătălin Boltașu (Blue Nipple Boy): 

În general, toți membrii trupei își lasă amprenta asupra muzicii și a sound-ului. De cele mai multe ori, eu vin cu teme, versuri și structuri de piese, însă cu toții se implică, de la vocal, până la saxofonist sau tobosar 🙂  Avem vârste diferite, background-uri culturale diferite, ascultăm muzici de mai multe genuri și asta nu poate decât să aducă profit trupei.

6. Știm că până nu demult Adrian Carciova aka Tony Baboon a fost solistul trupei. Se simte încă influența acestuia în muzica voastră?

Cătălin Boltașu (Blue Nipple Boy): 

Adrian a fost vocalul trupei pana la sfârșitul lui 2012. De atunci și până acum s-au schimbat multe în muzica Blue Nipple Boy. Odată cu venirea lui Fabian la voce, show-ul nostru a devenit mult mai dinamic și mult mai interactiv. Vocile sună altfel, reggae-ul este mai prezent, iar piesele vechi sunt interpretate în alt mod.

Fabian este un adevărat frontman pe scenă și un solist căruia îi place show-ul live. Dacă în trecut, eram mult mai indie ca sound și ca abordare, în prezent, lucrurile stau puțin diferit. Mesajul trupei este mai personal și mai concret, la fel și direcția.

Cred că ne-am maturizat ca trupă și am reușit să creștem și mai mult, odată cu fiecare schimbare. De la concert la concert feedback-ul pozitiv al publicului este din ce în ce mai puternic, iar asta confirmă traseul trupei pe mai departe. În formula aceasta am atins cu siguranță cele mai mari realizări ca trupă.. iar procesul continuă 🙂

7. Să facem acum un exercițiu de imaginație 🙂 Numește-mi te rog trei artiști români din toate timpurile, alături de care trupa Blue Nipple Boy ar fi onorată să împartă scena.

Cătălin Boltașu (Blue Nipple Boy): 

Am împărțit scena cu foarte mulți artiști din România și nu numai. Ne-a plăcut să împărțim scena cu Subcarpați, Toulouse Lautrec, East Roots, The Pixels, The Monojacks, Les Elephants Bizzares sau Moonlight Breakfast. Toată scena alternativă serioasă din România este pe placul nostru 🙂

8. Cum s-a ajuns să vă numiți Blue Nipple Boy 🙂 ?

Cătălin Boltașu (Blue Nipple Boy): 

Fiecare proiect ajunge în final la un nume. La noi a fost BNB și așa va rămâne. Căutam un nume din mai multe cuvinte, care să fie ciudat, să poată fi prescurtat ușor, să stârnească discuții și să nu înceapă cu The 🙂 S-a propus Blue Nipple Boy, alături de multe altele, însă într-un final, ne-a plăcut ideea de sfârcuri colorate 🙂

9. În incheiere, te rugăm să adresezi două cuvinte fanilor Zona Reggae & Blue Nipple Boy. 

Cătălin Boltașu (Blue Nipple Boy): 

Zona Reggae scrie și publică pentru voi, iar Blue Nipple Boy exista datorită vouă! În mod cert, muzica unește oamenii!

Ne vedem miercuri în Silver Church!

Blue Nipple Boy Zona Reggae

Urmăriţi-ne pentru mai multe interviuri reggae!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *