Kalbata & Mixmonster – Congo Beat The Drum

Artist: V.A.
Album: Congo Beat The Drum
Producători: Kalbata & Mixmonster
Label: Freestyle Records
Cat. no.: FSRCD102
Data lansării: 28 Aprilie 2014
Format: CD | Digital | Vinyl

Kalbata și Mixmonster reprezintă un duo de producători cvasi necunoscut până astăzi pasionaților de muzică reggae. Se întâmplă acest lucru tocmai pentru că cei doi sunt specializați în alte genuri muzicale 🙂

Kalbata, pe numele său real Ariel Tagar reprezintă un producător de techno și 2-step, dar totodată este și omul din spatele label-urilor Fortuna și Spring Hill Records. A coloborat pe parcursul timpului și cu Warrior Queen și a remixat piesele unor artiști precum Fat Freddy’s Drop, Spank Rock sau The Count, pentru a numi doar trei.

Mixmonster sau Uri Wertheim, precum în cartea sa de identitate, este geniul din spatele trupei funk The Apples, dar în același timp și membru al trupei Radiotrip.

Kalbata și Mixmonster au făcut echipă recent și au lansat un nou album de unsprezece piese numit Congo Beat The Drum, unul care se încadrează în genurile roots, dub, dancehall, electronic sau chiar dance. Povestea noului LP a început într-un studio din Tel Aviv, Israel, atunci când cei doi producători au hotărât să-i aducă un omagiu marelui King Tubby, dar în același timp și epocii dancehall de la finalul anilor ’70, începutul anilor ’80, mai exact cea numită sugestiv early dancehall.

După ce instrumentalele au fost gata, Ariel și Uri au dat o fugă în Jamaica unde au căutat artiști capabili să le îndeplinească visul. Astfel, s-a ajuns ca acest proiect să-i reunească pe track-uri pe Little John, Major Mackerel, Mutabaruka, Trinity, Tullo T, Echo Minott sau Prince Jazzbo, pentru a enumera doar șase. Referitor la Prince Jazzbo, se prea poate ca piesa Voice Make A Joyful Noise să fi fost ultima înregistrată de către artist, înainte de nefericita moarte a sa care s-a petrecut în septembrie 2013.

Congo Beat The Drum este un album original, experimental, care sparge barierele obișnuitului. Avem parte de roots reggae, de efecte specifice muzicii dub, de pasaje măiastre de clavietă, de un Riddim compus aproape doar din tobe (pe piesa lui Major Mackerel, care oferă și numele materialului), de dub poetry (pe Same Thing Every Day) sau de bucăți autentice de early dancehall. Așadar, ne putem bucura de unsprezece piese complet diferite și ca instrumental și ca interpretare, dar peste absolut toate planează calitatea magistrală a sunetului.

Avem plăcerea să vă propunem în continuare spre ascultare majoritatea pieselor de pe creație și vom începe cu Aim, pentru a continua cu Inna Skateland, Prisoner In Love, Congo Beat The Drum, Same Thing Every Day, Trouble In The Dance, Out A Road și Voice Make A Joyful Noise. Congo Beat The Drum este un album poate puțin ciudat pentru un ascultător obișnuit de reggae, dar oferiți-i acestuia măcar o șansă, pentru că între cele unsprezece track-uri sigur veți găsi ceva care să vă placă.

În închiere, mai dorim să menționăm că acest album a fost lansat la label-ul Freestyle Records în format digital, pe CD și pe vinyl, așa cum merită orice material campion. Enjoy!

Kalbata & Mixmonster feat Puddy Roots – Inna Skateland

Kalbata & Mixmonster feat Little John – Prisoner In Love

Kalbata & Mixmonster feat Major Mackerel – Congo Beat The Drum

Kalbata & Mixmonster feat Mutabaruka – Same Thing Every Day

Kalbata & Mixmonster feat Trinity & Jah Thomas – Trouble In The Dance

Kalbata & Mixmonster feat Echo Minott – Out A Road

Kalbata & Mixmonster feat Prince Jazzbo – Voice Make A Joyful Noise

TRACKLIST:

1. Intro
2. Inna Skateland feat Puddy Roots
3. Prisoner In Love feat Little John
4. Congo Beat The Drum feat Major Mackerel
5. Same Thing Every Day feat Mutabaruka
6. Marshall Bread
7. Trouble In The Dance feat Trinity & Jah Thomas
8. Aim feat Tullo T
9. Out A Road feat Echo Minott
10. Voice Make A Joyful Noise feat Prince Jazzbo
11. Prisoner In Love (CRB Version)

Buy from Freestyle Records

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!

Kalbata & Mixmonster - Congo Beat The Drum Zona Reggae

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *