Friendly Fire Band – Premonitions Remixes

Artist: Friendly Fire Band & Friends
Label: Friendly Fire Music
Cat. No.: FFD 550
Data lansării: 23 Mai 2014
Format: Digital

Avem deosebita plăcere de a vă prezenta cel mai nou material lansat de trupa Friendly Fire Band, prin intermediul label-ului propriu, Friendly Fire Music.

Este vorba despre o compilație de remixuri intitulată Premonitions Remixes, la baza căreia a stat, după cum sugerează și titlul, release-ul Premonitions Riddim, din 2011.

La fel ca și originalul, prezentul LP conține treisprezece piese, care au fost însă remixate, pe diverse instrumentale construite de către producători mai mult sau mai puțin cunoscuți din scena muzicii bass.

 

Compilația debutează cu interpretarea lui Murray Man, intitulată Make Contacts, care beneficiază de un remix digital dub în stil stepper, ce vine de la Ill Mo Matic, la care se adaugă o variantă reggae / dubstep, cu un bass distrugător, reverberație și ecouri prelungi, de la Dub Suppliaz.

Pentru a picta un tablou cât mai complet al muzicii bass cu influențe reggae, cei de la Friendly Fire Band au cooptat în realizarea acestui material și ajutorul unor producători din scena drum & bass.

Astfel, de reinterpretările energice în stil jungle s-au ocupat Lion Fire & Jinx, și K Jah. Primii au remodelat piesa Queen Rasta, de la Ras Tweed și Peppery, și melodia (W)here Is The Love, interpretată de o artistă jamaicană renumită, care și-a trăit perioada muzicală de glorie în anii ’70, și anume Susan Cadogan. Vocea suavă a acesteia este complementată perfect de secțiunea instrumentală de trompete, iar ritmul drum’n’bass alert este întrerupt de scurte pasaje în care percuția dispare, făcând loc trompetelor și deosebitei voci a artistei.

K Jah abordează același stil jungle, însă tratamentul este aplicat altor două creații vocale, fiind vorba despre piesele One World, de la City Culture, și Nah Fret, de la Chillvert. Instrumentalul alternează pe anumite secțiuni între ritmul drum’n’bass și cel reggae original, în stil one drop.

Tot din scena muzicii jungle, dar reprezentând o ramură mai nouă, prin stilul future jungle, îl găsim pe producătorul britanic Gold Dubs.

Acesta ne propune un remix al piesei intitulate Total Destruction, de la Raphael, un artist contemporan tânăr și talentat. Gold Dubs combină percuția breakbeat a genului jungle cu tempo-ul de 140 BPM, caracteristic genului dubstep, obținând un remix situat undeva între reggae și jungle ca nivel de energie.

Aceeași piesă de la Raphael beneficiază de o versiune electro dub, semnată Artufex, la fel ca și melodia Buffalo Soldier de la Tomlin Mystic, inclusă inițial în varianta originală pe materialul Balsall Heat din 2013, al grupului Friendly Fire Band.

Bineînțeles, din multitudinea de stiluri abordate, nu putea lipsi genul dancehall, reprezentat prin versiunile electro-dancehall realizate de către General Riddim pentru piesele Queen Rasta și Make Up Your Mind. Iar pentru ca pachetul să fie complet, DJ Feva ne propune un mash-up nebun pe ritm de hip-hop, cu elemente electro, sintetizatoare, wobbles, dar și pian clasic, în care combină track-ul vocal de pe piesa lui Raphael cu cel al lui Murray Man.

După ascultarea întregului material putem afirma cu încredere că pe compilația Premonition Remixes există câte ceva pentru fiecare fan al muzicii reggae și nu numai.

Vă invităm să ascultați, mai sus, remixul jungle al lui K Jah, în variantă integrală, urmat de un minimix al întregii compilații, compilație ce sună extrem de bine!

Mai jos, vă puteți delecta cu incă două remixuri de pe acest release, în variantă integrală. Audiție plăcută!

Murray Man – Make Contacts (Ill Mo Natty Remix)

 

Chillavert – Nah Fret (K Jah Remix)

 

TRACKLIST:

01. Murray Man - Make Contacts (Ill Mo Natty Rmx)
02. Susan Cadogan - (W)here Is The Love? (Lion Fire & Jinx Remix)
03. Ras Tweed & Peppery - Queen Rasta (General Riddim Rmx)
04. Chillavert - Nah Fret (K Jah Rmx)
05. Tomlin Mystic - Buffalo Soldier (Artufex Remix)
06. Raphael - Total Destruction (Artufex Remix)
07. Raphael / Murray Man - Total Destruction / Make Contacts (DJ Feva Mashup)
08. Bingiman - Message To The World (Ill Mo Natty Remix)
09. Murray Man - Make Contacts (Dub Suppliaz Remix)
10. City Kulture - One World (K Jah Remix)
11. Collie Weed - Make Up Your Mind (General Riddim Remix)
12. Ras Tweed & Peppery - Queen Rasta (Lion Fire & Jinx Remix)
13. Raphael - Total Destruction (Gold Dubs Remix)

Download on itunes

Urmăriţi-ne pentru mai multe reggae mixtapes!

VA - Premonitions Remixes

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *