Ras Muhamad – Salam

Artist: Ras Muhamad
Album: Salam
Label: Oneness Records
Data lansării: 25 Iulie 2014
Format: Digital

Ras Muhamad, cel mai popular artist reggae indonezian al momentului, lansează pe data de 25 iulie 2014 la label-ul Oneness Records cel de-al treilea album solo al carierei, numit Salam.

Acesta urmează celorlalte două realizări ale lui Ras Muhamad, Reggae Ambassador (2007) și Next Chapter (2009). Este drept în 2012, acest artist a mai lansat un album atunci când a colaborat cu Daddy T pentru a oferi publicului ascultător materialul intitulat Berjaya.

Ras Muhamad, Muhamad Egar pe numele său real, a fost școlit pentru mai mult de zece ani în New York, locul în care a și luat contactul pentru prima dată cu cultura Rastafariană.

Salam este un album produs de către Moritz von Korff & Benjamin Zecher pentru Oneness Records, iar de mixajul său s-a ocupat Umberto Echo. Peste Riddim-uri se așterne fin vocea catchy a lui Ras Muhamad care este capabilă să capteze atenția oricui, lucru demonstrat perfect de mixul albumului de mai jos.

 

Pe lângă producția superbă semnată de către Oneness Records, pe unele track-uri, în special pe Leluhur întâlnim și instrumente tradiționale indoneziene. O altă surpriză plăcută este constituită și de faptul că Ras Muhamad a decis să înregistreze o piesă și pe celebrul No Doubt Riddim, unul care a fost semnat la vremea lui de către Dub Incorporation.

Versurile lui Ras Muhamad sunt scrise în engleză, patois și de asemenea, în bahasa (limba sa natală) și ating subiecte diverse. Astfel, avem parte de o călătorie muzicală în care ni se povestește despre legătura dintre Asia antică și Africa, motivație, umanitate, război, dragoste, suferință, despre frumusețea limbilor de pe planetă sau a diversității. De asemenea, există piese în care este evocată lupta lui artistului pentru supraviețuire.

Pe partea de colaborări îi vom reîntâlni pe Kabaka Pyramid, Naptali, Sara Lugo, Uwe Kaa, dar de asemenea vom face cunoștiință și cu Conrad Good Vibration, Kunokini sau Mighty Che. La capitolul muzicieni ne vom reîntâlni cu omniprezentul saxofonist Dean Fraser. Stilul acestui album poate fi încadrat mai mult la roots reggae, dar tot aici avem parte și de piese lovers rock, dancehall sau de unele cu influențe hip-hop.

Salam este cu siguranță un album de nota zece, care dorește să rupă granițele, să dea un exemplu de unitate și care va pune o dată pentru totdeauna Indonezia pe harta reggae-ului mondial. Nu ar trebui să ne fie frică să spunem că această creație a lui Ras Muhamad  este una dintre cele mai bune și mai bine lucrate ale lui 2014.

Vă invităm să ascultați în continuare de pe Salam, piesele Farmerman, Nuh Badmind Friend și Blow Them Away, înregistrate pe Reggaeville Riddim, Raspect Riddim și respectiv Rub A Dub Man Riddim. Audiție plăcută!

Ras Muhamad – Nuh Badmind Friend

Ras Muhamad – Blow Them Away

TRACKLIST:

01. Salam
02. Good Over Evil
03. Re-Education feat Kabaka Pyramid
04. Jah T Interlude
05. Satu Rasa feat Conrad Good Vibration
06. Nuh Badmind Friend
07. Farmerman feat Naptali 
08. Lion Roar
09. Leluhur feat Kunokini
10. Learn to Grow feat Sara Lugo
11. Conquest
12. Barriers & Borders feat Uwe Kaa
13. So Tired
14. All Over The World feat Mighty Che
15. Blow Them Away
16. Through The Smoke

Download on itunes

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!

Ras Muhamad - Salam - Zona Reggae

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *