Recenzie Cincis Summer Fest 2014 @ Lacul Cincis, jud Hunedoara – poze

Pe malul frumosului Lac Cinciş din Hunedoara, aflat în apropierea localităţii cu acelaşi nume, a avut loc în weekendul care tocmai s-a încheiat a doua ediţie a Cincis Summer Fest. Camping-ul Mădălina a fost pentru două zile locul unde soarele, cheful de viaţă şi distracţie şi, nu în ultimul rând, muzica, au făcut casă bună, împreună.

Drumul până la locaţie este de preferat să fie străbătut cu maşina sau cu unul dintre microbuzele care circulă în zonă, deoarece suprafaţa lacului este una foarte vastă. Eu, de această dată, nu am făcut cea mai bună alegere deoarece am luat un autobuz până în localitate, iar de acolo a trebuit să mai merg aproximativ 5 kilometri cu rucsacul în spate. Indubitabil, a meritat şi de această dată.

Gazdele noastre au fost băieţii de la High Kulture adică Sagaman, Dj Se şi Vru Dubz, care au venit cu sound-ul şi s-au ocupat ca totul să meargă strună și toată lumea să fie mulţumită. Şi s-au descurcat de minune, personal nu am auzit plângeri din nicio guriță 🙂

Să trecem în miezul problemei şi anume la ceea ce ne încântă de fiecare dată, și anume vă propun să vorbim în continuare despre muzică. La Cinciş am avut parte de reggae new roots, dub, roots veritabil, hip hop, dubstep și drum and bass, pentru a numi doar câteva din genurile care au răsunat în boxe.

Seara de vineri a fost cea dedicată în mare parte muzicii roots şi dub. High Kulture au deschis seara cu sunete melodioase dar şi puternice de dub şi mai ales dubstep. Totul s-a mai liniştit când Genmaica, prin prezenţa la butoane a lui Eujah şi a lui Chu The Jhu, a adus pe lac vibe-ul molcom de la Cluj, cu mult roots şi dub de calitate. Sunetele sirenei specifice de dub, vocea caldă a lui Eujah şi sunetele play-ate de către Che The Jhu s-au contopit frumos într-un tot unitar.

Eujah - Genmaica

Serious Dub şi-au făcut simţită prezenţa la Cincis Summer Fest prin piese puternice dub, livrate cu mesajul conscious caracteristic. De fiecare dată când acest crew ajunge în preajma butoanelor totul începe să prindă altă culoare.

Ca o paranteză, doresc să mărturiesc faptul că îmi pare rău că nu am reuşit să identific şi să memorez cel puţin câteva piese din setul celor enumeraţi până acum, data viitoare promit să mă chinui mai mult.

Seara a continuat cu un set marca DJ K-lu, care ne-a bombardat, spre deliciul nostru, cu piese hip-hop şi sample-uri din filme româneşti. De asemenea piese old school şi funk au fost asezonate cu scratch-uri meşteşugite, tot setul acestuia fiind o frumoasă poveste, de la cap la coadă. Personal îi admir foarte mult munca acestui om.

Vru şi Blintzu au continuat să arunce piese preponderent dubstep în difuzoare însă eu obosit fiind m-am retras spre cazare.

A doua zi, cam pe la ora douăsprezece, mi-a venit rândul la pupitru, unde am oferit piese new roots, dar şi ragga şi câteva cu influenţe drum and bass. Spre finalul setului meu, Eujah a venit la microfon și m-a acompaniat, totul fiind condimentat cu sunete de sirenă, iar ce a ieșit a fost mega blană. Dread At The Control a fost piesa care a prins cel mai bine la cei câţiva oameni adunaţi în faţa scenei, dat fiind faptul că încă era destul de devreme.

Zekarjah a preluat ştafeta şi a continuat frumosul vibe cu alte piese asemănătoare. Pietonu ne-a mai servit o porţie bună de hip-hop, dovedind că se află în elementul său urmând ca I-Sheba, membru Irie Warriors să ne ofere o selecţie de piese roots, early digital şi digital strict de pe vinilurile pe care acesta le poartă deseori în călătoriile sale. Aşteptam acest set şi m-am bucurat maxim de el, sunetul de pe vinil, după cum bine ştiţi, este unic.

Cincis Summer Fest

Dub-ul şi digital-ul au intrat pe făgaşul lor normal, odată cu instalarea la butoane a lui Digital Selekta ce a susţinut un set plin de energie şi vibraţie. De asemenea, Dj Bendo din Hunedoara m-a surprins plăcut prin setul său oferit, alcătuit din piese hip-hop şi reggae. Pietonu s-a băgat şi el din nou la microfon fiind urmat de mai multe prestaţii ale mai multor artişti locali de hip-hop foarte iubiţi şi aclamaţi de către public.

Standard Procedure dinMarea Britanie, invitaţii speciali ai petrecerii urmaţi de către Se, Saga şi Zona Verde, un alt frumos proiect apărut nu de mult pe piaţă, au oferit publicului başi grei de dubstep, dar şi piese mai chill de dub. Dubstep-ul şi-a pus însă amprenta asupra acestei ultime nopţi, spre plăcerea ascultătorilor acestui gen.

Pe lângă muzică, la Cinciş am mai avut parte de o ciorbă foarte bună de legume făcută la ceaun, porumb fiert, virşli şi alte preparate la grătar. Ce e drept acestea au cam sfârăit neâncetat pe perioada fest-ului în locuri amenajate şi delimitate de-a lungul camping-ului. Că vorba ceea, românu unde vede un petec de iarbă, pac şi grătarul 🙂 Preţurile la bar au fost mai mult decât decente, un alt plus pentru organizatori. Apa Lacului Cinciş ne-a făcut cu ochiul aşa că nu am putut rata o îmbăiere pe cinste.

Per total ne-am simţit foarte bine la Cinciş Summer Fest, sâmbătă noaptea parcă ar mai fi mers un pic de reggae, dat fiind faptul că şi afişul a fost făcut pe acest film, însă e posibil să fim subiectivi din prea mare dragul ce îl avem faţă de acest gen muzical. 🙂 Cu fotografiile noastre făcute în cadrul acestui eveniment şi pentru care îi mulţumim lui Cătălin Redy vă puteţi delecta mai jos.

Publicul nu a fost însă prea numeros, iar astfel de petreceri, la final când tragi linie au de suferit. Fără o participare activă şi interes pentru astfel de activităţi e posibil ca astfel de proiecte să nu reziste pe termen lung şi ar fi păcat.

Zona Reggae iubeşte locuri precum Lacul Cinciş. Țara noastră are multe locuri ca şi acesta, care merită să fie descoperite şi puse în valoare. Lăsaţi confortul acasă, mai spuneţi pas unui sejur la mare şi plecaţi spre astfel de zone. Suntem siguri că nu veţi regreta nici măcar cinci minute.

Cincis Summer Fest

În viitorul apropiat, High Kulture vă dau întălnire la Basswave Festival, pe malul lacului Ghioroc (Arad), unde vom încerca să fim şi noi prezenţi, nu de alta dar Daddy Freddy, Dub Phizix & Strategy sunt cap de afiş.

Minunata vară a lui 2014 continuă iar noi vă invităm în weekend-ul ce urmează la In Transylvania, un festival plin de concerte şi activitaţi în aer liber. În line-up îi regăsim pe Dubioza Kolectiv, pe prietenii de la Basska, Subcarpaţi, dar și pe macedoneanul Kiril Djaikowskifeat TK Wonder.

Toate cele bune până data viitoare. ONE LOVE!

Poze Cincis Summer Fest 2014

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *