Black Roots – Ghetto Feel

Artist: Black Roots
Album: Ghetto Feel
Label: Soulbeats Records
Cat. No: SBR066
Data lansării: 23 Septembrie 2014
Format: CD | Digital | Vinyl

Black Roots reprezintă numele unei trupe britanice care a luat ființă în anul 1979 și care a scris istorie abordând genul roots reggae la începtul anilor ’80, pentru ca mai apoi vreme de aproximativ douăzecișicinci de ani să dispară de pe scena muzicii.

Cei șase magnifici, adică Jabulani Ngozi (chitară), Kondwani Ngozi  (congas, voce), Carlton Smith (voce), Errol Brown (voce), Cordell Francis (chitară) și Charles Bryan (voce)  s-au reunit în anul 2011, iar de atunci până în prezent au lansat două albume noi de studio: On The Ground (2012) și Ghetto Feel (2014).

Despre cel de-al doilea vă vom povesti și noi în continuare. De asemenea, dorim a menționa că pe lângă aceste două creații, cei de la Black Roots ne-au propus două relansări de albume înregistrate în anii ’80, All Day All Night și The Front Line, dar și varianta dub de la On The Ground, intitulată bineînțeles On The Ground In Dub.

Pentru noul album, care conține douăsprezece piese, cei de la Black Roots au făcut echipă cu label-ul francez independent Soulbeats Records. Noua creație este disponibilă acum atât pe cd, în format digital, dar și pe vinyl. La fel ca și precedentul album de studio și Ghetto Feel este produs în colaborare cu Jeff Spencer și mixat de către Louis Beckett.

Noua creație dispune de un mesaj profund, care explorează teme sociale serioase, exprimând un punct de vedere concret. De asemenea, aflăm încă o dată cât de diferiți suntem ca oameni, dar în același timp conștientizăm faptul că avem multe lucruri în comun care ne pot strânge laolaltă, indiferent de rasă umană.

Pe Ghetto Feel sunt abordate și subiecte politice. Dacă la începutul anilor ’80 trupa din Bristol era unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai lui Margaret Thatcher, acum critica este îndreptată împotriva lui David Cameron, un alt prim-ministru, care are parte de sprijinul Partidului Conservator.

Stilul muzical rămâne încă o dată roots reggae. Practic cei de la Black Roots își continuă munca în mod natural, făcând abstracție de cei aproximativ douăzecișicinci de ani în care au lipsit de pe scenă. Ghetto Feel este un album must have pentru orice iubitor de classic reggae și de mesaje conscious, acesta dispunând de un standard ridicat atât din punct de vedere al sound-ului, cât și al melodicității și versurilor.

În continuare, noi avem plăcerea să vă propunem spre vizionare un scurt promo al materialului (mai sus), dar și clipul piesei care oferă numele acestui album. Vizionare plăcută!

Black Roots – Ghetto Feel – Video

TRACKLIST:

01. Cloudy Night
02. Bad Mind
03. A Wah So?
04. Albert Villa
05. Ghetto Feel
06. Re-claim
07. Street Life
08. Lonely Journey
09. The Earth
10. Carnival
11. Drawn To My Attention
12. Stuck Pon Waff

Download on itunes

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!

Black Roots - Ghetto Feel - Zona Reggae

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *