General Jah Mikey – Jah Mission Is Timeless

Artist: General Jah Mikey, i-Plant
Album: Jah Mission Is Timeless
Label: i-Grow Records
Catalog No.: IGROWCD08
Data lansării: 1 Octombrie 2014
Format: CD | Digital

După lansarea LP-ului Original Yard Food, de anul trecut, veteranul interpret jamaican General Jah Mikey revine în atenția noastră cu un nou album, intitulat Jah Mission Is Timeless.

Materialul poartă eticheta label-ului i-Grow Records, și este unul de tip showcase, conținând șase piese vocale, fiecare dintre ele fiind urmată și de varianta dub corespunzătoare.

De producția muzicală a acestui nou LP s-a ocupat producătorul francez Tooney Roots aka i-Plant, un entuziast al sunetului vintage, mixajul albumului fiind făcut live cu echipamente analogice, în studioul artistului din orașul Cahors.

 

General Jah Mikey, născut Michael Mitchell, a debutat oficial în anul 1985, la frageda vârstă de șaptesprezece ani, cu o piesă intitulată Catch The 85 Style, lansată la Mozziyah Records.

De-a lungul carierei sale de peste 20 de ani, Jah Mikey a avut prestații pe numeroase soundsystem-uri, precum Zodiac, Kilamanjaro, Class One, și King Jammy’s, iar turneele sale s-au răspândit pe întregul teritoriu al Statelor Unite, inclusiv în Virgin Islands.

În ultimii ani, General Jah Mikey a colaborat cu artiști celebri și diverși, precum Sammy Dread, The Roots Radics, Dr Dre, Junior Reid sau The Scientist, pentru a numi doar câțiva.

Versatilitatea sa este demonstrată prin abordarea unei multitudini de genuri muzicale, pe lângă reggae, genuri precum jungle sau dubstep.

Jah Mission Is Timeless este totuși un material ce se încadrează în specialitatea artistului, și anume genul roots reggae. În legătură cu acest nou LP, General Jah Mikey declară: Working on this album was a mission from Jah, and it was a very inspirational process from beginning to end.

Albumul a fost înregistrat, mixat, și produs de Tooney Roots în Franța, la studioul său i-Grow Studio, după care înregistrarea track-urilor vocale s-a realizat peste ocean, în Statele Unite.

Pe partea instrumentală, Jérémie “Bim” Dessus, membru al duo-ului francez de succes Bost & Bim, ne încântă cu sunetele chitării sale, în timp ce Tooney Roots excelează la tobe, bass, pian, orgă, sintetizatoare, percuție, și clavietă.

Din punct de vedere al mesajului transmis, Jah Mission Is Timeless reprezintă o creație 100% roots & culture, temele lirice abordate fiind în strânsă legătură cu semnificația titlului albumului.

Astfel, încă de la prima piesă, intitulată sugestiv Weed Out, General Jah Mikey își declară, printr-o metaforă expresivă, misiunea, aceea de a stârpi buruienile din grădină. Urmează piese care vorbesc atât despre partea frumoasă a vieții, cum este cazul pentru melodia Happiness, cât și despre cea mai puțin frumoasă, ca în cazul piesei Youth Dem Hungry.

Toate aceste mesaje de tip conscious sunt livrate pe ritmuri one-drop cu un sound vintage, oferind albumului, pe lângă omogenitatea lirică și o uniformitate sonoră.

Jah Mission Is Timeless reprezintă un album roots reggae de calitate, destinat în egală măsură fanilor muzicii roots cât și amatorilor de dub în stil old-school.

Vă invităm să ascultați, mai sus, un set de preview-uri pentru acest material. Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01. Weed Out
02. Weed Dub
03. Youth Dem Hungry
04. Youth Dub
05. Happiness
06. Dubness
07. Don't Dweet
08. Dweet Dub
09. Cut & Clear
10. Cut & Dub
11. Jah Mission Is Timeless
12. Dub Mission

Download on itunes

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!
General Jah Mikey - Jah Mission Is Timeless

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *