Pressure – Africa Redemption

Artist: Pressure
Album: Africa Redemption
Label: Yard Vybz Entertainment
Data lansării: 16 Septembrie 2014
Format: Digital

După ce în luna aprilie a acestui an Pressure Busspipe avea plăcerea să ne prezinte un nou album extraordinar numit The Sound, iată că în septembrie 2014 acest artist născut în Insulele Virgine revine în atenția noastră datorită celui de-al cincilea material discografic. Noua creație se numește Africa Redemption și poartă însemnele label-ului Yard Vybz Entertainment.

Africa Redemption este un album de șaptesprezece piese construit de Pressure împreună cu producătorul Baby G (Yard Vybz Entertainment), gândit de foarte multă vreme de cei doi, prima dată vorbindu-se de el undeva în 2012. Între timp, anii au trecut, talentul excepțional al lui Pressure a mai fost șlefuit, astfel că Africa Redemption reprezintă la o primă ascultare un material de neratat de către fanii muzicii reggae în 2014.

Pe album avem parte pe trei dintre piese și de colaborări, toate de cinci stele alături de Chronixx, Damian Marley & Tarrus Riley și Jah Mason pe deja ascultatele Africa Redemption, Mental Disturbance și respectiv My Herbs.

 

Remarcăm de asemenea, faptul că pe Freedom Fighters, Pressure Busspipe seamănă puțin la interpretare cu Sizzla, în special pe refren, iar pe Belly Full, o piesă puțin influențată de genul hip-hop, putem recunoaște și vocea celebrului Garnett Silk. De asemenea, pe Mental Disturbance se remarcă efectele dub care cresc în intensitate odată ce piesa se apropie de final.

Nu putem să nu aducem aminte și tributul adus de artist părinților pe Dear Mama și Parents, prima acompaniată de un Riddim top class, dar și piesa I’m Greateful una capabilă de a-ți oferi bună dispoziție. Pressure Busspipe aduce un omagiu Africii pe Africa Redemption, dar cumva și pe parcursul întregului material. Nu lipsește de aici nici ganja-anthem-ul regăsit de noi pe My Herbs.

Avem parte aici și de ceva lovers rock pe Just Like Dat, dar și de r&b și multă dragoste față de reprezentantele sexului frumos pe Right Love și Love Me So, gen muzical care parcă nu-l prinde așa bine pe artist.

Așadar, Pressure ne dovedește încă o dată cu această ocazie că este unul dintre cei mai buni scriitori de versuri și cei mai melodioși interpreți atunci când vine vorba de muzică reggae contemporană. Africa Redemption este unul dintre albumele bune ale lui 2014, dar parcă o idee mai slăbuț decât precedenta sa realizare discografică, The Sound, un album care a impresionat de la cap la coadă.

Mai sus, aveți plăcerea de a vă delecta cu toate cele șaptesprezece piese de pe Africa Redemption.

Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01. Africa Redemption Intro
02. Africa Redemption feat Chronixx
03. Freedom Fighters 
04. Where I'm From 
05. Lead I Home 
06. Belly Full 
07. Mental Disturbance feat Damian Marley & Tarrus Riley
08. Dear Mama 
09. Parents 
10. I'm Grateful
11. My Herbs Interlude
12. My Herbs feat Jah Mason
13. Just Like Dat 
14. Right Love 
15. Love Me So 
16. Many Moods
17. Feeling Fine

Download on itunes

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!

Pressure - Africa Redemption - Zona Reggae

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *