Restless Mashaits – Goulet Sessions 2003 – 2013

Artist: Restless Mashaits
Album: Goulet Sessions 2003 – 2013
Label: Addis Record
Catalog No.: ADDIS011
Data lansării: 8 Noiembrie 2013
Format: Digital 

Având în vedere că cei de la Restless Mashaits au revenit în centrul atenției comunității reggae, datorită celor trei single-uri care vor fi lansate de către Partial Records, vom trece în revistă și precedentul album al acestor artiști.

Materialul este denumit Goulet Sessions 2003 – 2013, și, după cum sugerează și titlul, este vorba despre o compilație de piese strânse pe parcursul unei perioade de zece ani, între 2003 și 2013.

Restless Mashaits – The Riddim The Rebel

 

Lansarea de albume dub complet instrumentale este o raritate în contextul actual al muzicii reggae, iar prezentul album reușește să umple cu succes lacuna din acest domeniu.

În spatele numelui Restless Mashaits se ascund cei doi producători ai label-ului Addis Record, Jil și Stuf, alături de un grup exemplar de instrumentiști, ce include nume precum legendarul saxofonist Dean Fraser, trompetistul și trombonistul francez Guilleaume “Stepper” Briard, toboșarul Noel Simms aka Scully, lista fiind completată de Jonah Dan, Deadly Headly, și Dizzy Moore.

Din punct de vedere structural, LP-ul include unsprezece piese, patru dintre acestea beneficiind și de versiuni alternative.

Dacă vă întrebați ce aduc diferit aceste versiuni alternative ale unor piese care reprezintă deja variante dub, ei bine, pe prima versiune, în locul track-ului vocal, linia melodică este dominată de un instrument de suflat, precum trompeta sau saxofonul, iar pe versiunea dub alternativă acestea sunt prelucrate cu felurite efecte, percuția și bass-ul fiind aduse în prim plan.

Încă de la primele acorduri ale celor de la Restless Mashaits, pe piesa cu același nume, ne putem convinge de calitatea ireproșabilă a compoziției muzicale și a instrumentației, două caracteristici menținute la standarde ridicate pe tot parcursul albumului.

Restless Mashaits – Restless Mashaits

 

Pe LP-ul Goulet Sessions avem parte atât de piese lente, meditative, cum este cazul pentru Ghetto Blues și varianta dub asociată, Ghetto Dub, cât și de piese cu un ritm stepper energic, precum Downtown Dub și Praises in Dub.

Materialul conține și versiunea dub a piesei I’n’I A Soldier, interpretată în varianta originală de artistul jamaican Nello B, denumită aici I’n’I A Dub. Această frumoasă baladă a stat și la baza celui mai nou EP lansat la Addis Record, în format vinil de 10″.

La calitatea sonoră a prezentului LP a contribuit și legendarul producător britanic Russ Disciples, prin mixajul pieselor.

Vă invităm să ascultați, mai sus, în întregime, două dintre piesele incluse pe acest album dub excelent. Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01. Restless Mashaits
02. Restless Dub
03. I'n'I A Dub
04. Ghetto Blues
05. Ghetto Dub
06. Warriors
07. Warriors Dub
08. The Riddim The Rebel
09. The Riddim Pon Dub
10. Downtown Dub
11. Praises In Dub

Download on itunes

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!

Restless Mashaits - Goulet Sessions

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *