Kenyatta Hill – Riddim Of Life

Artist: Kenyatta Hill
Album: Riddim Of Life
Label: Honest Music
Data lansării: 30 Septembrie 2014
Format: Digital

Kenyatta Hill este fiul lui Joseph Hill, membru al celebrei trupe numite Culture. Cariera lui Kenyatta a început atunci când s-a încheiat cea a tatălui său, la propriu..

Se întâmpla în anul 2006 atunci când trio-ul care compunea trupa Culture se afla în turneu în Europa, iar Joseph Hill avea să se prăbușească în urma unui concert. Acesta a fost sfârșitul pentru reputatul artist, care a trecut în neființă pe data de 19 august în Berlin, Germania.

Fiul său, care până atunci a îndeplinit rolul de inginer de sunet, a preluat imediat frâiele formației. A continuat el în locul tatălui, devenind peste noapte liderul vocal Culture, prestând la nouăsprezece evenimente, până atunci când turneul a fost complet.

Kenyatta Hill a urmat apoi o carieră solo care este încununată pe data de 30 septembrie 2014 de lansarea celui de-al treilea album al carierei, Riddim Of Life. Acesta urmează celorlalte două materiale discografice: Pass The Torch (2007) și Live On: Tribute To Culture (2011).

Kenyatta Hill – Riddim Of Life – Full Promo

Noua creație poartă semnătura label-ului Honest Music și este alcătuită din zece piese, dintre care patru dub-uri semnate de nume precum Jah Servant, Y & D Duke Production, Dub Architect și Dub Africa. De asemenea, pe acest album există și două colaborări: cu Christos DC, bunul său prieten și sfătuitor și cu The Archives, o trupă care explorează zonele muzicii roots reggae, condusă cu măiestrie de către Eric Hilton, membru Thievery Corporation.

De asemenea, la instrumentalele de pe Riddim Of Life au contribuit și membrii ai celebrei trupe Roots Radics, de altfel cea care-i acompania deseori pe Culture în turnee ca backing band.

Kenyatta Hill demonstrează pe noul album faptul că s-a maturizat, impresionând prin vocea sa de ciocolată, una foarte asemănătoare cu cea a tatălui său. Ca stil, pe Riddim Of Life avem parte de roots reggae adevărat, iar mesajele pot atinge ori teme filozofice, ori teme personale, păstrând însă de fiecare dată normele culturii Rastafari. De asemenea, de aici nu lipsește nici ganja-anthem-ul specific oricărui album reggae care se respectă.

Riddim Of Life este un album care trebuie ascultat luând în seamă următorul învățământ, semnat chiar de Kenyatta Hill:

Lend not only your ear, but your heart and mind.

În continuare, avem plăcerea să vă propunem spre ascultare tot materialul (mai sus), dar și clipul realizat pentru Afrikan. Audiție plăcută!

Kenyatta Hill – Afrikan – Video 

TRACKLIST:

01. Afrikan
02. Pressure Drop feat The Archives
03. Jah Is My Friend feat Christos DC
04. Take Man Fi Granted
05. Sorry
06. Blessed Herb 
07. Blessed Herb Dub (Jah Servant Mix)
08. Pressure Drop Dub (Y & D Duke Production Mix)
09. Jah Is My Friend Dub (Dub Architect Mix)
10. Afrikan Dub (Dub Africa Mix)

Download on itunes

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!

Zona Reggae

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *