O.B.F – Wild

Artist: O.B.F & Various Artists
Album: Wild
Label: Dubquake Records
Data lansării: 13 Octombrie 2014
Format: CD | Digital | Vinil

Crew-ul francez Original Bass Foundation aka O.B.F este activ în scena dub încă din anul 2000, devenind treptat unul dintre cele mai solicitate soundsystem-uri la nivel internațional.

Oscilând ca locație între Franța și Geneva, unde organizează seriile de petreceri Dubquake și Top Ranking, grupul este renumit atât pentru calitatea producțiilor, cât și pentru capacitatea de a oferi publicului sesiuni soundsystem de o intensitate rar întâlnită. O astfel de experiență alături de O.B.F am putut trăi și în România, la festivalul Subsonic, în vara anului 2012, și sperăm să nu fie ultima.

După lansarea mai multor EP-uri la label-urile Dubquake și O.B.F Records, la care se adaugă colaborări cu nume mari precum Vibronics, High Tone, Chinese Man, și mulți alții, O.B.F revine în atenția noastră cu mult așteptatul LP de debut.

Titlul acestuia este reprezentat de un adjectiv simplu și sugestiv, care conține însă esența a tot ceea ce înseamnă O.B.F: Wild.

O.B.F – Wild – Teaser

Materialul conține doisprezece piese noi, produse pentru soundsystem. De altfel, albumul poate fi savurat precum o sesiune live condusă de către O.B.F, prezentând variatele influențe muzicale ale acestora, de la digital reggae, rub-a-dub, UK roots, până la future dub și stepper, totul într-un vârtej de bass devastator. Sunetul este absolut sălbatic, formidabil, construit pentru soundsystem.

Instrumentalele futuriste beneficiază de interpretări vocale variate, venind atât de la artiști contemporani, din noul val, precum Charlie P, Sis I-Leen, Mr Williamz sau Shanti D, cât și de la artiști veterani, cum este cazul londonezului Mikey General, al deejay-ului jamaican pe nume Lone Ranger, sau, de ce nu, al MC-ului britanic YT, care a pus prima data mâna pe microfon la frageda vârstă de doisprezece ani.

La aceștia se adaugă Troy Berkley, de la Fogata Sounds, inconfundabilul deejay Burro Banton, și Danman. Astfel, avem parte de artiști venind din țări precum Anglia, Scoția, Franța, dar și Jamaica.

O.B.F feat Troy Berkley – Babylon

Din punct de vedere al mesajului transmis, LP-ul Wild abordează o tematică variată. Albumul include, bineînțeles, multe piese de petrecere, cum este cazul pentru melodiile Dub Controler, Ladies Anthem, Style And Fashion sau My Sound A Danger, dar și piese cu un mesaj conscious, precum interpretarea lui Mr Williamz, intitulată Poorman Life, sau cea a lui Troy Berkley, numită Babylon. Iar pentru ca meniul să fie complet, avem parte și de un ganja-anthem, semnat Shanti D, cu titlul sugestiv Get High.

LP-ul Wild conține tot ceea ce trebuie să știm despre O.B.F, un crew axat pe viitor, care nu face compromisuri. La fel ca în show-urile live din întreaga lume, aceștia aduc cu ei o selecție de vocaliști de top, susținuți de producții muzicale de excepție.

O.B.F sunt periculoși, iar dacă aveți îndoieli în privința aceasta, albumul Wild este aici să confirme!

Vă invităm să ascultați, mai sus, un teaser al albumului,  de piesa de deschidere, care beneficiază și de videoclip și track-urile numite Babylon și My Sound A Danger. Audiție și vizionare plăcută!

O.B.F feat Mikey General – My Sound A Danger

TRACKLIST:

01. Dub Controler (feat. Charlie P)
02. Goin In (feat. YT)
03. Ladies Anthem (feat. Sis I-Leen)
04. Style and Fashion (feat. Lone Ranger)
05. Who's Bad
06. Babylon (feat. Troy Berkley)
07. Poorman Life (feat. Mr Williamz)
08. Wild
09. Get High (feat. Shanti D)
10. Kaly Weed (feat. Danman)
11. Leave It Alone (feat. Burro Banton)
12. My Sound A Danger (feat. Mikey General)

Download on itunes

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *