Primii artiști confirmați la Electric Castle Festival 2015

Electric Castle este cel mai mare festival de muzică din România și totodată primul festival românesc care a mutat sunetele muzicii pe scena unui castel. După doua prime ediții legendare (2013 și 2014), Electric Castle crește din nou în 2015 și va prezenta 6 scene, cu una mai mult ca în iunie 2014, si peste 150 de artisti.

Festivalul se va desfășura tot la Castelul Banffy, Bonțida, Cluj-Napoca, în perioada 25 – 28 iunie 2015.

Zona Reggae

Astăzi, pe 30 octombrie, au fost anunțați primii 18 artiști care se vor regăsi pe scenele Electric Castle, iar tot de astăzi vă puteți achiziționa și abonamente de 4 zile. Detalii despre artiști și abonamente găsiți mai jos.

CUMPĂRĂ ABONAMENTE LA ELECTRIC CASTLE 2015:

Perioada Pret Abonament
Abonamente Early Bird (până pe 17 decembrie) 179 Lei
Abonamente Promo (18 decembrie – 1 aprilie) 229 Lei 
Abonamente Presale (2 aprilie – 17 iunie) 259 Lei
Abonamente (după 18 iunie) 319 Lei
Camping 59 Lei / 4 zile / persoană

*prețul abonamentelor nu include camping

—————————————-

ARTIȘTI CONFIRMAȚI PE 30 OCTOMBRIE: 

MAIN STAGE:

The Cat Empire

The Cat Empire reprezintă numele unei formații australiene formată în 1999. Aceștia sunt cunoscuți în intreaga lume drept una dintre cele mai bune formații live. Au susținut peste 1000 de concerte, iar sunetul lor este cel mai bine descris cu ajutorul unei serii de “slash”-uri combinate din mai multe stiluri muzicale: Jazz, Ska, Reggae, Funk, Latin, Gypsy, Cuban, Australian.

Roni Size & Reprazent [live]

Roni Size & Reprazent vin pentru prima oară în România, Electric Castle fiind al doilea festival după Glastonbury confirmat pentru noul lor turneu!

Formația formată de legenda drum & bass Roni Size se întoarce în 2015 cu un nou album (Size Matters), care va avea și un turneu special de promovare. Ei vor reveni într-o formulă care îi include pe Dynamite MC, Onalee, Si John, Dave Amso, Jay Wilcox și Danny Cox. Reprazent sunt cunoscuți drept una dintre cele mai importante și populare trupe de muzică electronica din ultimele decenii.

Asian Dub Foundation

Asian Dub Foundation, una dintre cele mai cunoscute trupe de pe scena electro-dub, are un stil electronic distinct care combină rapcore, indo-dub, dancehall, raggae-jungle, sunete tradiţionale indiene şi influenţe punk.

Dub Pistols

Formația de casă a festivalului Electric Castle, a fost anunțață încă din 2013 că va fi invitată în fiecare an la Castelul Banffy. Și niciodată cei de la Dub Pistols nu au dezamăgit, show-ul lor energic fiind printre cele mai apreciate. Anul trecut au declarat că deși au fost la aproape toate festivalurile din Europa, Electric Castle, datorită atmosferei și publicului de la castel, este de departe, preferatul lor.

DUB REGGAE STAGE:

Dub Phizix & Strategy

Dub Phizix a inundat scena de drum and bass vreme de aproximativ douăzeci de ani, inundând-o cu numeroase colaborări și producții. Alături de Dub Phizix îl vom avea alături pe MC Strategy din Manchester, unul văzut ca un important punct de reper pentru hip-hopul britanic.

DJ Vadim & Yarah Bravo

Vadim este un prolific DJ și producător independent născut în Rusia, la Saint Petersburg. În momentul de față locuiește la New York și Berlin iar muzica sa combină hip-hop-ul, soul-ul, reggae-ul și genul electronic. El va mixa alături de MC-ul Yarah Bravo.

Soom T & Jstar

Soom T revine în România la Electric Castle Festival. Artista de origine scoțiană este recunoscută drept una dintre cele mai bune MC-ițe din Europa. Soom T obișnuiește ca între melodii să țină discursuri cu caracter social și va fi însoțită pe scena Electric Castle de către Jstar.

Radikal Guru

Radikal Guru aka Mateusz Miller este producător și Dj, născut în nordul Poloniei. Acest artist este bine cunoscut pentru fuziunea reggae – dubstep și sunetul unic influențat de pionierii dub’ului cum ar fi King Tubby, Lee Scratch Perry sau Scientist.

Benny Page

Ascensiunea lui Benny Page către vârfurile drum&bass-ului a fost una foarte rapidă. După ce în anul 2004 l-a impresionat pe răposatul John Peel cu unul din primele sale release-uri, acum, producătorul născut în Reading e binecunoscut ca ucenic şi protejat al legendei drum and bass, Shy FX, sub label-ul Digital Soundboy.

BOILER STAGE:

High Contrast

High Contrast (Link Barret) este alături de Netsky și Camo & Krooked unul dintre cele mai importante nume de la Hospital Records. Cunoscutul DJ de drum and bass, vine pentru prima oară în Transilvania, la Electric Castle.

DC Breaks

Totul a început în 2005 când duo-ul de la DC Breaks a avut câteva lansări sub semnătura Ram Records, label-ul fondat de renumitul Andy C. În 2009, Pete Tong le-a numit piesa „Pickett Line” – „My favorite Drum & Bass tunes of the year”, cei doi făcându-şi rapid loc în podcastul verii Radio One „Hottest Records”. În 2015 vor veni la Electric Castle cu un nou album!

DANCE GARDEN STAGE:

Jan Blomqvist [live]

Încă o premieră pentru România! Jan Blomqvist vine la Electric Castle în formula live! După ce 7 ani a fost vocalist, basist și textier la o trupă de dark melodic rock, Jan se mută la Berlin și găsește inspirația în muzica electronică, renunțând la trupă și schimbând chitara pe un apc40 și un 5x8Spur-Matrix.

Jan Blomqvist începe producția și un show solo. Astăzi, sound-ul lui este descris ca un amestec între Radiohead, Muse, Bodi Bill, Stephan Bodzin și James Holden, un mix între electro-pop melancolic și euforicul minimal techno. La ora actuală, Jan Blomqvist este unul dintre cei mai interesanți și promițători tineri artiști din Berlin.

Modeselektor & Siriusmo

Duo-ul german Modeselektor (Gernot Bronsert si Sebastian Szar), în colaborare cu producătorul german Siriusmo (Moritz Friedrich) au pregătit un nou proiect pentru 2015: SiriusModeselektor. Electric Castle Festival a fost primul festival din lume la care cunoscuții artiști germani și-au confirmat prezența cu acest proiect.

THE MILL STAGE:

Evil Nine

Evil Nine sunt un duo format din Tom Beaufoy și Pat Hardy. Stilul lor definitoriu este breakbeat-ul, dar au și multe alte influențe.

Eliphino

Ca mulți producători, Tom Wrankmore, nativ din Leeds, a început să se ocupe de beat-uri de la o vârstă fragedă, strângând bani să își ia un MPC și să înceapă să facă muzică. Primele sale producții au fost influențate de hip-hop și au atras comparații cu artiști precum Madlib și alți experimentaliști, pentru materiale precum Out of Phase și Seasons. DJ seturile sale sunt eclectice, pentru că incorporează sound-urile cele mai atrăgătoare din hip-hop, garage, house, r`n`b, dancehall și jungle.

Vakula

Vakula este un dj si producator nascut in Konotop -Ukraina, care se face remarcat global odata cu rezidenta in binecunoscutul club moscovit Propaganda.

Cosmin TRG

Există oameni care imită și oameni care inovează. Născut în România, dar stabilit la Berlin, Cosmin Nicolae face indubitabil parte din a doua categorie. În acest moment al vieții sale îl găsim prelucrând sunete techno cu shuffling drums, synth-uri ciudate, peste care adaugă instrumentale,voci și ifluențe din clasicismul din Chicago sau Detroit.

D/R/U/G/S

Originar din Londra, D/R/U/G/S face parte dintr-o poveste a renașterii muzicii house ambientale. D/R/U/G/S înseamnă club music, dar cu un twist organic, excentric. Sunetul D/R/U/G/S reușește să fie atât ”anost”, cât și dinamic, euforic, radical și neîmblânzit.

MAI MULTE INFORMAȚII CURÂND!

sursa: electriccastle.ro

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *