Johnny King – Lansare Rise Up EP @ Colectiv, București / 24 ianuarie

Line-up: Johnny King
Invitati: Karie, Skizzo Skillz, Mike Diamondz, Jo, Uddi, Petra Acker, Babylon Advisor
Support: King Julien (warm-up) | Dan Apetria (after party) | Moreli Painter (expoziție de pictură)
Data: 24 ianuarie
Ora: 22:00
Locatie: Colectiv
Adresa: strada Tabacarilor nr 7
Oras: Bucuresti
Pret intrare: 20 Lei
Stiluri: Reggae, Dancehall, Hip-Hop, Rnb

————————–

La mijlocul anilor ’90, Johnny King își găsea ecoul african în România, după o experienţă plăcută de câţiva ani în frumoasa Elveţie, venit din Congo cu ritmuri de tobă neregulate ce încă i-au rămas în minte şi care i-au marcat plăcut copilăria. Producții de acest tip, dar cu un aer jamaican și un sound experimental, încorporând un bass la frecvențe au condus la sunetul incipient reprezentat astăzi de muzica cu care Johnny King ne-a obişnuit în ultimii ani.

A început în ’97 cu trupa de rap Black Style, cu un sound greu, în perioada când mari trupe de rap încă îşi formau stilul, afirmându-se şi semnând cu Alfa Sound, printre cele mai cunoscute case de discuri la acea perioada. În următorul an avea să semneze deja cu Brittany Production din Londra, care au ajutat la lansarea celui de-al doilea album al artistului, iar anul 1999 avea să îl găsească Back in da Biz (numele trupei cu care şi-a încercat şansa în perioada “bagabonţilor `99”.)

Întorcându-ne înapoi în viitor, dacă te ştii a fi un fan adevărat Johnny King, probabil cunoşti cele mai importante albume ale acestuia: cel din 2005, primul album semnat Johnny King, pe numele său Babylon Invasion, iar după o pauză de aproximativ opt ani, artistul avea să revină cu No More Stress.

RISE UP este cel mai nou material al acestuia, album lansat în Elveţia la sfârşitul lunii octombrie, E.P. ce conţine patru piese plus un Bonus Track, varianta în franceză a binecunoscutei piese Izabella, realizată în colaborare cu Karie.

E.P.-ul va fi lansat în clubul Colectiv într-un format inedit şi anume un party reggae cu Mike Diamondz ca şi entertainer, alături de un live band şi invitaţi precum Karie, Skizzo Skillz, JO, Uddi, Petra Acker, King Julien şi Babylon Advisor. Pe finalul concertului, Dan Apetria va întreţine atmosfera pe ritmuri dancehall, rnb şi hip hop.

Materialul a fost înregistrat la Famous Production, Diam’s Industry, Royal Junkie Studio şi Laboratory, mixat şi masterizat de Mike Diamondz la Diam’s Industry, şi conţine colaborări cu Karie, Brutus, Jo şi Violet. Artwork-ul a fost semnat de către Damelina Cadar de la GFX Media.

E.P.-ul RISE UP poate fi cumpărat atât online, de pe site-ul acestuia, www.johnnykingsound.com, cât şi în format fizic, prin comandă pe adresa de e-mail: revoltromania[email protected].

————————————————–

Recenzie Johnny King – Rise Up EP

Zona Reggae

sursa: facebook

Urmăriţi-ne pentru mai multe concerte reggae!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *