Midnite – Ride Tru

Artist: Midnite
Album: Ride Tru
Label: I Grade Records
Catalog No.: IGCD029
Data lansării: 12 Decembrie 2014
Format: Digital

După ce ne-a oferit, la începutul anului, LP-ul Beauty For Ashes, desemnat de către iTunes drept Albumul reggae al anului 2014, combinația MidniteI Grade Records revine cu un nou album, intitulat Ride Tru.

Per total, este cea de-a opta colaborare dintre cele două grupuri venind din Insulele Virgine, prima având loc în anul 2001.

 

Albumul Ride Tru a fost produs în mare parte de către renumita echipă de producători de la Zion I Kings, compusă din Laurent “Tippy I” Alfred, Andrew “Moon” Bain și David “JAH David” Goldfine. Aceștia au fost ajutați însă pe partea de producție și de către Vaughn Benjamin, solistul și compozitorul albumului, pe două dintre piese, dar și de către legendarul Augustus Pablo, pe melodia cu titlul Worry Free.

Materialul conține, la fel ca și precedentul, treisprezece piese ce abordează genul roots reggae, remarcându-se printr-un sunet autentic oferit de instrumentația live, dar și de stilul și timbrul vocal inconfundabil al lui Vaughn Benjamin, care combină pasajele cântate, cu versurile povestite, oferind ascultătorilor mesaje conscious pline de înțelepciune. Un exemplu elocvent al profunzimii lirice a albumului găsim pe piesa Haile Selassie I The First Time, unde Vaughn afirmă: divide and rule can only rule divided, îndemnând astfel la unitate.

Alte creații ce ies în evidență pe albumul Ride Tru includ piese precum To Them, o melodie cu o frumoasă linie melodică la trompetă, balada de dragoste cu titlul To Ge Da, single-ul Credited, dar și colaborarea cu Pressure pentru piesa I Beseech Jah, pe care ne putem delecta cu pasaje melodioase de clavietă, și evident, piesa ce dă titlul albumului, o creație impresionantă, cu o durată totală ce depășește șapte minute, încheind materialul în forță.

Înregistrarea LP-ului s-a realizat în mare parte la Aqua Sounds Studio din St. Croix, iar de mixaj și masterizare s-a ocupat preponderent Tippy I.

Ride Tru reprezintă o operă roots reggae deosebită, un material esențial ce nu ar trebui să lipsească din colecția niciunui pasionat al genului.

Vă invităm să vă convingeți singuri de calitatea acestui album, prin ascultarea mixului oficial, realizat în colaborare cu Yaadcore, dar și a pieselor Credited, Restore, To ThemRise Again și I Beseech Jah. Audiție plăcută!

Midnite – Credited

Midnite – Restore

Midnite – To Them

 

Midnite – Rise Again

Midnite feat Pressure – I Beseech Jah 

TRACKLIST:

01. Calm The Day
02. To Them
03. To Ge Da
04. Restore
05. Credited
06. Conquering Lion
07. Voices of The Remnancy
08. Haile Selassie I The First Time
09. Arise Again
10. I Beseech Jah (feat. Pressure)
11. Worry Free
12. How I & I Carry On
13. Ride Tru

Download on itunes

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!Midnite - Ride Tru

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *