Numa Crew – New Underground Massive Alliance

Artist: Numa Crew
Album: New Underground Massive Alliance
Label: Liondub International
Catalog No.: LNDB-LP003
Data lansării: 11 Noiembrie 2014
Format: Digital

Grupul italian Numa Crew a lansat recent albumul de debut, cu titlul New Undeground Massive Alliance, un titlu ce explică acronimul trupei născute în anul 2005, în Florența.

Devenit de-a lungul anilor una dintre pietrele de temelie ale scenei underground italiene, Numa Crew a reprezentat dintotdeauna un pionier și un punct de referință atunci când cine vorba de deplasarea inteligentă între teritoriile muzicale marcate de genurile reggae, jungle, dubstep și hip-hop.

Numa Crew
Numa Crew

Italienii și-au făcut remarcată prezența începând cu anul 2007, prin intermediul primului material lansat la Elastica Records, evenimentul fiind urmat de constituirea unor label-uri proprii, și anume Voodoo Rebel, Digital Smoker și ERBA Records, după care release-urile lor au fost lansate de case de discuri precum EMI Italia, Moonshine Recordings, Irish Moss Records, NoMad Records, Police In Helicopter sau Convoy Unltd.

Pentru albumul de debut, artiștii au colaborat însă cu prestigiosul label newyorkez Liondub International, o casă de discuri care ne-a oferit în trecut release-uri de calitate venind de la nume răsunătoare, precum Sugar Minott, Johnny Osbourne, Benny Page sau Marcus Visionary.

 

Aranjamentul și producția muzicală au fost realizate în principal în Florența, anul trecut, oscilând între M8 Studio și Boomker Studio, unde materialul a fost mixat de către producătorul Ciro “Princevibe” Pisanelli.

LP-ul New Underground Massive Alliance se pregătește să devină un clasic fără compromisuri al muzicii bass, acoperind genurile dubstep, jungle, trap, dar și dancehall, cu o puternică amprentă reggae care unifică întregul album, reprezentând fructul căutării continue și meticuloase a artiștilor în domeniul sonorității muzicii de soundsystem contemporane.

Valoarea adăugată a albumului este dată de lista impresionantă de interpreți vocali care și-au adus contribuția la realizarea materialului. Aceasta include artiști precum australianul Dub FX, care ne uimește din nou cu abilitățile sale vocale pe primul single extras de pe album, intitulat Bass Hater, al cărui videoclip a depășit deja 100.000 de vizualizări pe YouTube.

Lista de MC prezenți pe album este completată de MC Kwality și MC Ninjaz, cu două piese cu influențe dancehall, numite Control, respectiv Shotta Dem. Tot pe un ritm dancehall îl putem asculta și pe jamaicanul Mr. Lexx, vocea din spatele succesului înregistrat de Major Lazer cu single-ul Hold The Line, în 2009.

Trecând către genul reggae, îl găsim pe Echo Ranks, care ne oferă, în compania celor de la Numa Crew, un remix al piesei Warmonger, în ritm stepper, dar și pe KG Man în combinație cu Mellow Mood, pentru o versiune actualizată a single-ului Informers. KG Man este prezent și în variantă solo, pe ultima operă de pe album, numită Sweet Aroma Dub, iar lista de interpreți vocali este completată de Robert Dallas, care livrează un mesaj conscious în deschiderea LP-ului, pe piesa jungle intitulată Impossible.

Albumul New Underground Massive Alliance reprezintă un material reprezentativ pentru muzica bass, constituind în același timp un moment important din cariera celor de la Numa Crew, probabil cel mai versatil grup de producători ai acestui gen muzical.

Vă invităm să ascultați, mai sus, un set de preview-uri pentru cele zece piese care compun LP-ul, dar să și vizionați mai sus clipul realizat pentru Bass Hater. Audiție și vizionare plăcută!

TRACKLIST:

01. Impossible (feat. Robert Dallas)
02. Kill The Whole A Dem (feat. Mr. Lexx)
03. Bass Hater (feat. Dub FX)
04. Informers 2014 (feat. KG Man & Mellow Mood)
05. Control (feat. MC Kwality)
06. Warmonger (Remix) (feat. Echo Ranks)
07. Crusade
08. Shotta Dem (feat. MC Ninjaz)
09. B.M.X
10. Sweet Aroma Dub (feat. KG Man)

Download on itunes

Urmăriţi-ne pentru mai multe ştiri reggae!Numa Crew - New Underground Massive Alliance

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *