The Skatalites în România!!

Fondată în anul 1964, trupa The Skatalites (Jamaica) va concerta în România în vara anului viitor.

Se va întâmpla acest lucru cu ocazia evenimentului Airfield Festival Sibiu, care se va desfășura în perioada 30 iulie – 2 august 2015 pe Aerodromul Măgura din orașul cunoscut și sub numele de Hermannstadt.

Mai multe informații despre acest eveniment, precum și alte nume din line-up vom cunoaște curând. Cert este că Airfield Festival Sibiu se află în 2015 la prima ediție, după ce în acest an, tot în același loc, iubitorii de muzică din Sibiu au putut asista la un episod pilot.

În primăvara anului 1964, cei de la The Skatalites lansau albumul Ska Authentic și porneau în turneu prin Jamaica, spunându-le oamenilor că ei sunt creatorii unui nou gen muzical numit ska. Totuși, în 1965 această minunată trupă a susținut ultimul show, pentru ca The Skatalites să se reunească definitiv în 1983 și să concerteze până în prezent în diferite formule de trupă.

Dintre membrii fondatori, în actuala The Skatalites îl regăsim doar pe Lester Sterling (saxofon), dar de asemenea, tot aici, merită menționat și numele solistei Doreen Shaffer, alături de grup în diverse forme aproape de la început. Ceilalți membrii fondatori ai The Skatalites sunt: Tommy McCook (saxofon, flaut), Roland Alphonso (saxofon), Don Drummond (trombon), Johnny “Dizzy” Moore (trompetă), Lloyd Brevett (bass), Lloyd Knibbs (tobe), Jerome “Jah Jerry” Haynes (chitară) și Jackie Mittoo (pian).

Printre cele mai cunoscute piese interpretate de The Skatalites se numără Guns Of Navarone sau When I Fall In Love. O recenzie a ultimului album semnat de The Skatalites, Walk With Me, puteți citi aici.

Ne vedem la vară la Sibiu! Big Up!

ps. iată cum arată live piesa Simmer Down, interpretată de The Skatalites cu maestra Doreen Shaffer la microfon.

Zona Reggae

sursa: facebook

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *