Dub Dynasty – Unrelenting Force

Artist: Dub Dynasty
Album: Unrelenting Force
Label: Steppas Records
Catalog No.: ASLP001 | ASCD001
Data lansării: 11 Martie 2013
Format: CD | Digital | Vinil 

Având în vedere că albumul Thundering Mantis merită pe deplin un loc fruntaș în topul celor mai bune LP-uri dub ale lui 2014, ne-am gândit să aruncăm o privire și asupra primului album semnat Dub Dynasty, intitulat Unrelenting Force.

Această primă colaborare pentru care Alpha Steppa și-a unit forțele cu tatăl și mătușa sa, legendarii Alpha & Omega, formând Dub Dynasty, reprezintă un moment important în istoria muzicii dub, creând legătura între trecut și prezent, și dovedind astfel că moștenirea lăsată de John și Christine este pe mâini bune.

Alpha Steppa a petrecut anii 2011-2012 trăind și creând muzică în Asia, iar ca urmare, a fost răsplătit cu câteva legături puternice în Coreea de Sud. Aceste legături s-au concretizat în 2013, prin colaborările realizate alături de acest grup de artiști koreeni pentru albumul Unrelenting Force.

Astfel, pe partea vocală, unul dintre interpreții pe care îi putem asculta pe LP este Koonta, membru al crew-ului Rude Paper și al duo-ului reggae korean Koonta & Nuoliunce. Precedenta colaborare a lui Alpha Steppa cu cei doi a rezultat, pe actualul material, într-o coeziune armonioasă a stilului oriental cu cel occidental.

Un alt artist din Korea care apare pe album, de această dată pentru o contribuție instrumentală la clavietă, este Smiley Song, demonstrându-ne, pe piesele Dub Dynasty și Warrior Song, că sunetul muzicii roots este viu și prezent pe tot mapamondul.

Pe piesele intitulate Goodness și Chicken and the Cow and the Buffalo ne putem delecta cu vocea puternică a lui N’Goni, unul dintre cei mai captivanți și misterioși interpreți apăruți recent în scena dub.

Probabil cea mai remarcabilă creație de pe album o reprezintă colaborarea cu Ras Tinny, un interpret sud-american stabilit în Dublin. Piesa, intitulată Monsoon Come, este o reprezentare fidelă a sunetului caracteristic grupului Dub Dynasty, fiind de altfel și primul single extras de pe album.

Pe lângă aceste noi talente prezentate în premieră comunității dub internaționale de către Dub Dynasty, LP-ul Unrelenting Force include și piese realizate alături de veterani ai genului, cum este cazul lui Linval Thompson sau al lui Dub Judah.

Acesta din urmă, omul din spatele label-ului Dub Jockey, este unul dintre cei mai respectați artiști ai scenei UK Dub. Contribuția sa vocală pe piesa The Earth To Its Original Form dovedește că zeii bătrâni ai muzicii dub nu se sting, ci devin din ce în ce mai buni.

Producătorul și interpretul Linval Thompson este un alt nume legendar, contribuția sa fiind considerată esențială din punct de vedere muzical, dar și liric, pentru dezvoltarea muzicii reggae începând cu anii ’70. Prezent aici pe piesa Long Time, Linval ne oferă o interpretare vocală pe cât de memorabilă, pe atât de puternică.

Ultimul, dar nu cel din urmă, este irlandezul Cian Finn, care contribuie cu spiritul său celtic pe două piese, cu titlul 9 Years și Dub Island. Munca lui Finn ca membru al trupei Intinn le-a adus acestora titlul de Best Upcoming Reggae Act în UK și Irlanda. Artistul este renumit pentru pozitivitatea sa copleșitoare și gradul ridicat de înțelegere al principiilor muzicii dub / reggae. Înainte de acest album, Finn a lucrat cu Alpha Steppa cu ocazia EP-ului Moonshine Steppas, o unire de forțe a label-urilor Steppas Records și Moonshine Recordings.

Pe partea de producție, albumul Unrelenting Force prezintă un sound omogen, a cărui vedetă o reprezintă bass-ul distrugător, cu un timbru sonor unic marca Dub Dynasty, livrat în ritm stepper.

Materialul include un total de șaptesprezece piese, zece dintre acestea fiind disponibile pe vinil, iar restul de șapte versiuni dub fiind oferite ca bonus, pe CD sau în format digital.

Calitatea remarcabilă a LP-ului Unrelenting Force a făcut ca acesta să fie desemnat Album of the Month de publicația de renume Mixmag.

Vă invităm să vă delectați, mai sus, cu această porție de dub pur, veritabil, în variantă completă și integrală. Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01. Unrelenting Force (feat. N'Goni)
02. Warrior Song (feat. Smiley Song)
03. Dub Island (feat. Cian Finn)
04. Goodness (feat. N'Goni)
05. Dub Dynasty (feat. Smiley Song)
06. Long Time (feat. Linval Thompson)
07. 9 Years (feat. Cian Finn)
08. Koonta (feat. Rude Paper)
09. The Earth To It's Original Form (feat. Dub Judah)
10. Chicken And The Cow And The Buffalo (feat. N'Goni)
11. Monsoon Come (feat. Ras Tinny)
12. Monsoon Dub
13. Unrelenting Dub
14. Goodness Dub
15. 9 Years Dub
16. Koonta Dub
17. The Dub To It's Original Form

Download on itunes

Urmăriţi-ne pentru mai mult dub!

Dub Dynasty - Unrelenting Force

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *