Interviu cu Cristi Chelsoi

Cristi Chelsoi, celebru chitarist și muzician român, și-a lansat recent primul album solo din carieră, unul instrumental. Având în vedere că acesta se inspiră și din genul reggae, am avut plăcerea de a-l lua puțin la întrebări pe Cristi, concentrându-ne desigur pe materialul care-i poartă numele.

Ce a ieșit, citim în continuare!

Pe Cristi Chelsoi îl găsiți și pe, iar albumul lui poate fi achiziționat de aici:

Facebook Cristi Chelsoi
Youtube Cristi Chelsoi

1. Salut Cristi! Concertul de lansare al albumului tău de debut a avut loc vineri, pe 19 decembrie, în clubul Red Alert din Ploiești. La prima vedere, iese în evidență faptul că nu ți-ai ales un anumit titlu pentru album, ci acesta îți poartă numele. De ce ai optat pentru această alegere?

Cristi Chelsoi:

Salut. Într-adevăr este un album autointitulat. Așa cum făceau unele trupe demult am ales să procedez și eu. Motivul este destul de simplu: muzica este doar în capul nostru, este un exercițiu de imaginație să asculți ceva și vei primi o stare anume făcând asta. Un titlu în acest caz ar fi definit deja starea printr-un cuvânt, așa mai bine fiecare primește ce vrea.

Zona Reggae

2. De când lucrezi la acest album? Câte piese va conține și ce stiluri se regăsesc în compoziția lui?

Cristi Chelsoi:

Din 2012 m-am apucat de treabă, deși unele piese le-am compus cu mai mult timp înainte. Pe acestea le-am înregistrat în ultimii doi ani, de când am început colaborarea cu Victor Spook, un om care este și producătorul materialului. Sunt unsprezece piese, iar stilurile sunt multe, dar predomină blues și reggae, pentru că sunt stilurile pe care le-am cântat cel mai mult. Dar să nu fiți surprinși dacă auziți și alte elemente precum drum and bass.

3. Cu cine ai colaborat pentru acest album pe partea de producție, dar și pe partea de interpretare? 

Cristi Chelsoi:

După cum v-am răspuns și mai sus, Victor Mihalache aka Victor Spook este producătorul, iar la interpretare am colaborat cu câțiva oameni dragi. Dan Lică a contribuit cu clape pe piesa Pinarella Port, Florin Petrescu a înregistrat o chitară cu efect pe piesa Light Rail, negativul piesei Once Upon A Time este făcut de Jurjack, cu care am colaborat și în trecut, iar negativul ultimei piese, Solaria, este făcut de Genochill.

4. De ce culoarea coperții este predominant albastră? Care este filmul din spatele produsului finit? Cum percepi tu albumul ca și vibe și stare de spirit? 

Cristi Chelsoi:

Poza de pe copertă este făcută de un prieten foarte bun într-o dimineata, iar când am văzut-o am zis gata!  asta e! Se potrivește foarte mult cu muzica și ideea de a te uita spre zare, una care îmi place pentru că atunci sunt oamenii mai visători. Muzica deja trece de limita stilurilor și de multe ori am îndrăznit să încalc din reguli și să fac ceea ce simt. Vibe-ul este albastru de la blues

5. Cui se adresează piesele de pe Cristi Chelsoi? Există o anumita nișă de public sau oricine se poate regăsi în ele?

Cristi Chelsoi:

Oricine se poate regăsi în ele, cât timp va încerca. Asta îți scriam și mai sus: că a asculta este un exercițiu de gândire, iar mulți deja sunt antrenați pe alte genuri mai accesibile și ușor de înțeles.

Albumul se adreseză oricui i-a plăcut ceea ce am făcut până acum și și-a dorit să asculte ceva făcut de mine în întregime. Iar cireașa de pe tort este reprezentată de concertele live, unde piesele prind un sound diferit, dar totuși starea este aceeași.

Zona Reggae

6. Am observat că la concertul de lansare ai fost însoțit pe scenă de Eduard Popescu (clape), Mihai Stănescu (bass) și Constantin Simion (tobe). Va urma și un turneu prin țară în această formulă? Ce planuri de viitor aveti ca și trupă de live?

Cristi Chelsoi:

Prima apariție de după lansarea oficială va fi realizată la club B52 pe 5 februarie. Va fi o ocazie bună pentu cei din București care nu au putut ajunge la lansarea din Ploiești din decembrie. Cât despre un turneu, noi ne dorim așa ceva, suntem deschiși să venim oriunde, dacă suntem chemați.

7. O mare parte a publicului te știe de pe vremea când cântai la chitară alături de El Negro, Camuflaj, Johnny King sau raku. Ce ne poți povesti despre artiștii mentionati anterior? 🙂

Cristi Chelsoi:

Cu El Negro, după cum bine știți, treaba merge în continuare înainte. Tocmai am susținut de curând aniversarea de 15 ani, și cred că următorul proiect ce se prevede este anualul concert tip tribut Bob Marley, unul dintre concertele mele preferate de susținut la chitară.

Johnny King! Big up! Este mereu o plăcere să facem muzică împreună. Este un om care îmi seamănă foarte mult, ia muzica foarte free și face ce vrea el din ea… vă recomand oricând un concert live cu el.

Camuflaj este o trupă cu care mi-a făcut plăcere să colaborez și alături de care am avut evenimente importante, dar și câteva piese reușite. Le doresc succes în continuare în proiectele lor. Ceea ce eu încă aștept de la ei este un album cu piesele pe care le-am lucrat împreună. Va fi o plăcere de ascultat.

raku trebuia să apară inițial pe album, el fiind unul dintre primii oameni căruia i-am spus despre ce vreau să fac și m-a încurajat. A fost o influență importantă, iar piesa pe care am lucrat-o împreună am inclus-o fiecare pe albumul său în variantă proprie, iar eu am dat un freestyle de chitară pe locul unde era strofa lui odată cu decizia da a realiza albumul instrumental.

8. Reggae sau hip-hop?

Cristi Chelsoi:

Reggae.

9. Te rugăm să adresezi un mesaj cititorilor de pe Zona Reggae 🙂

Cristi Chelsoi:

Sper să vă placă muzica pe care am pus-o pe acest album autointitulat Cristi Chelsoi. Este o parte din mine sinceră și dincolo de cuvinte.

Pentru a asculta albumul, dar și pentru a intra în posesia sa puteți intra pe acest link (click aici).

Aș vrea să mulțumesc Zona Reggae pentru suport, Big UP!

Zona Reggae

Urmăriţi-ne pentru mai multe interviuri reggae!

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *