Sekkleman feat Baptiste & Serocee – Lightman / 18 Dromilly Ave

Artist: Sekkleman, Baptiste, Serocee
EP: Lightman / 18 Dromilly Ave
Label: Moonshine Recordings
Catalog No.: MS018
Data lansării: 19 Ianuarie 2015
Format: Digital | Vinil 12″

Label-ul polonez Moonshine Recordings pășește în noul an cu o porție proaspătă de muzică bass cu influențe reggae, lansând în luna Ianuarie cel de-al optsprezecelea său release.

Materialul marchează debutul producătorului pe nume Sekkleman la label, acesta fiind un alias al australianului Erin McKimm, dedicat explorărilor sale în teritoriul dub.

Născut și crescut în Melbourne, principalul centru cultural al Australiei, Erin a fost puternic influențat de cultura soundsystem. Aceasta i-a marcat evoluția, artistul trecând de la apelativul Livewire, destinat producțiilor jungle și dancehall, la actualul nume de scenă, asociat muzicii încadrate generic în categoria bass. Printre momentele importante ale carierei sale se numără remixarea artistei Tanya Stephens, dar și suportul asigurat pe scenă pentru nume precum The Bug sau Warrior Queen.

Pentru realizarea prezentului EP, Sekkleman a colaborat, pe partea vocală, cu Baptiste, un francez stabilit în Australia și cu londonezul Serocee.

 

Baptiste și-a început călătoria muzicală în 1999, însă popularitatea sa a crescut semnificativ abia în 2001, odată cu colaborarea cu faimosul Kanka, inclusă pe albumul Hammerbass. În concerte, a asigurat suport pentru artiști de renume, precum Lee “Scratch” Perry, Mad Professor, Asian Dub Foundation, Iration Steppas sau Zion Train. În prezent, Baptiste este mebru al grupului Skankstarz, un colectiv internațional de muzicieni, artiști, și producători, stabilit în Byron Bay.

Cel de-al doilea vocalist pe care avem plăcerea de a-l asculta pe prezentul material, londonezul Serocee, și-a început cariera în 2006, cu single-ul de debut intitulat Life. De atunci, artistul a colaborat cu nume mari din scena reggae, precum General Levy, Spragga Benz și Lloyd Brown, dar și hip-hop, menționând aici veterani precum Roots Manuva, Seanie T sau Ty.

Din punct de vedere al stilului abordat pe actualul release, acesta combină elemente caracteristice genurilor dub, dubstep și drum & bass.

Prima piesă, intitulată Lightman, are un sound misterios, accentuat de ecoul în care este scăldată vocea lui Baptiste, fundamentat de un bass intens și profund, prezentat în ritm stepper. Varianta originală, care îmbină genurile dub și dubstep, este însoțită și de un remix alert, în stil drum & bass.

Cea de-a doua creație prezentă pe EP are titlul 18 Dromilly Ave., și reprezintă o abordare dub modernă, în stil stepper. Piesa este o odă adusă lui King Tubby, pionierul muzicii dub, titlul reprezentând adresa străzii unde era localizat studioul său de înregistrări.

Dacă pe vinil vom găsi doar versiunea dub a acestei opere masive, formatul digital va oferi fanilor și varianta vocală, ambele piese având puterea de a zgudui orice ring de dans.

Vă invităm să vă delectați, mai sus, cu un set de preview-uri pentru acest proaspăt EP. Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01. Lightman (feat. Baptiste)
02. Lightman (feat. Baptiste) (Dread Remix)
03. 18 Dromilly Ave Dub (feat. Serocee)
04. 18 Dromily Ave (feat. Serocee & Baptiste) *Digital only

Buy from Bandcamp

Urmăriţi-ne pentru mai multe ştiri reggae!Sekkleman

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *