Interviu cu Megga Dillah

Megga Dillah, artist reggae român, născut în Timișoara, va lansa în 2015 albumul său de debut, numit Back Into The Music.

Cu această ocazie, am avut plăcerea de a-i pune câteva întrebări lui Megga. Iată și răspunsurile sale! Spor la citit!

Facebook Megga Dillah
Youtube Megga Dillah

1. Printre cititorii noștri sunt și ascultători care iau prima dată contact cu tine și implicit cu muzica ta. De unde vine numele de scenă Megga Dillah?

Megga Dillah:

Bless! Cred că este destul de evident răspunsul. Dacă ar fi să aprofundez aș zice că ideea mi-a fost dată de un prieten bun la care țin foarte mult, urmând să fac câteva modificări pentru a adapta numele de scenă în jamaican patois (dialect al limbii engleze vorbit mai ales în Jamaica și diaspora jamaicană).

Zona Reggae

2. Ce însușire a muzicii reggae te-a făcut să ajungi la concluzia că te poți exprima mai bine în acest univers, spre deosebire de cel hip-hop, gen de la care ai plecat?

Megga Dillah:

Am copilărit cu ambele genuri, dar muzica reggae m-a definit datorită stării de liniște, de bine și de pozitivitate care mi-o provoacă atunci când o ascult, prin care am și ajuns la conculzia că mă pot exprima mai bine.

Don’t get me wrong, voi continua să fac și hip-hop, în momentul de față fac parte și din Hip Hop TM și voi lansa materiale în acest context, dar probabil mă voi exprima puțin diferit. Urmează sa vedem.

3. Povestește-ne puțin despre ”Sistemul Cade” și despre cum a decurs colaborarea cu Frațiman și Cola Man.

Megga Dillah:

Nu este foarte mult de spus. Am ascultat piesa Nu Te Lupta Cu Babilonia semnată de One Lion și Mr Levy, mi-a plăcut foarte mult Riddim-ul (n.r. Prison Break Riddim) și am decis să încerc să scriu și eu ceva pe el.

Mi-a plăcut foarte mult refrenul, am trimis mai departe si i-a placut si lui Cola Man (așa am reușit să fac și prima colaborare internațională) și cu Frațiman plănuiam să fac o colaborare de ceva timp. Pe calea aceasta le mulțumesc încă o dată pentru colaborare.

4. Despre ce perioadă vorbești la începutul piesei ”Watch Out?

Megga Dillah:

„It’s been so much time and I`ve been gone too long, the people have the bad impression that I`m turning wrong”… Am avut o perioadă puțin mai dificilă în care nu m-am putut concentra foarte mult pe cariera mea muzicală. Aproximativ doi ani cred că nu am avut niciun release. Dar nu plănuiam să mă retrag.

Poate voi mai avea perioade asemănătoare, perioade în care trebuie să îmi pun puțin în ordine și viața personală.

5. Ce planuri există pentru albumul tău de debut? Câte piese va conține, cu cine vei colabora și dacă există o dată de lansare prestabilită?

Megga Dillah:

Albumul se numește Back Into The Music și va conține aproximativ 12 piese. Colaborarile sunt puține, Hip Hop TM, One Lion și Omar Perry, dar cum materialul este încă în producție poate că vor mai apărea colaborări, iar lansarea va fi undeva la începutul lui Iunie 2015.

Zona Reggae

6. Într-un viitor concert / turneu de lansare în ce formulă vei cânta? Vei continua cu formula de live dj set sau ai alte planuri?

Megga Dillah:

Prelansările și lansările de album le voi susține cu band-ul (chitară, bass, tobe și clape deocamdată), în măsura în care organizatorii își vor permite. Dacă nu este posibil, pot susține concerte și în formula live dj set.

7. Pe viitor cu cine ți-ar plăcea să colaborezi, de la noi sau de peste hotare, din reggae sau din hip-hop?

Megga Dillah:

Sincer, nu aș putea să răspund clar la această întrebare. Mă bazez pe mine când vine vorba de muzica pe care o fac, iar dacă este posibilă și o colaborare și rezultatul este satisfăcător, pot să o fac cu oricine.

8. Cum îți alegi Riddim-urile pe care urmează să cânți?

Megga Dillah:

Am câteva site-uri pe care le frecventez mai des și ascult. Printre acestea se numără și Zona Reggae. De cele mai multe ori aleg însă LionRiddims, când vine vorba de o piesă nouă.

9. Care a fost cel mai important moment al carierei tale de până acum? Când te-ai simțit cel mai bine pe scenă?

Megga Dillah:

Aș dori să dau două răspunsuri la o singură întrebare aici. Cel mai important moment al carierei mele cred că a fost la primul meu concert, deoarece publicul mi-a dat impulsul de a merge mai departe, iar când m-am simțit cel mai bine a fost la un concert în Sibiu, când aproape toata sala îmi fredona versurile pieselor.

Fiind aici, doresc să mulțumesc încă o dată tuturor fanilor și ascultătorilor mei.

Zona Reggae
Megga Dillah exersând la trompetă

10. De ce este nevoie ca mișcarea reggae din România să se dezvolte frumos în anii care urmează?

Megga Dillah:

Este nevoie de multe lucruri. Câteva care îmi vin repede în gând ar fi: mai multa pasiune pentru muzica reggae și latura culturală și spirituală Rastafari, mai mulți ascultători de muzică reggae pura, nu cea care este promovată la televizor, ascultătorii ar trebui să nu pirateze, ci să mai cumpere din când în când câte un album, deoarece este aproape imposibil pentru artiștii underground să se susțină financiar doar din muzica reggae și să continue să o facă, iar managerii și organizatorii care se implică în muzica reggae sau care doresc să colaboreze cu artiști reggae, ar trebui să ofere mai mult decât minimul pe care îl oferă în cazul de față doar pentru a face puțin profit suplimentar.

Mai pe scurt: Burn Down Babylon!

11. Un mesaj pentru cititorii Zona Reggae din România și de pretutindeni? 

Megga Dillah:

Mulțumesc mult pentru că sprijiniți și susțineți mișcarea în continuare, pentru că mi-ați acordat acest interviu și sper să ne vedem în curând. Keep on doing the righteous ting! One Huge Love Zona Reggae, Big Op! Bless!

Urmăriţi-ne pentru mai multe interviuri reggae!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *