Reggaelizeit! 4th Anniversary: Micah Shemaiah & Yaadcore @ Amplificat, Timișoara / 24 aprilie

Reggaelize it! aniversează 4 ani de existență printr-un eveniment inedit. Invitații speciali din acest sunt jamaicanii Micah Shemaiah și Yaadcore (selectorul oficial al lui Protoje). Suportul local este asigurat de Mighty Boogie, Natty Ned și One Lion.

========================

Warm-up: One Lion [DJ Set]
Live act: MICAH SHEMAIAH & YAADCORE (JA)
After-party: Mighty Boogie // Natty Ned

Support: 20 Lei

========================

MICAH SHEMAIAH

Numele Micah Shemaiah înseamnă literalmente “cel care se teme de Atotputernic” sau “cel care îl iubește pe Atotputernic”. Vorbim desigur despre una dintre marile speranțe jamaicane din “conscious” reggae, născut și crescut în inima fraternității rastafariene The Twelve Tribes of Israel.

Iubirea pentru muzică l-a însoțit toată viața deși a lucrat ca asistent în practica legală timp de 7 ani înainte de a se dedica în totalitate muzicii. În 2009 a lansat primul său album, “Rastaman Meditation”, și în același an a susținut concerte în Africa și Anglia, colaborând totodată cu pianistul de jazz Monty Alexander la concertul acestuia din New York.

Single-ul său Dread at the Control lansat în 2013, a fost unul dintre cele mai senzaționale jamaicane ale anului, urmat de excelentul Reggae Rockit în 2014.

În 2014, Micah Shemaiah a fost prezent pe scena celor mai prestigioase festivaluri reggae din lume, precum Rototom Sunsplash sau Uprising.

—————————————–

SELECTA YAADCORE

Yaadcore este un selector care a început deja să facă valuri pe scena muzicii din Jamaica și care promovează reggae cu mesaj “conscious”.

Pasiunea pentru muzică a apărut la o vârstă fragedă, când a fost expus scenei muzicale prin soundsystemul tatălui său numit Love People International, care a fost sunetul rezident la celebrele Blazay Blazay de miercuri din Mandeville. În 2002 a învățat de la unul dintre selectorii tatălui său să mixeze pe Riddim-ul Diwali și de atunci a început ascensiunea sa ca selector.

În prezent, Yaadcore lucrează ca inginer de sunet și selector pentru Protoje, după ce s-a facut cunoscut prin crearea mixului 7 Year Itch Sampler, care a fost folosit pentru a promova albumul de debut al lui Protoje, This Is Protoje.

—————————————–

Mighty Boogie

Mighty Boogie vine din Timișoara și este un artist român cu vechime în zona muzicală influențată de reggae. De-a lungul timpului, a fost prezent la numeroase petreceri și festivaluri, împărțind scena cu nume ca David Rodigan, Alborosie, Julian Marley, Benny Page, Danny Byrd, Sukh Knight, Subscape, Emalkay, Mungo’s HiFi.

Din 2011 pâna în prezent este invitat la prestigiosul festival de muzică și cultură bass & soundsystem, Outlook. Cu experiență în primul soundsystem din România, Fiyah Burn Sound, Mighty Boogie este recunoscut ca unul dintre cei mai buni selectori reggae din țară.

—————————————–

One Lion

One Lion este promoter și selector în cadrul Reggaelize it! încă din 2011, pe langă activitatea sa de singjay reggae pe care o are din 2009. De asemenea, el este producător muzical în LionRiddims și Soundalize it!, cel mai nou label digital înființat în Timișoara.

—————————————–

Natty Ned

Zona Reggae

sursa: facebook

Urmăriţi-ne pentru mai multe concerte reggae!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *