Christophe Rigaud & The High Reeds – Sounds Of Life

Artist: Christophe Rigaud & The High Reeds
Album: Sounds Of Life
Label: Blue Mountain | Musicast
Data lansării: 11 Mai 2015
Format: Digital

Colaborarea francezilor Christophe Rigaud & The High Reeds ne aduce astăzi albumul Sounds Of Life, ale cărui ritmuri vesele le puteți asculta în această postare!

Christophe Rigaud este un muzician a cărui muncă și străduință i-au fost răsplătite în 2013, după lansarea primului său EP, numit See The River, atunci când a și primit nominalizarea pentru categoria révélation de l’année, în cadrul premiilor media Victoires du Reggae. Astăzi, artistul este însoțit de grupul The High Reeds.

Colaborarea acestora a început cu scopul realizării unui material, intitulat Sounds Of Life, care să amintească de lucrurile importante ale vieții, prin intermediul stilurilor roots reggae, soul și blues. Acesta include paisprezece piese care privesc dincolo de barierele sociale, religioase sau culturale, aducând împreună atmosfera fericită creată de cântec și dans.

După întoarcerea lui Christophe Rigaud din Jamaica, unde și-a petrecut mai mult timp înregistrând în studioul lui Harry J, albumul a fost înregistrat și mixat de Perrick Arnaud, de la Innacity, în timp ce masterizarea i-a revenit lui Samuel Clayton (Steel Pulse). De asemenea, de producere s-a ocupat label-ul Blue Mountain, în timp ce Musicast au primit sarcina de distribuire a materialului.

Piesa de început, Sounds Of Life, prezintă creația muzicală ca pe un element al comunicării globale. Videoclipul este dirijat de ideea unității construite prin intermediul muzicii. Acțiunea se consumă pe o stradă, în care mai multe persoane par a se fi oprit din activitățile zilnice, cuprinși de energia sunetelor, pe care au exprimat-o prin dans.

Zona Reggae
Christophe Rigaud & The High Reeds

Nevoia de adevăr este exprimată prin Truth Will Arise, facând trimitere la generația tânără, care cere răspunsuri concrete. Pe de altă parte, All Day vine cu o puternică influență a stilului ska și un mesaj menit să tragă un semnal de alarmă cu privire la nevoia de o schimbare în mai bine.

Bé Koû Mi cuprinde un intro puternic influențat de ritmurile muzicii africane, intesificat de bătăile tobelor, iar mesajul are menirea de a denigra imaginea politică a sistemului. De asemenea, backing-vocal-ul piesei Mouvan La Vi amintește de cultura acestei zone geografice. Mai mult, la Jailors Of Mandelagăsim un mesaj foarte interesant, atribuit fostului președinte al Africii de Sud, care a creat drumul spre libertate: Nelson Mandela.

Colaborarea cu Joe Pilgrim pentru Forward, aduce o notă de culoare albumului, prin mesajul încurajator, care face trimiteri la originile noaste, versul cel mai reprezentativ fiind: Go, go, go back to you roots.

Materialul se încheie cu I Know, o piesă acustică în care se pune accentul pe frumusețea lucrurilor din jur și care ține de perspectiva fiecăruia, cântecul reușind totodată să abordeze și problema cunoașterii adevărului în esența sa.

Vă invităm să ascultați (mai sus) integral albumul Sounds Of Life, realizat de Christophe Rigaud & The High Reeds!

Audiție plăcută!

Christophe Rigaud & The High Reeds- Sounds Of Life – Video

TRACKLIST:

01. Sounds of Life
02. Truth Will Arise
03. On This Way
04. All Day
05. Bé Koû Mi
06. Jailers Of Mandela
07. Alright
08. Mouvman La Vi
09. How Many Lives
10. Behind The Wall
11. Forward feat. Joe Pilgrim
12. Gaïa
13. Winding Road
14. I Know

Download on iTunes

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!

Zona Reggae

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *