Recenzie Micah Shemaiah & Yaadcore @ Amplificat, Timişoara – poze

Pe 24 aprilie în clubul Amplificat din Timişoara, Reggaelizeit au sărbătorit patru ani de existenţă, iar invitații lor speciali nu au dezamăgit nici de această dată: Micah Shemaiah şi Yaadcore Selecta, doi jamaicani plecaţi într-un mini turneu prin Europa, s-au oprit pentru o seară şi în oraşul de pe malul Begăi.

Zona Reggae
Micah Shemaiah & Yaadcore | (c) Reggaelize it

Povestea preReggaelizeit începe undeva în anul 2008 în Banat (e adevărat, sub un alt nume), iar din acel an şi până în momentul de faţă crew-ul din acest oraș a devenit unul dintre principalii susţinători şi promoteri ai muzicii reggae de la noi din ţară.

De-a lungul timpului aceștia au susţinut concerte şi evenimente cu artişti precum: General Trix, Gregory G Ras & Riddim Colony, NRG_D, Irie FM, Dreadsquad, Deadly Hunta, Lion D, Omar Perry, Skarra Mucci, Mr. Levy, One Lion, Megga Dillah sau Malvina, pentru a enumera doar câţiva (sperăm că lista a fost cât mai completă).

Cât despre mine.. după un drum fără prea multe peripeţii de această dată, puţin obosit dar cu inima cât un purice de nerăbdare şi emoţie am păşit alături de Megga Dillah în Amplificat. Muzica curgea în surdină iar întâlnirea cu membrii Reggaelizeit şi fraţii veniţi din Jamaica a fost mai mult decât plăcută.

Zona Reggae
Micah Shemaiah & Yaadcore |(c) Reggaelize it

Culmea a fost că primul grup serios sosit în local a fost format din turişti ce aveau vărsta de 45+ şi deja ne imaginam cum ar fi concertul doar cu aceştia în faţa scenei. Slavă Domnului că nu a fost chiar aşa şi păcat, căci grupul respectiv nu a mai rămas şi pe mai târziu: ar fi fost frumos să vezi oameni dansând pe reggae indiferent de vârstă, cum se întâmplă deseori la party-urile din afară.

One Lion în calitate de selector a dat startul petrecerii cu piese preponderente new roots, printre care Mellow Mood feat Richie Campbell – Inna Jamaica, Inner Circle feat Chronixx – Tenament Yard (LionRiddims Remix) sau Lion D – Ruff Inna Town.

Yaadcore, selectorul oficial al lui Protoje şi-a luat binemeritatul loc la pupitru de dj, setul său fiind preponderent new roots, cei mai importanţi reprezentanţi ai curentului Reggae Revival regăsindu-se în selecţia acestuia. Însă, nici piese din genurile dub sau roots reggae nu au fost uitate

Zona Reggae
Selecta Yaadcore | (c) Reggaelize it

Exodus de la Bob Marley în variantă dub a fost una dintre piesele ce au deschis seara, pe care publicul adunat a savurat-o din plin.

Atunci când Micah Shemaiah a luat microfonul în primire, era îndeajuns să închizi ochii şi deja te simţeai teleportat direct în Kingston. A a fost unul dintre evenimentele unde vibe-ul a fost identic cu cel din Jamaica, ne mai lipsea nisipul sub picioare şi cerul plin de stele.

Reggae Rockit, Dread At The Control şi mai ales Ganja Farmer au fost piese pe care le-am simţit şi trăit de la primul fir de păr şi până în călcâie. Acestea au fost dedicate pe rând celor de Reggaelizeit, tuturor celor prezenţi şi întregii comunităţi reggae din România.

Yaadcore a ţinut de-a lungul serii să ne transmită şi o serie de mesaje extrem de conscious, printre care şi Keep your heart clean, this is the way to ZionDe asemenea ne-a mărturisit că este foarte bucuros pentru faptul că a ajuns în România şi vrea să se mute la noi în ţară.

După ce Shemaiah a mai cântat la cererea publicului o ultimă piesă, Yaadcore a continuat să ne încânte cu piese precum Who Knows, Here Comes Trouble şi aşa cum era de aşteptat piese de pe cel mai recent album al lui Protoje: Ancient Future. Astfel ne-am putut bucura de hituri precum Sudden Flight, Bubblin sau Criminal.

După acesta, Mighty Boogie cu o selecţie strict de pe vinil şi Natty Ned cu piese dub şi new roots, au mai ţinut publicul pe ringul de dans pentru încă o bucată de timp.

Zona Reggae
Micah Shemaiah & Natty Ned | (c) Reggaelize it

Vibe-ul din aceea seară cu siguranţă nu va fi uitat prea curând. Chiar dacă nu a fost plin până la refuz, a meritat fiecare minut trăit acolo, în Amplificat.

Rămâneţi în continuare cu pace în suflete, ascultaţi şi mai ales nu uitaţi să susţineţi muzica reggae. One love!

Poze Micah Shemaiah & Yaadcore @ Amplificat, Timișoara

Urmăriţi-ne pentru mai multe ştiri reggae!

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *