The Expanders – Hustling Culture

Artist: The Expanders
Album: Hustling Culture
Label: Easy Star Records
Data lansării: 16 iunie 2015
Format: CD | Digital | Vinyl

The Expanders lansează albumul Hustling Culture, o nouă formă de excepție a îmbinării instrumentelor cu vocalul.

The Expanders reprezintă un grup american format din John Asher (tobe și vocal), Roy Fishell (orgă), Chiquis Lozoya (bass și vocal), John Butcher (chitară și vocal) și Devin Morrison (chitară și vocal). Dorința acestora a fost să exploreze genul muzical reggae. Au reușit să-l studieze prin intermediului arhivistului Roger Steffens, doi dintre membrii trupei având acces la colecția sa de înregistrări. The Expanders au pus accent pe stilurile și nivelul ritmic ale acestei muzici, care scade de la ska la rocksteady și ajunge la sunetul cald și domol al reggae-ului.

Prin cele trei albume lansate au reușit să realizeze noi Riddim-uri, ținând cont de modelele pieselor de succes din trecut ale acestui gen muzical. Primul a fost creat în 2011, iar numele este omonim cu cel al trupei. Acesta reprezintă o colecție muzicală provenită din partea unor buni prieteni. Cel de-al doilea material discografic, din anul 2012, se numește Old Time Something Come Back Again și s-a realizat pe bază de cover-uri. Ultima lansare, Hustling Culture, de anul acesta, poartă numele label-ului Easy Star Records și înseamnă compoziții muzicale proprii, înregistrate la Killion Sound.

Albumul Hustling Culture este produsul care dovedește anii de studiu și punerea în practică a sunetului vintage reggae. Prin piesele lor observăm cum fiecare instrument vine în ajutorul celuilalt, ceea ce denotă faptul că membrii trupei au înțeles nu doar importanța unor cunoștințe de tehnică muzicală, dar și îmbinarea acestora pentru redarea unor armonii care să se completeze corect și plăcut. Armonizarea este prezentă prin diversitatea instrumentelor, dar și prin faptul că, băieții de la Expanders, cântă pe două sau trei voci.

Zona Reggae

Vocile cad perfect pe ritm, iar acest lucru ne este dovedit încă din prima piesă, cu titlul omonim albumului. Aceasta face trimitere la viteza cu care se desfășoară activitățile zilnice și cum tinerii nu au timp să facă față presiunilor, acesta fiind unul din motivele pentru care încă suntem supuși societății și sistemului în care trăim.

Piesa non-vocală Reggae Pops este realizată în colaborare cu Dan Hastie la clavinet, din trupa Orgone, și reprezintă un tribut adus lui Nemencio Jose Andujar, cunoscut sub pseudonimul Reggae Pops, care este o figură reprezentantă în Los Angeles a muzicii reggae.

World Of Happiness vorbește despre un univers utopic al bucuriei, dragostei și împăcării, construit de speranță și nevoia de mai bine. Asemănător este și mesajul piesei Piece Of Love, care are o încărcătură emoțională consistentă prin dorința eului liric de a atinge o iubire abstractă/divină: This piece of love I am dreaming of / The heaven bound angel sound.

Creativitatea sunetului, profunzimea versurilor susținute de metafore și originalitatea compoziției sunt suficiente motive care ne determină să spunem că, la momentul actual, trupa The Expanders este promițătoare din punct de vedere artistic muzical.

Vă invităm să ascultați suntele inedite pe câteva piese realizate de Expanders, pe noul lor album, Hustling Culture!

Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01. Hustling Culture
02. Uptown Set
03. Piece Of Love
04. World Of Happiness
05. People Business
06. Top Shelf
07. Too Late
08. Reggae Pops feat. Dan Hastie from Orgone
09. The Horse
10. Iron Throne (Extended 12″ Version) *
11. Thanks For Life 
12. Flesh And Bone *
* only cd & digital

Buy from RootFire

Download on itunes

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!

Zona Reggae

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *