Blend Mishkin & Roots Evolution – Survival Of The Fittest

Artist: Blend Mishkin & Roots Evolution
Album: Survival Of The Fittest
Label: Nice Up! Records
Catalog No.: NUPLP002
Data lansării: 24 Iulie 2015
Format: Digital | Vinil

După ce ne-a oferit o mostră excelentă de pe noul său album, prin single-ul de succes numit Settle Down, Blend Mishkin lansează mult așteptatul LP de debut pentru label-ul Nice Up! Records, intitulat Survival Of The Fittest.

Blend Mishkin, pe numele său real George Mantas, și-a început cariera muzicală de producător la mijlocul anilor ’90, abordând genuri variate, precum hip-hop, ambient, breakbeat, downtempo, sau future jazz. Acesta a acumulat până în prezent în portofoliul său șapte albume de studio, ultimele două dintre acestea purtând eticheta label-ului propriu, fondat în anul 2006, numit Cast-A-Blast Recordings.

După ce și-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale profesionale fie în spatele unui ecran de calculator, fie al unei perechi de platane, Blend Mishkin a decis ca pentru cel de-al optulea album să facă ceva diferit, ieșind din spatele calculatorului.

O întâlnire întâmplătoare cu un grup de muzicieni ce împărtășeau aceeași gândire asupra procesului de creație a condus la o conversație despre reproducerea unor piese mai vechi ale producătorului, pentru un potențial spectacol live, însă în urma unor discuții ulterioare, artiștii au decis că e nevoie de ceva proaspăt. După numeroase sesiuni live de studio, a început să se contureze o colecție de piese. Înregistrat live, și apoi prelucrat în studio pentru mixare și dubbing, Survival Of The Fittest este fructul acestor sesiuni.

Următorul pas a fost cooptarea de interpreți vocali care să aducă ritmurile la viață, cu accent pe colaborarea atât cu talente internaționale, cât și locale, pentru a oferi materialului o gamă largă de influențe și teme.

Astfel, lista de artiști care au contribuit la albumul Survival Of The Fittest include nume importante ale scenei reggae, precum Exco Levi, jamaicanul stabilit în Toronto a cărui carieră este în plină ascensiune, veteranul Skarra Mucci, originar din Jamaica, sau inconfundabilul Gappy Ranks, din Marea Britanie. Acestora li se alătură, printre alții, și duo-ul jamaican Suga Roy & Conrad Crystal, raggamuffin-ul italian KG Man, danezul Mandinka Warrior, și concetățeanul lui Blend Mishkin, grecul BNC, oferind albumului o adevărată savoare internațională.

Caracterul internațional al materialului este completat de o interpretare în limba spaniolă, venită de la Don Caramelo, pentru piesa cu titlul Chica Fresa, tradus în fata cu căpșuni.

LP-ul Survival Of The Fittest este compus dintr-un total de 11 piese, dintre care două reprezintă versiuni dub. Prima dintre acestea este asociată single-ului Settle Down, fiind o variantă diferită de versiunea instrumentală inclusă pe single, iar cea de-a doua reprezintă o interpretare dub a piesei Daddy Let’s Slide, o melodie în ritm one-drop ce emană optimism și pozitivitate.

Conținutul liric al albumului este unul variat, acoperind atât spectrul conscious al genului reggae (Settle Down, Headz Together, Hol Dem) cât și tematici romantice (Baby Got Me Good, Daddy Let’s Slide, Chica Fresa), sau destinate soundclash-ului (Some Boy Can’t Chat, Original).

Versurile sunt livrate atât în stil rub-a-dub, cel mai bun exemplu în acest sens fiind interpretările venite de la BNC, cât și cântat, unde remarcăm vocea deosebită a grecului Georges Perin, sau cea a artistei Jammaroots, pe piesa Baby Got Me Good, o creație inspirată din hitul You Don’t Love Me (No, No, No) de la Dawn Penn.

Cu un sunet proaspăt și un caracter reggae autentic, oferit de instrumentația live a grupului Roots Evolution, dar și de interpretările vocale remarcabile, noua creație a lui Blend Mishkin reprezintă un adevărat deliciu pentru fanii genului reggae, și merită fără îndoială un loc în topul albumelor lansate în acest an.

Vă invităm să vă delectați, mai sus, cu un set de preview-uri pentru piesele de pe Survival Of The Fittest. Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01. Original (feat. Skarra Mucci & Mandinka Warrior)
02. Town Pretty But It Hot (feat. Suga Roy & Conrad Crystal)
03. Hol Dem (feat. Gappy Ranks)
04. Settle Down (feat. Exco Levi)
05. Settle Dub
06. Baby Got Me Good (feat. Jammaroots & BNC)
07. Headz Together (feat. Georges Perin & BNC)
08. Chica Fresa (feat. Don Caramelo)
09. Some Boy Can't Chat (feat. KG Man)
10. Daddy Let's Slide (feat. Georges Perin & Mandinka Warrior)
11. Daddy Let's Dub

Download on iTunes

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!

Blend Mishkin - Survival Of The Fittest [Cover]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *