Recenzie One Love 2015 @ Lacul Vidra, jud Vâlcea – poze & video

Staţiunea Vidra (Râmnicu Vâlcea) reprezintă un adevărat colţ de Zion, un spaţiu în care omul, natura şi muzica devin o singură fiinţă.

Aici, la aproximativ 1394 de metri altitudine, a avut loc pentru a treia oară consecutiv, One Love Gathering sau, altfel spus, reuniunea tuturor iubitorilor de muzică dub şi reggae de la noi din ţară şi nu numai.

Zona Reggae

La Vidra, noi am fost prezenți încă de joi, ajungand în apropiere de miezul nopţii, după ce ne-au pescuit de pe drum alţi doi prieteni cu maşina, altfel sigur dormeam în Brezoi 🙂 .

Cum am ajuns, sunetul de dub ne picura parcă în suflet. Reîntâlnirea cu prieteni vechi sau mai noi ne-a făcut deja să ne simţim ca fiind parte a aceleiaşi familii, care deşi se reuneşte de câteva ori pe an, rămâne indivizibilă și legată în gânduri şi sentimente.

Până am căutat un loc bun pentru a ne pune cortul, s-a făcut deja destul de târziu şi obosiţi fiind ne-am lăsat pradă somnului.

Vineri dimineaţa am putut realiza că de această dată Kogayon Sound Sistem şi Kaze Sound System şi-au unit boxele, pentru a forma un sound cu adevărat spectaculos, dar şi bine aranjat, cu mult stil şi pasiune.

Zona Reggae
Kogaion Sound System + Kaze Sound System

De asemenea, sound-ul vesel colorat al clujenilor de la Genmaica era deja pe poziţii, doar sound-ul celor de la Irie Warriors lipsind de la această ediţie, pesemne, din motive tehnice.

Dacă pe timpul zilei te puteai întinde la soare, puteai coborî pe malul minunatului lac Vidra (în care nu ne-am putut abţine să nu facem şi o baie) sau te aventurai într-o drumeţie, odata cu lasarea serii trebuia neapărat să fii în faţa boxelor. Noaptea de vineri a aparţinut haiducilor de la Genmaica care au ţinut-o până în zori pe dub, jungle şi chiar drum and bass sau ceva hip-hop, spre bucuria petrecăreţilor.

În apropiere de miezul nopții, organizatorii ne-au delectat și cu o surpriză : proiecţia scurtmetrajului Vecina, primit cu zâmbete şi entuziasm de către spectatori. Acesta reprezintă un episod din viața de zi cu zi a două bune prietene, consumatoare de ganja şi peripeţiile lor legate de acest obicei. Deși mentalităţile de pe la noi faţă de acest subiect sunt încă destul de rigide, sperăm ca încet, încet acestea se vor schimba odată cu trecerea timpului.

Ziua de sâmbătă a început cu acorduri dulci şi captivante de dub care ne-au răsfăţat o bună bucată de timp. La munte fiind, ploaia trebuia şi ea să îşi intre în drepturi aşa că ne-am pomenit cu un duş natural, care însă nu ne-a speriat, câţiva eroi continuând să danseze (imagini mai jos).

LIVE from OneLoveFestRo

Posted by Kaze Sound System on Saturday, 18 July 2015

Cei de la Kaya Foundation susţinuţi la microfon de către Mistah Boogie aka Mistah, ne-au oferit aşa cum ne-am obişnuit sesiuni curate, de roots şi dub conscious, direct de pe vinil.

Kaya Foundation ▶ Sister Patyma “Zion”KayaFoundation Crew ▶ Sister Patyma “Zion”

Posted by Faya Photography on Thursday, 23 July 2015

Soarele nu ne-a dezamăgit făcându-şi apariţia de după nori, iar noi aşteptam nerăbdători clipa în care cei de la Moa Anbessa (sau Moa Ambassa cum pronunțau ei) vor prelua frâiele operaţiunii.

Hitul Watch Dem, interpretat de Prince David, creație proprie Moa Anbessa, dar şi alte piese la fel de strong au început să răsune deasupra pădurii, spre exaltarea celor prezenţi. Energia şi seriozitatea emanată de italieni în timpul sesiunii lor roots reggae ne-au încântat încă o data, oferindu-ne un exemplu, căci, chiar dacă nu eşti un artist foarte cunoscut la nivel internațional, de multe ori îţi poţi face treaba chiar mai bine, depinde doar cât suflet pui în ceea ce faci.

Jah Calling & versiunea dub a acesteia ne-au încântat auzul, însă punctul de fierbere a fost înregistrat spre finalul sesiunii , în momentul în care din boxele sistemului de sunet a început să răsune magistrala creaţieMoa Anbessa şi Don DiegoJah Jah Thank You. De când am auzit-o la Electric Castle, ecourile sale mi-au rămas în minte, iar acum având ocazia să ascult şi live această rugăciune, căci asta este de fapt, a fost momentul maxim în care mi-am dorit să am puterea de a opri timpul în loc, pentru a fi doar noi şi muzica, aceiaşi fiinţă pentru eternitate.

Zona Reggae
sursa foto: Bozhidar Asenov

Din păcate timpul a zburat şi el şi a venit şi ziua în care a trebuit din nou să ne luăm la revedere unii de la ceilalţi.

La această ediţie, faţă de cea de anul trecut, au fost mai puţini oameni, datorită poate şi caracterului semi-privat al reuniunii. În acelaşi timp poate a fost însă mai bine așa, deoarece la One Love au venit doar oamenii care au trebuit şi care au simţit că trebuie să fie acolo.

Dintre selectorii care ne-au încântat la această ediţie eu i-am mai prins şi mi-au plăcut Sheba de la Irie Warriors şi Kaze.

Mâncarea de la bar a fost de cea mai bună calitate şi tocmai pentru acest lucru, întreaga echipă One Love merită felicitările, suportul şi aprecierea noastră. Nu este uşor să organizezi un astfel de festival şi mai ales să nu percepi niciun preţ pentru intrare.

Zona Reggae

Ceea ce s-a închegat la One Love şi fiecare dintre cei care au fost acolo pot confirma acest lucru, este un spirit de înfrăţire, de respect şi de dăruire, pe care fiecare dintre noi trebuie să îl susţinem viu şi mai departe.

Acestea fiind spuse ne vedem cu drag şi dor la One Love şi în 2016.

Poze One Love 2015 @ lacul Vidra, jud Vâlcea

ps. mai multe poze și video curând și așteptăm și părerea voastră despre festival în zona de comentarii 🙂

Urmăriţi-ne pentru mai multe ştiri reggae!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *