Airfield Festival 2015 – impresii, poze & video

Undeva în apropiere de Sibiu, pe drumul către Cisnădie, se găsește Aerodromul Măgura, iar în acest loc superb din punct de vedere al peisajului s-a desfășurat în perioada 30 iulie – 2 august 2015 cea de-a doua ediție a evenimentului numit Airfield Festival.

Anul acesta, Airfield-ul a punctat aproape de notă maximă la capitole precum amplasament, decoruri, muzică și activități, dar a impresionat mai puțin din punctul de vedere al organizării, astfel încât experiența noastră să poată să fie perfectă. A fost prima ediție Airfield Festival cu bilet, în 2014 acest spectacol desfășurându-se doar pe parcursul a două nopți și beneficiind de intrare liberă.

Zona Reggae
KRS One @ Airfield Festival | sursa foto: Silvana Armat

Așa cum spuneam, locul ales pentru a organiza Airfield Festival este perfect pentru așa ceva. Aerodromul Măgura se găsește situat într-o zonă de podiș, iar ca și capacitate zona respectivă este atât de vastă încât credem că ar putea găzdui lejer spre 100000 de oameni. În plus, în apropierea zonei de camping se regăsește o pădure, iar pur și simplu mediul înconjurător de aici te îndeamnă la relaxare totală.

Airfield Festival 2015 a însemnat patru scene (Main, Hip-Hop, Techno și Airfield), aproximativ 148 de ore de muzică și 98 de proiecte muzicale, care ne-au încântat peste măsură. De fapt, majoritatea concertelor susținute la Airfield au fost de top, la fel ca și sonorizarea, artiștii fiind axați pe diferite genuri, astfel încât nu aveai cum să nu te distrezi dacă iubești muzica.

Ne-au atras atenția mai multe spectacole, și dacă ar fi să ne gândim care ne-a plăcut cel mai mult, nu am putea să dăm un răspuns concret.

Îi amintim aici pe The Skatalites (bineînțeles), o recenzie amplă a acestui spectacol urmând să publicăm curând, Fanfara Ciocârlia, mereu energici, voioși și gata să te pună pe dans, The Four Owls, un fel de reîncarnare britanică a Wu Tang Clan, R.A. The Rugged Man, care poate primi de pe acum premiul pentru cel mai nebun show al anului, Decks’n Drums (DJ DNS, Maximus Prime & MC Skiggy Rapz), un trio olandez format dintr-un dj, un toboșar și un mc care ne-a făcut să ne mișcăm până la ultima picătură de energie, Gus Gus, Klingande & Arnold Sax, KRS-One, cu posibil cel mai bun concert de hip-hop văzut vreodată în România, Mobb Deep, Moonlight Breakfast și bineînțeles Subcarpați, care au închis cu stil festivalul la Main Stage.

Zona Reggae
Subcarpati – Full Band | sursa foto: Silvia Armat

Peste toate, s-a remarcat așadar scena hip-hop care parcă a avut o consistență mai mare decât celelalte, suportul alcătuit din artiști români fiind și el la înălțime.

De asemenea, nu putem să nu trecem în revistă și activitățile la care puteai lua parte la Airfield, deosebit de diverse. Cei interesați au putut zbura cu avionul (Cessna-172) sau cu elicopterul, au putut sări cu parașuta, sau au putut lua parte la activități de animație teatrală, activități sportive, acrobații, jam session, face painting, pantomimă, improvizație, tir cu arcul, și asta doar pentru a enumera câteva.

Toate bune și frumoase și de nota zece până la cele câteva deficiențe de organizare pe care le vom menționa în continuare cu scopul de a fi rezolvate la ediția din 2016 😀 . Astfel, cea mai mare dintre acestea este dată clar de faptul că nu puteai pătrunde în camping cu apă, dar nici nu exista posibilitatea să-ți cumperi un bidon la 2 litri de la magazinul amplasat în această zonă. În plus, barurile deschideau destul de târziu, undeva după ora 10.

Zona Reggae
apus de soare Airfield Festival 2015

De asemenea, mâncarea ar fi putut fi mai diversificată, un punct în plus aici pentru cei de la Switch.eat care au avut în meniu tot felul de burgeri, dar și mai multe locuri din care puteai achiziționa cafea. Poate ar fi fost o idee ca voluntarii și cei de la pază să fie mai bine instruiți cu privire la informații.

La părți bune putem trece toaletele, în general curate, și zona de dușuri, dar și în faptul că în ciuda ploii (da, iar a plouat) anumite zone cheie au fost pietruite sau au fost acoperite cu fân. În plus, am apreciat faptul că la Main Stage erau amplasate monitoare care redau live ce se întâmpla pe scenă pentru ca și cei aflați mai în spate să se bucure de spectacol.

Per total, a fost o experiență magică, pe care de abia așteptăm să o repetăm în 2016, atunci când sperăm că și organizatoric lucrurile vor merge brici.. de fapt suntem siguri de acest lucru 🙂 .

Poze Airfield Festival – Ziua I

Poze Airfield Festival – Ziua II

Poze Airfield Festival – Ziua III

Poze Airfield Festival – Ziua IV

ps. lucrăm la poze și la câteva imagini video. mai sus vă puteți delecta cu o vedere de sus a festivalului, asta dacă puteți ignora zgomotul de fond 😀 . de asemenea, am pus link direct către pozele oficiale, pe zile.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *