LMK – Musical Garden

Artist: LMK
Album: Musical Garden
Label: Soulbeats Records
Data lansării: 2 Octombrie 2015
Format: CD | Digital

Label-ul francez Soulbeats Records pregătește lansarea albumului de debut al artistei pe nume LMK, intitulat Musical Garden.

După ce și-a construit o prezentă puternică în scena underground franceză, prin colaborări cu nume precum Skarra Mucci, Taiwan MC, Naâman, Tippa Irie sau Marina P, a venit timpul ca LMK să pășească în lumina reflectoarelor, pentru a oferi publicului propria viziune asupra muzicii.

Albumul de debut al artistei are un sound modern, aducând un aer de prospețime în scena reggae contemporană. Universul muzical în care ne introduce LMK, cu vocea sa dulce și flow-ul exploziv, acoperă o varietate de influențe, de la reggae la dub și hip-hop.

LP-ul Musical Garden este alcătuit dintr-un total de 12 piese, ultimele trei fiind interpretări acustice, care pun în valoare calitățile vocale ale artistei.

Materialul debutează cu piesa All I Want To Do, o melodie cu influențe hip-hop prin care LMK ne transmite misiunea sa, de a cânta și de a pune publicul în mișcare. Producția aparține duo-ului francez L’Entourloop, piesa fiind de altfel inclusă și pe cel mai nou album al acestora, denumit Chickens In Your Town.

Urmează prima colaborare vocală de pe album, intitulată Best Of What You Got, unde LMK face o combinație de succes alături de MC-ul Troy Berkley de la Fogata Sounds. Cei doi artiști se completează perfect, refrenul și versurile cu mesaj pozitiv cântate de LMK fiind întrerupte de pasaje rapide, livrate în stil rap de către Troy Berkley. Instrumentalul piesei păstrează același tempo caracteristic genului hip-hop, și poartă semnătura francezilor de la Fogata Sounds, având un ritm perfect pentru ringul de dans.

Cei de la Fogata Sounds își demonstrează în continuare talentul și versatilitatea pe partea de producție, oferindu-ne încă două Riddim-uri, pentru piesele Realise It și Cry Me A River. Dacă prima dintre melodii se remarcă printr-un caracter organic, oferit de linia melodică deosebită interpretată la saxofon, cea de-a două creație este definită printr-un sunet electronic modern.

În continuare, avem parte de o piesă de cinci stele produsă de legendarul Dubmatix, cu titlul So Bad. Aici, LMK atinge subiectul relațiilor sentimentale, cântându-ne despre iubirea inexplicabilă pe care o simte.

Prezența lui Dubmatix pe albumul de debut al artistei este de înțeles având în vedere colaborarea acestuia cu LMK și Volodia pentru înregistrarea imnului festivalului Reggae Sun Ska de vara trecută, și strânsa legătură a producătorului canadian cu artiștii francezi, promovată prin albumul său, The French Sessions.

Tot dragostea este și subiectul următoarei creații, intitulate sugestiv Love Is The Key. Riddim-ul reprezintă o producție marca Supa Sounds, și este caracterizat printr-un tempo alert, care îndeamnă la dans.

După această melodie energică, LMK calmează puțin spiritele, cu ajutorul unei piese cu influențe jazz, denumite I Say No, al cărei instrumental poartă semnătura producătorului lionez Taggy Matcher.

Cea de-a doua colaborare de pe album are titlul Music Is My Life, LMK unindu-și de această dată forțele cu Davojah, pentru a-și exprima dragostea față de muzică. Din punct de vedere al stilului sonor abordat, putem spune că aceasta este melodia cea mai apropiată de genul reggae tradițional, beneficiind de un acompaniament melodios în stil one-drop semnat de producătorul elvețian Little Lion.

Înainte de a trece la partea acustică a albumului, LMK ne surprinde cu o piesă energică drum & bass, denumită A Dancehall Drama, de a cărei producție s-a ocupat francezul Salaryman.

După această explozie de energie, urmează secțiunea relaxantă a albumului, pentru care LMK a ales să interpreteze în stil acustic două dintre piesele de pe album, fiind vorba de Love Is The Key și Cry Me A River, dar și o melodie nouă, numită Listen, prin care artista își exprimă propria filozofie după care se ghidează în viață.

LMK photo
LMK

Grădina muzicală în care ne invită LMK este un mediu plin de vitalitate și energie pozitivă, modelat după personalitatea și viziunea proprie a tinerei artiste. Alături de un grup de producători versatili, LMK reușește să-și defineasca propriul stil muzical, și să aducă astfel o gură de aer proaspăt în peisajul reggae contemporan.

Albumul Musical Garden deschide noi orizonturi pentru această cântăreață talentată, care dovedește că vocile feminine au încă un cuvânt de spus în muzica reggae.

Vă invităm să aruncați o privire în interiorul grădinii muzicale sădite de LMK, prin vizionarea a trei videoclipuri, realizate pentru piesele All I Want To Do, Music Is My Life, și So Bad. Vizionare plăcută!

TRACKLIST:

01. All I Want To Do
02. Best Of What You Got (feat. Troy Berkley)
03. Realise It
04. Cry Me A River
05. So Bad
06. Love Is The Key
07. I Say No
08. Music Is My Life (feat. Davojah)
09. A Dancehall Drama
10. Love Is The Key (Acoustic)
11. Listen (Acoustic)
12. Cry Me A river (Acoustic)

Buy CD from Shop M’Agie

Download on iTunes

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!

LMK - Musical Garden cover

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *