Monophonic – Reggae Pirates EP

Artist: Monophonic
EP: Reggae Pirates
Label: Dirty Dubster Digital
Catalog No.: DDD052
Data lansării: 10 August 2015
Format: Digital

Monophonic vine din orașul Mannheim, Germania, și este un DJ specializat în producții de tip mash-up, combinând în creațiile sale genuri precum reggae, hip-hop, breakbeat sau funk.

Acesta a lansat recent un EP de patru piese, intitulat Reggae Pirates, care, după cum sugerează și titlul său, este alcătuit din bootleg-uri bazate pe instrumentale reggae și versiuni acapella extrase din piese hip-hop cunoscute.

Materialul este deschis de celebrul Riddim al piesei 007 (Shanty Town) de la Desmond Dekker, un hit rocksteady produs de Leslie Kong și lansat în anul 1967 la label-ul Pyramid. Peste acest instrumental, Monophonic a adăugat track-ul vocal al melodiei How High, de la Method Man și Redman, iar rezultatul sună extrem de bine.

Urmează piesa numită Bow Wow Pie, o combinație între un instrumental reggae cu influențe funk și versiunea acapella a piesei Bow Wow (That’s My Name), de la Lil Bow Wow și Snoop Dogg.

În continuare, ne putem delecta cu o versiune reggae pentru hitul London Bridge interpretat de Fergie, redenumit acum în Kingston Bridge, iar EP-ul se încheie într-un stil vintage, cu un instrumental specific celebrului Studio One, pe care Monophonic l-a combinat cu track-ul acapella al piesei Paper Planes de la M.I.A, rezultatul având titlul Studio Planes.

EP-ul Reggae Pirates demonstrează creativitatea lui Monophonic, și reprezintă un material perfect pentru ringul de dans, care reușește să aducă la un loc fanii genurilor reggae și hip-hop, punând în evidență strânsa legătură dintre aceste genuri muzicale.

Vă invităm să vă delectați, mai sus, cu un set complet al pieselor de pe EP, în variantă integrală. Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01 - The Red Method In Shanty Town
02 - Bow Wow Pie
03 - Kingston Bridge
04 - Studio Planes

Buy from JunoDownload

Urmăriţi-ne pentru mai multe EP-uri reggae!

Monophonic - Reggae Pirates EP

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *