Recenzie Rototom Sunsplash 2015 – ziua 4, poze & video

Iată-ne ajunși aproape la jumătatea festivalului Rototom Sunsplash, adică în ziua a patra, marți, 18 august.

Capul de afiș era ținut azi de legendarul Barrington Levy, dar de asemenea nume precum Clinton Fearon (ex-The Gladiators) sau O.B.F și Iration Steppas, ultimele două la Dub Academy nu erau de ratat.

Pentru celelalte recenzii realizate în 2015 la acest festival vă invităm să consultați următorul link: Totul despre Rototom Sunsplash.

Zona Reggae
Barrington Levy | Benicassim, 18/08/2015 – Sunsplash 2015 – MS / BARRINGTON LEVY – Photo by Tato Richieri © Rototom 2015

Main Stage

Fostul solist din perioada de glorie a celor de la The Gladiators, Clinton Fearon, a avut plăcerea de a face onorurile în această seară de marți.

Deși eram deja de patru zile aici, a fost pentru prima dată când am realizat modul interesant în care se strânge lumea la primul concert al serii de la Main Stage. La început spațiul din fața scenei este ușor rarefiat, pentru ca acesta să se umple pe parcurs intens și progresiv. Iubitorii de muzică reggae sunt atrași de spectacol asemenea unor zombii, care vin tocmai din camping să guste din acest festin. Ei se deplaseză încet, dar sigur, astfel încât șansele de a prinde ultima piesă sunt foarte mari. 🙂

Clinton Fearon s-a remarcat prin calm și voce caldă, artistul oferindu-ne în acest fel un real stimulent pentru suflet. Come By Yah, Vision, Follow The Rainbow, Feelin The Same, Richman Poorman și Chatty Chatty Mouth au fost câteva dintre piesele roots reggae cântate de artist.

Clinton Fearon – Come By Yah @ Rototom Sunsplash 2015

La Main Stage a urmat un moment mai exotic, întrucât pe scenă au urcat cei din formația Sierra Leone’s Refugee All Stars.

Cei cinci componenți ai acestei trupe au adus pe scena Rototom-ului un moment altfel, prezentat în stil african. Multe dintre cântecele interpretate de aceștia au fost redate în limba natală, iar discursul lor a fost contextual cu tema festivalului de anul acesta: Peace Revolution.

Sierra Leone’s Refugee All Stars @ Rototom Sunsplash 2015

Fanii reggae-ului spaniol au avut momentul lor de glorie puțin mai târziu în această seară, atunci când Morodo, susținut fiind de către cei de la Okoume Lions, a urcat pe scena Rototom-ului.

A fost o prestație pe care au fost îmbinate genurile reggae, dancehall și hip-hop, dar toate redate cu influențe latino. La Yerba Del Rey este unul dintre cântecele interpretate de Morodo, o prestație pe care o puteți revedea și voi mai jos.

Morodo @ Rototom Sunsplash 2015

Shudlee boop boo woodlee diddlee oooooooooh! Seara de marți la Main Stage a fost închisă cum nu se putea mai bine, cu un spectacol oferit de către legendarul Barrington Levy.

Pe Barrington îl mai văzusem tot aici în 2012 și spusesem la vremea respectivă că stilul de show al acestui artist mi s-a părut nepotrivit pentru Spania (Europa), pentru că a insistat atunci foarte mult pe partea de interacțiune cu publicul, cântând foarte puțin din piesele sale, adică doar vreo patru versuri pe cântec.

Și acum, planul spectacolului a fost oarecum același, doar că Barrington și-a dus de această dată de multe ori la capăt cântecele, fapt ce a oferit consistență și a evitat în acest fel momentele în care fanii spanioli, și nu numai ei, nu știau și nu puteau să priceapă din mers versurile. 🙂 În plus, Barrington Levy s-a dovedit extrem de răbdător și a încercat nu doar să cânte, ci și să-i învețe pe cei prezenți câte ceva despre melodiile sale, astfel încât aceștia să plece acasă mai împliniți mental și spiritual.

Melodii precum Living Dangerously, Prison Oval Rock, Teach The Youth, Money Move, Too Experienced, Rosie sau Poor Man Style au deschis spectacolul lui Barrington Levy, acesta fiind închis de hituri precum Black Roses, Murderer sau Under Mi Sensi (imagini mai sus).

Barrington Levy – Prison Oval Rock @ Rototom Sunsplash 2015

—————————————————————————————————————————–

Showcase Club

Lucruri interesante s-au petrecut și la Showcase Club în această a patra zi de Rototom.

Sista Namely & The Islanders (Italia), Naaman Band (Polonia), Myztic Lion & The Juggernaut Nation (Italia), La Renken (Peru), The Banyans (Franța), Skakeitan (Spania) și Baroni One Time (Venezuela) au fost numele care au concertat aici marți, pe 18 august.

Personal am prins puțin din show-urile susținute aici de către italieni, cu părere de rău ratând The Banyans, o trupă europeană care va avea un cuvânt de spus în reggae pe termen lung.

Sista Namely a impresionat prin pasiune și dedicație, Sento La Terra și One Love fiind două dintre piesele interpretate de tipă.

Sista Namely & The Islanders – Sento La Terra @ Rototom Sunsplash 2015

Myztic Lion & The Juggernaut Nation au avut un show consistent presărat cu cântece cu mesaj, care ne vorbesc despre frumusețea interioară a femeilor, ganja sau despre situația mai grea care există în Italia în prezent.

Aceștia au fost susținuți pe partea de backing vocals și de trei tipe, complet diferite atât ca înfățișare cât și ca voce. Myztic Lion ne-a oferit și unul dintre momentele deosebite ale Rototom-ului povestindu-ne despre cât de mult își iubește viitoarea soție și cum a cerut-o în căsătorie în urmă cu puțin timp.

Myztic Lion & The Juggernaut Nation @ Rototom Sunsplash 2015

La Renken @ Rototom Sunsplash 2015

The Banyans – Wasting Time / Let It Grow @ Rototom Sunsplash 2015

—————————————————————————————————————————–

Dub Academy

Atunci când îi ai în line-up pe O.B.F și Iration Steppas unii după alții poți spune că vei avea parte de o seară de bubuială de gradul zece. Cam acest lucru s-a întâmplat marți la Rototom, O.B.F și Iration Steppas fiind obișnuiți deja să fie programați în aceeași zi la acest festival.

Pe lângă aceștia, i-am mai putut asculta aici, bineînțeles, pe Blackboard Jungle, cei care au ținut sound-ul și pe Family Thing, adică un crew alcătuit din O.B.F, Green Light Sound și Blackboard Jungle.

În plus, seara a fost presărată cu o sumedenie de deejay de top, mai mulți decât cei anunțați inițial (cum se face la Dub Academy): Mr Williamz, Sr Wilson, Tena Stelin, Charlie P, Mackie Banton, Dennis Rootikal, plus Chazbo pe partea de clavietă. În plus, Iration Steppas au susținut un show tip live, unul care a dărâmat efectiv boxele de la Dub Academy și care i-a trezit pe toți cei care s-au încumetat să doarmă la ora trei în camping, deși acesta se află la o distanță considerabilă de scenă (despărțit chiar și de o linie de tren).

Iration Steppas Live @ Rototom Sunsplash 2015

—————————————————————————————————————————–

Dancehall

Cursul de dans de marți de la dancehall a fost asigurat de Irie Queen (Spania). Au urmat mai apoi la pupitru gazdele noastre obișnuite, Heavy Hammer & Lampadread, seara fiind închisă de DJ Lion King (Spania), Attila (Italia) și de Spider & Sultan (Germania & Olanda).

DJ Lion King @ Rototom Sunsplash 2015

Attila @ Rototom Sunsplash 2015

Spider & Sultan @ Rototom Sunsplash 2015

—————————————————————————————————————————–

Ska Club

La Ska Club, în cea de-a patra zi de festival, ne-am văzut cu M&M’s (Spania), Toni Torpedero & Palmira Boogaloo (Spania), La Tasca Sally Brown (Spania), Earl Gateshead & Natty Bo (Marea Britanie) și Coco Girl (Germania).

—————————————————————————————————————————–

Cam aceasta a fost a patra zi din punct de vedere muzical. Mai jos vă puteți delecta și cu câteva poze oficiale (click pe link). Și rămâneți cu ochii pe noi întrucât pregătim încă patru recenzii pentru celelalte patru zile de festival. BOOM! 🙂

Poze Clinton Fearon

Poze Sierra Leone’s Refugee All Stars

Poze Morodo

Poze Barrington Levy

Poze Sista Namely & The Islanders

Poze Naaman Band

Poze Myztic Lion & The Juggernaut Nation

Poze La Renken

Poze The Banyans

Poze Skakeitan

Poze Baroni One Time

Poze Heavy Hammer & Lampadread feat Attila

Poze Spider & Sultan

Poze Dub Academy

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *