Manu Digital – Digital Pixel

Artist: Manu Digital
Album: Digital Pixel
Label: X-Ray Production
Data lansării: 19 Februarie 2016
Format: CD | Digital | Vinyl

Producătorul francez Manu Digital, pe numele său real Emmanuel Heron, își lansează albumul de debut, Digital Pixel, ajutat fiind de către label-ul X-Ray Production, aducând o contribuție semnificativă stilului digital reggae modern.

În anii trecuți am tot auzit de Manu Digital și stilul său unic de a jongla cu efectele digitale în cadrul Riddim-urilor, demonstrându-ne potențialul său creativ în 2015 prin trilogia de EP-uri intitulate Digital Lab Vol.1, Vol. 2 și Vol. 3.

2016 vine și cu primul album semnat de selectorul și producătorul francez, care poartă titlul Digital Pixel și care include cincisprezece piese digital reggae. Acestea se pot găsi și achiziționa așa cum probabil v-ați fi așteptat, atât în format digital, cât și pe CD sau chiar pe vinyl. 🙂

Piesele sunt caracterizate de Riddim-urile realizate cu ajutorul efectelor digitale, dar și al instrumentelor pure, cum ar fi bas-ul, chitara sau tobele. Pentru crearea acestui album, Manu Digital se folosește în majoritatea cazurilor însă de instrumente muzicale precum Roland SH 10 sau Casio MT40, dar și de altele mai vintage, redând materialului un ușor aer de anii ’80.

Fiecare melodie reprezintă câte o colaborare cu un artist cunoscut, numele acestora fiind de-a dreptul impresionante: Bazil, Soom T, George Palmer, Flavia Coelho, Taiwan MC, Joseph Cotton, King Kong, Don Camilo, Peter Youthman, Blundetto, Errol Dunkley, Marina PJamalski, Sara Lugo și Danakil.

În cadrul pieselor a fost abordată tema dragostei, pe Digital Luvin, Crazy, în timp ce cântece precum Politic Man, Must Get Panic sau Full Control reflectă asupra unor probleme ale societății în care trăim.

Avem și o melodie dedicată sesiunilor de soundsystem și petrecerilor de acest gen, care invită oamenii să danseze și să se distreze, aceasta fiind Come Inna Di Dance. În continuare, vocea Flavia Coelho ne inspitește și prin versurile cântate în limba portugheză (Saudades).

Mesajele exprimate pe Manudigital Affair ating câteva aspecte ale credinței Rastafari, care se identifică cu repatrierea africanilor în țările originare. Tot despre situația dificilă a rastamanilor vorbește și Don Camilo în Retreat. Și pe Bad Boys, unde îl avem ca vocalist pe Jamalski, sunt surprinse câteva aspecte ideologice ale acestei culturi.

Look At The Tree reflectează asupra istoriei și induce starea de meditație cu ajutorul efectelor dub ce se îmbină cu sunetele produse de Manu Digital și vocile lui Blundetto și a lui Errol Dunkley. În continuare, ne regăsim în melodia Already Midnight a Marinei P, prin versurile care vorbesc despre zilele și mai ales nopțile mai grele pe care le avem.

Spre final, avem o colaborare reușită alături de artista de origine germană Sara Lugo, în cadrul melodiei Big Up. De asemenea, remix-ul realizat pentru hitul Mali alături de Danakil, stârnește și naționalismul francez prin versuri, dar și protestul față de sistemul capitalist. Digital Robot este o melodie bonus, care încheie acest material și care a fost realizată împreună cu George Palmer.

Vă invităm să ascultați în continuare câteva piese incluse pe cel mai nou album al lui Manu Digital, numit Digital Pixel.

Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01. Digital Luvin feat. Bazil
02. Politic Man (Remix) feat. Soom T
03. Come Inna Di Dance feat. George Palmer
04. Saudades feat. Flavia Coelho
05. Crazy feat. Taiwan Mc
06. Manudigital Affair feat. Joseph Cotton & King Kong
07. Retreat feat. Don Camilo
08. Must Get Panic feat. Peter Youthman
09. Look At The Tree feat. Blundetto & Errol Dunkley
10. Already Midnight feat. Marina P
11. Full Control feat. Joseph Cotton
12. Bad Boys feat. Jamalski
13. Big Up feat. Sara Lugo
14. Mali (Remix) feat. Danakil
15. Digital Robot feat. George Palmer - Bonus Track

Available at Amazon Download on iTunes

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!

Zona Reggae

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *