Warrior King – The Rootz Warrior

Artist: Warrior King
Album: The Rootz Warrior
Label: Rootz Warrior Productions | Irie Sounds International
Data lansării: 1 Aprilie 2016
Format: Digital 

Warrior King lansează cel de-al cincilea său album de studio, intitulat The Rootz Warrior, utilizând propriul label.

Warrior King, născut Mark Dyer, este un artist reggae jamaican, cunoscut internațional pentru muzica și mesajele care se axează pe educație și condiția femeii în zilele noastre. Printe piesele sale cele mai populare se numără: Virtuous Woman (2001), Hold Da Faith (2005) sau My Life (2005).

La cinci ani de la lansarea precedentului material discografic, Tell Me How Me Sound, Warrior King revine în atenția noastră cu un nou album, numit The Rootz Warrior. Acesta este produs în colaborare cu James “Dr. Suess” Lord, de la Irie Sounds International.

Albumul include paisprezece piese reggae, care abordează teme specifice credinței artistului. De exemplu, în Rastafari Protect I găsim referințe culturale și ideologice cu trimitere la mișcarea Rastafari, în cadrul căreia Mark Dyer devine chiar un apărător al acesteia. De asemenea, His Majesty reprezintă o odă dedicată lui Haile Selassie I, care include fragmentul unui discurs al fostului împărat etiopian, presărat peste instrumentalul dominat de flaut și tobele de mână.

Warrior King face apel către fiecare națiune pentru unificare prin melodia Same Source, aducând argumente care să susțină această provocare, în timp ce Greater surprinde mândria de a fi de culoare, pe un Riddim influențat de stilul dancehall, iar Sign Of The Times aduce o doză de dubstep albumului.

Stand Up Inna Fyah dezvăluie totuși câteva mici insuficiențe vocale, în cadrul intervalelor notelor superioare, în timp ce alte piese, precum The One For Me, se mulează mai bine pe vocea catifelată a artistului. Cea din urmă este o melodie de dragoste, acustică, produsă de Category 5, cu Steven Henry la chitară. În plus, și Your Love Is Amazing și Watching You, rămân în zona iubirii și a admirației față de femeie.

În continuare, Ain’t Giving Up surprinde legătura dintre israeliți și cultura Rastafari, în timp ce President Yahya Jammeh este dedicată președintelui Ghanei, prezentat ca fiind un luptător al libertății.

Albumul include și două colaborări importante, prima fiind realizată împreună cu Richie Spice, pentru Heartbreakeriar cea de-a doua semnată alături de Beres Hammond, pentru melodia I Wouldn’t Do That, pe un Riddim produs de Collin ”Bulby” York.

Vă invităm să ascultați în continuare câteva piese de pe noul album al lui Warrior King, intitulat The Rootz Warrior, care cu siguranță că va transmite o energie pozitivă!

Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01. His Majesty (He's Worthy)
02. Stand Up In The Fyah
03. Rastafari Protect I
04. Ain't Giving Up
05. Heartbreaker feat. Richie Spice
06. Your Love Is Amazing
07. I Wouldn't Do That feat. Beres Hammond
08. President Yahya Jammeh
09. The One For Me (Acoustic Mix)
10. Same Source
11. Moonlight Bright
12. Watching You
13. Greater
14. Sign Of The Times (Swab Dubstep Mix)

Available at Amazon Download on iTunes

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!

Zona Reggae

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *