Toke – Wake Up Inna Kingston

Artist: Toke
Album: Wake Up Inna Kingston
Label: Bassplate Records
Data lansarii: 4 Mai 2016
Format: CD | Digital

Toke, artist reggae german de origine indoneziană, lansează la începutul lunii mai albumul său de debut, numit Wake Up Inna Kingston. Noua creație este realizată împreună cu label-ul Bassplate Records, aflat și el la prima realizare de acest tip.

Povestea albumului pe scurt sună cam așa. Toke îl întâlnește într-o zi în Kingston pe Mikey Tuff (label co-fondator și creator de Riddims-uri) și în urma unei lungi discuții cei doi află că împărtășesc aceleași idealuri. De aici, la ideea producerii unui album împreună totul a curs natural.

Mai apoi, Toke a trecut la partea de înregistrări, una care a avut loc în Bologna, la Studio61, sub atenta coordonare a lui Adriano Ippolito (label co-fondator și inginer de sunet). Piesele sale sunt interpretate pe instrumentale care putem spune că poartă semnătura distinctivă a label-ului Bassplate Records, marcate de influențe evidente ale muzicii jamaicane din anii ’70 – ’80. Însăși Riddim-urile au fost înregistrate utilizând instrumente live, dar și plugin-uri vintage, tocmai pentru a reda din punct de vedere al sound-ului calitatea reggae-ului de odinioară.

Materialul este deschis de piesa Frizzle, care este clar inspirată de timpul petrecut de Toke în Kingston, acesta fiind de altfel și laitmotivul acestui album. Printre altele, tipul ne povestește cum a ajuns el acolo și cu ce alți artiști din industrie s-a împrietenit rapid.

Apropo de prieteni, urmează un cântec realizat alături de doi dintre aceștia, Exile Di Brave și Infinite punctând pe Conscious Vibe, o piesă a cărui mesaj este descris perfect de titlul ei. Mai apoi, pe No One, Toke ne indică faptul că indiferent de tentațiile care-i dau târcoale, el va continua să rămână pur din punct de vedere spiritual.

Respect este un track cu înclinații sociale, realizat alături de melodiosul Conkarah, albumul continuând pe același film pe Open The World, dar de data aceasta cu un alt invitat în persoana lui Ras Muhamad, unul dintre cei mai importanți ambasadori reggae ai Asiei.

Talkin’ Bout You și Running Away sunt două cântece mai intime, în timp ce Movements reprezintă o frumoasă baladă de adio, redată în stil acustic. Varianta digitală a albumului cuprinde și un bonus track, Mi Name, pe care Toke se prezintă și se asigură că numele său va rămâne adânc înfipt în memoria noastră.

Acestea fiind zise, și reascultând încă o dată această bijuterie muzicală, putem spune cu siguranță că Wake Up Inna Kingston este unul dintre cele mai solide albume ale lui 2016, un mod grozav pentru Toke de a se remarca la nivel internațional chiar de la debut.

Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01. Frizzle
02. Conscious Vibe feat Exile Di Brave & Infinite
03. No One
04. Respect feat Conkarah
05. Open The World feat Ras Muhamad
06. Talkin' Bout You
07. Running Away
08. Movements
09. Mi Name (Bonus Track)

Available at Amazon Download on iTunes

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!

Zona Reggae

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *