Various Artists – Nice Up The Session Vol. 2

Artist: Various Artists
Album: Nice Up The Session Vol. 2
Label: Nice Up! Records
Catalog No.: NUP030
Data lansării: 20 Mai 2016
Format: Digital

După trei albume de succes și o serie de single-uri cu diferite arome muzicale, label-ul britanic Nice Up! Records face o recapitulare a hiturilor cu care au pus ringurile de dans în mișcare în ultimii doi ani, oferindu-ne însă și câteva creații noi, prezentate în exclusivitate.

Compilația care reunește aceste hituri reprezintă volumul al doilea din seria Nice Up The Session începută în anul 2014.

Materialul expune foarte bine evoluția label-ului pe parcursul timpului, și are rolul unei cărți de vizită care ne informează atât despre fundația de la care a plecat casa de discuri, cât și despre direcția în care se îndreaptă.

Albumul Nice Up The Session Vol. 2 include un total de 12 piese în stiluri variate, printre care vom regăsi și trei noutăți, menite să le ofere un motiv în plus de bucurie și fanilor care erau deja la curent cu discografia label-ului.

Compilația debutează cu vibrațiile reggae / hip-hop optimiste ale single-ului Still Have The Love extras de pe albumul One Step Forward al producătorului britanic Cut La Vis.

Aceasta nu este singura creație semnată Cut La Vis de pe compilație, materialul incluzând și remixul realizat de Leo Samson pentru piesa Rinse & Repeat, un remix în stil old-school cu influențe dub.

Vibrațiile reggae pozitive sunt prezente în continuare și pe excelentul single intitulat Stars, înregistrat de Mr Benn în colaborare cu Eva Lazarus.

Numele lui Mr Benn îl regăsim mai departe pe încă două producții, acestea fiind însă remixuri noi, nelansate până în prezent.

Primul dintre ele reprezintă o abordare jungle energică ce are la bază colaborarea cu Nanci Correia intitulată Stand Up, de remixarea căreia s-au ocupat Aries și Gold Dubs, doi specialiști ai genului jungle, rezultatul fiind unul excelent.

Al doilea remix este realizat de către Dubtime, care reface în stil drum & bass piesa Know Themself interpretată de Peppery, aceasta fiind, la fel ca și precedenta, o versiune plină de energie, destinată ringului de dans.

Albumul Survival Of The Fittest al producătorului grec Blend Mishkin a reprezentat un alt material important lansat de Nice Up! Records, motiv pentru care, pe compilația actuală, vom regăsi piesele Settle Down și Hol Dem, interpretate de Exco Levi și Gappy Ranks, dar și un remix nou pentru piesa Foundation Style, realizat de către Danny T, Tradesman și Jakey Banton. Remixul are un sound modern și abordează genul drum & bass.

Pe lângă genurile reggae, hip-hop și jungle, compilația include și producții încadrate în genul bass, fiind vorba aici de piesele Why și Jump semnate de producătorul canadian Poirier.

Prima dintre ele reprezintă o colaborare vocală cu Face-T, iar cea de-a doua vine sub formă unui remix realizat de către Sam Binga.

Genul dancehall modern este reprezentat pe material prin single-ul Big 45 al producătorului israelian Jahrkon și prin remixul realizat de către germanii de la Soulforce pentru piesa Live Free a celor de la Turntable Dubbers, aceasta fiind de altfel și cea mai bătrână piesă de pe compilație, datând din 2013.

Prin albumul Nice Up The Session Vol. 2, label-ul Nice Up! Records le oferă noilor ascultători o introducere în discografia casei de discuri, punctând cele mai importante realizări din ultimii doi ani, dar venind în același timp și cu un plus de prospețime pentru fanii care cunoșteau deja trecutul label-ului.

Vă invităm să ascultați, mai sus, cele trei piese prezentate în exclusivitate pe acest material eclectic. Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01 - Cut La Vis feat. Maddy Carty & Mystro - Still Have The Love
02 - Mr Benn feat. Eva Lazarus - Stars
03 - Blend Mishkin & Roots Evolution feat. Exco Levi - Settle Down
04 - Cut La Vis feat. Lotek - Rinse & Repeat (Leo Samson Remix)
05 - Poirier feat. Face-T - Why
06 - Turntable Dubbers & Sebski feat. C'Daynger & The Real Live Show - Live Free (SoulForce Remix)
07 - Jahrkon feat. Rubi Dan - Big 45
08 - Poirier feat. Red Fox - Jump (Sam Binga Remix)
09 - Mr Benn feat. Nanci Correia - Stand Up (Aries & Gold Dubs Remix)
10 - Blend Mishkin feat. Peppery - Foundation Style (Danny T, Tradesman & Jakey Banton Remix)
11 - Mr Benn feat. Peppery - Know Themself (Dubtime Remix)
12 - Blend Mishkin & Roots Evolution feat. Gappy Ranks - Hol Dem

Download on JunoDownload

Urmăriţi-ne pentru mai multe compilații reggae!

NUP030

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *