Various Artists – Inna Nice Up! Fashion

Artist: Various Artists
Album: Inna Nice Up! Fashion
Label: Nice Up! Records
Catalog No.: NUPFADCD 01
Data lansării: 24 Iunie 2016
Format: CD | Digital | Vinil

După două single-uri lansate în 2012 și 2013, label-urile britanice Fashion Records și Nice Up! Records continuă seria Inna Nice Up! Fashion, de această dată cu o întreagă compilație de remixuri, care aduce piese cu vechime la standardele moderne ale ringurilor de dans de astăzi.

Fără îndoială una dintre cele mai reprezentative și legendare case de discuri din Marea Britanie, label-ul Fashion Records are o istorie bogată și profundă, care se întinde dincolo de lumea reggae.

Fashion Records reprezintă creația lui John MacGillivray și Chris Lane, doi oameni devotați muzicii, care au pus pe picioare la sfârșitul anilor ’70 standul Dub Vendor din Clapham Junction, destinat vânzării de discuri reggae și dub importate din Jamaica.

În 1980, cei doi și-au construit un studio destinat producerii de dubplate-uri și au fondat propriul label, generând foarte rapid hituri care au făcut furori în topurile reggae britanice. La scurt timp, au construit și un studio de înregistrări, care a servit drept loc de popas pentru majoritatea vedetelor jamaicane care treceau prin Londra la vremea aceea. Horace Andy, Johnny Clarke, Alton Ellis, Frankie Paul, Junior Delgado și mulți alți artiști renumiți au petrecut timp în studioul de mare clasă al celor de la Fashion Records. Însă, cei care au pus label-ul pe hartă au fost artiștii din noul val britanic, fiind vorba de Asher Senator, Macka B, Andrew Paul și Smiley Culture, împreună cu nume mai puțin cunoscute precum Dee Sharp, Keith Douglas, Papa Face & Bionic Rhona. Smiley Culture a înregistrat un succes de top 20 și câteva apariții în Top Of The Pops cu single-ul Police Officer din 1984.

Explozia în topuri a genului dancehall de la începutul anilor ’90 le-a adus celor de la Fashion Records mai multe nume internaționale și astfel mai multe hituri, artiști precum Cutty Ranks, Papa San, General Levy, Top Cat, Tenor Fly, Daddy Freddy sau Wayne Wonder înregistrând piese în studioul lor.

Ulterior, un alt stil de muzică dance, specific englezesc, a început să folosească sample-uri acapella din înregistrări ale label-ului. Este vorba despre genul jungle, care a fost construit în jurul stilului de soundsystem jamaican, cu accent pe tobele pătrunzătoare și liniile de bass profunde. Producătorii tineri de muzică jungle au folosit multe dintre piesele cântate și înregistrate de generația precedentă ca fundație a noului gen, dând o nouă viață interpretărilor vocale cu ajutorul echipamentelor de tip sampler pe care le foloseau în studiourile lor de dormitor.

Derulând înainte 25 de ani, acele reverberații pot fi simțite și astăzi – genurile drum & bass, hip-hop, trap și aproape orice alt subgen al curentului numit bass music au în componență un ADN reggae sau dancehall, astfel încât acest tribut dedicat fundației este unul binemeritat.

Compilația Inna Nice Up! Fashion a fost pusă în ramă de către Jon Sheppard aka DJ Shepdog, fondatorul și deținătorul label-ului Nice Up! Records.

Pe parcursul celor 12 remixuri, materialul își propune să insufle un aer de prospețime unora dintre cele mai populare creații marca Fashion Records. Acestea au fost trecute prin mâna unor producători contemporani pentru a fi prezentate unei noi audiențe, într-un stil modern, care poartă amprenta caracteristică a fiecăruia dintre autori.

Paleta de genuri muzicale abordate este foarte variată, trecând de la sunetele digital reggae ale remixului semnat de germanii de la Jahtari, la vibrațiile rootstep conscious specifice lui Radikal Guru, cu o incursiune minimalistă în stilul dancehall-tech prin intermediul lui Machinedrum, dar și cu o varietate de ritmuri jungle energice, aduse în scenă de Aries, Gold Dubs, Serial Killaz, Dub Pistols și Special Request.

Genul bass este probabil cel mai bine reprezentat prin producțiile realizate de Toddla T și Melé, și The Bug.

Bineînțeles, nu putea lipsi nici genul reggae, acesta fiind prezent în remixuri semnate de producători precum Mr Benn, Wrongtom sau Jstar, care păstrează abordarea electronică modernă prezentă pe întreg albumul.

Vă invităm să ascultați, mai sus, un set complet de preview-uri pentru această compilație proaspătă, destinată ringului de dans. Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01. Asher Senator - To Whom Respect Is Due (Jahtari Remix)
02. Starkey Banton - I And I Saw Them Coming (Radikal Guru Remix)
03. General Levy - Incredible (Wrongtom Remix)
04. Papa San - Perdominant (Machinedrum Remix)
05. Cutty Ranks - As You See It (Mr Benn Remix)
06. Bunny General - Mek Them Rock (Jstar Remix)
07. Daddy Freddy - Yes, We A Blood (The Bug Remix)
08. Tenor Fly - Rude Boy Talk (Toddla T & Melé Remix)
09. Top Cat - Request The Style (Special Request Remix)
10. Johnny Clarke - Young Rebel (Aries & Gold Dubs Remix)
11. Andrew Paul - Who's Gonna Make The Dance Ram? (Serial Killaz VIP)
12. Pato Banton - Nice Up The Session (Dub Pistols Remix)

Download on iTunes

Urmăriţi-ne pentru mai multe compilații reggae!

Various Artists - Inna Nice Up! Fashion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *