Joseph Israel – Paradise

Artist: Joseph Israel
Album: Paradise
Label: Lions Of Israel
Data lansarii: 15 Iulie 2016
Format: Digital 

Available at Amazon Download on iTunes

Cu ajutorul label-ului propriu, Lions Of Israel, Joseph Israel lansează cel de-al treilea material discografic, numit Paradise, a cărui intensitate și liniște va reuși să vă deconecteze de la problemele cotidiene.

Joseph Israel, născut Joseph Montgomery Fennel, este un artist de origine americană, al cărui stil muzical îmbină genul reggae cu soul, jazz și folk. Acesta a colaborat în carieră cu mulți interpreți internaționali, dintre care amintim de Ziggy Marley și Matishyahu.

După trei ani de la lansarea albumului Kingdom Road, Joseph ne atrage atenția, anul acesta, cu cel de-al treilea material discografic, care poartă titlul Paradise. Cele 14 piese incluse pe noul LP reprezintă și colaborări cu Dean FraserEverol FrayNambo Robinson și cu basistul Christopher Meredith.

Materialul, înregistrat de Peter Temple, combină stiluri diferite captând atenția ascultătorilor până la ultima piesă. Genul predominant este reggae, însă există și influențe jazz (We Need You), dar și deviații către stilurile country (Help Us) și cele latine (Fell At Home).

The Son face trimitere la creștinism, mai exact la Hristos (Fiul), cea de-a doua persoană a Sfintei Treimi și la menirea acestuia de a-i elibera pe cei captivi. Melodia este încărcată cu simboluri religioase și referințe biblice. De asemenea, Paradise și Give Love continuă să transmită același tip de mesaj conscious, prin care oamenii trebuie să aibă credință, să se îndrepte către paradisul sfânt, să iubească pentru a avea zile mai bune.

Piesa People Need Hope  reprezintă și o colaborarea cu Tarrus Riley și Gentleman, abordând teme legate de nevoie de dreptate și speranță pentru oamenii simplii. Pe de altă parte, Journey abordează tema unei călătorii spirituale, iar Fire Burn Dem și Succes au un groove ceva mai concentrat, datorită tobelor de mână care intensifică energia sunetului.

Există lucruri pe care nimeni nu poate să ni le fure, motiv pentru care My Joy este dedicată acestor momente unice de sinceritatea și de bucurie. Și Today pare a fi o piesă cu un mesaj plin de iubire și bunătate.

Zona Reggae
Joseph Israel & The Band in studio | photo source : https://www.facebook.com/JosephIsraelandtheJerusalemBand/photos

Poate cel mai special aspect cu privire la acest album este faptul că energia pacifistă a artistului devine inspirațională pentru ascultător. Am auzit rar cuvinte care să amintească de politicieni, coruptie, foamete sau altele asemenea. Joseph Israel reușește astfel să devină un model prin stilul său, demonstrând că pura credință depășește repulsia, ura, lasându-ne pe noi să ne gândim la ce este bine, pornind de la premisa că deja știm fiecare cu ce probleme ne confruntăm. Chiar și prin ultima piesă Shalom Shalom (shalom însemnând în ebraică pace, armonie, proseperitate) artistul reușește să susțină viziunea sa asupra lumii.

Dacă primele 2 – 3 piese nu vă vor convinge, și credeți că mesajul tinde să se repete, vă sfătuim să dați o șansă întregului album. Până la final, Paradise poate deveni o experință inedită, atât timp cât ascultătorul arată puțină deschidere și puțină meditație!

Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01. The Son
02. Paradise
03. Give Love
04. Feel at Home
05. People Need Hope feat Gentleman & Tarrus Riley
06. Help Us
07. Journey
08. Fire Burn Dem
09. We Need You
10. My Joy
11. Success
12. Just You Wait
13. Today
14. Shalom Shalom

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!

Zona Reggae

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *