One Love Gathering 2016 – impresii, poze & video

La sfârșit de lună a lui cuptor, sus la Voineasa, urma să aibă loc cea de-a opta ediţie a festivalului One Love Gathering, cel mai longeviv eveniment de acest tip dedicat muzicii reggae în România.

Tălpile îmi ardeau de nerăbdare şi întrega mea fiinţă îşi dorea să ajungă din nou sus, la Lacul Vidra. Cu rucsacul în spate, iată-mă din nou pe drum! Am fost norocos şi de această dată, doar trei maşini a trebuit să schimb şi nu am zăbovit prea mult până la destinație. În satul Voineasa, aşteptând după o maşină, îl văd pe Amsho cu un sac de pâine în braţe. Era prima persoană din Familia One Love cu care mă revedeam şi cel care alături de prietenii săi m-au şi dus până sus la Vidra.

Ajuns acolo, aveam deja un zâmbet larg pe faţă şi mă bucuram ca un copil de tot ce era în jurul meu. Chiar dacă ploua mocăneşte, muzica se auzea încă de departe. O parte dintre voi probabil încă vă întrebaţi ce are special acest gathering, iar răspunsul este unul simplu, şi anume: oamenii. One Love a devenit în timp o familie, iar spiritul acestui gathering îl reprezintă prietenii, pe care poate îi vezi doar o dată pe an dar şi oameni noi, veniţi mai de aproape sau de departe, cu care vei împărţi clipe unice. Bucuria de a revedea un chip cunoscut sau momentul în care realizezi că ţi-ai câştigat un nou prieten, reprezintă o bucurie ce nu are termen de comparaţie.

În toate zilele pe care le-am stat anul acesta la One Love am pierdut până şi noţiunea timpului, atât de bine ne-am simţit la Vidra. Dacă eşti mai leneş din fire, puteai rămâne tolănit pe iarbă bucurându-te de natură şi soare, aşa cum am făcut şi noi în mare parte, sau dacă erai mai sportiv, te puteai aventura într-o drumeţie prin pădure. De sus, din poieniţă, se vedea albastrul infinit al Lacului Vidra. Coborârea pe malul acestuia era unul dintre lucrurile obligatorii de experimentat la One Love. O parte dintre curajoşi, printre care m-am numărat şi eu, 🙂 ne-am avântat şi în apa deloc caldă a acestuia.

Tot aici, pe mal, alături de Chelsoi, Negroiu, Stevie Bass şi prietenii noştrii din Bulgaria am încins un jam session pe cinste. Sala de sport a fost şi ea locaţia unui jam session inedit, unde au răsunat tot felul de instrumente minunate, de la didgeridoo până la chitări, tilinci şi fluiere.

Aplauzele, chiotele de bucurie şi dansul lin sau nebun cuprindeau poiana odată cu venirea serii. Cuprinşi de magia muzicii reggae / dub şi sub un miliard de stele ce scăpărau pe bolta cerească, oamenii deveneau una cu muzica şi natura. Atunci când îţi doreai să îţi recâştigi energia sau doreai să cunoşti oameni noi, te puteai bucura de căldura unuia dintre focurile ce au ars în poieniţă până dimineața. Mâncarea gătită cu multă dragoste a fost şi ea de senzaţie. Astfel, te puteai bucura de porridge cu fructe, diferite supe exotice sau paste cu sosuri delicioase de îţi lingeai şi degetele după. De asemenea, La Delfini puteai alege din diferite specialitaţi gătite de prieteni veniţi din Israel, special pentru această sărbătoare.

Revenind la muzică, trebuie spus că One Love-ul este an de an şi o sărbătoare a culturii soundsystem. Kogaion Soundsystem al prietenilor de la Kaya Foundation din Bucureşti, Kaze Soundsystem din Iaşi şi Genmaica Soundsystem din Cluj, au fost piesele de bază ale acestei sărbători.

Zona Reggae
Soundsystems : Genmaica, Hi Duty Soundsystem, Kaze & Kogaion | foto credits: Stevie Bass

De asemenea la festival şi-a făcut debutul oficial şi High Duty Soundsystem al fraţilor din Bulgaria. Dacă de obicei lumea în cea mai mare parte era îndreptată cu faţa înspre sound, în momentul în care Rosa Shanti, venită special din Franţa a început să cânte, majoritatea s-au întors cu faţa către aceasta, lucrul ce a reflectat respectul nostru oferit artiștilor.

El Fata a fost cel care a cântat pe diferite Riddim-uri, atât vineri seara cât şi sâmbătă, aproape până în zori. Pentru cei care l-au auzit pentru prima oară, vocea delicată a acestuia a fost o adevărată revelaţie, iar pentru mine va rămâne etern unul dintre singjay-i mei preferaţi.

Zona Reggae
El Fata & Rosa Shanti | foto credits : Stevie Bass

Tot aici ne-am putut bucura live şi de interpretarea single-ului My Selector, înregistrat de același El Fata şi lansat de către Dancehall Tradition, label românesc proaspăt înfiinţat de către Sheba. Samity Majestic Samity Sound (Bulgaria), Sensi TomProphecy Records (Grecia), L45, Sistah RastahFairy, Transilvania Hardcore, Zekarjah, Atouck, DJ UrziQue, Sultan, Uzina Dub Crew, Tone Tavi, Deeproots, Natty Ned Do the Reggae și General Escu au fost selectorii care au contribuit la menţinerea vibe-ului de la One Love!

La festival a fost prezent şi Raul, un vraci modern, intiţiator al proiectului Organic Joy, care cu ajutorul plantelor spunea că te poate ajuta să scapi aproape de orice problemă. I-am putut cunoaște și pe cei de la SoulDrops cu ale lor poţiuni magice (uleiuri cosmetice) dar şi asociaţia Bafy, care a oferit doritorilor minunate bijuterii handmade. Andrada şi Domnul Păsăroi (o marionetă salvată de către aceasta dintr-un second hand), au oferit momente frumoase şi unice apreciate de către cei mici şi mari deopotrivă.

La One Love, episodul din 2016, soarele ne-a binecuvântat, iarba verde, pământul şi apa ne-au fost camarazi, luna şi stelele ne-au ghidat paşii, iar muzica ne-a vindecat!

Concluzii legate de eveniment puteți trage și singuri urmărind clipurile și pozele inserate în articol. Big up One Love family! Să ne revedem voioşi şi sănătoşi si la anul care vine!

Așteptăm să ne împărtășiți și părerea voastră legată de eveniment, în secțiunea de comentarii.

ps. vom realiza o centralizare a mai multor clipuri și fotografii cât de curând 🙂

Poze One Love Gathering 2016

7 Comments

  1. Experienta a fost chiar ok. Poate la anu’ ii invitam si pe baietii de la http://www.eurowc.ro/ , cu tot cu niste jucarii de-ale lor din dotare. Eu, unul, le-am simtit lipsa.

  2. Raul nu este un ‘vraci modern’, ci un sarlatan care otraveste oamenii, o expresie periculoasa a ignorantei si arogantei si rautatii. Sfaturile lui sunt absolut neavenite si extrem de periculoase, iar sa iti asumi ca scapi pe oricine de aproape orice problema cu ajutorul plantelor, in conditiile in care tu habar nu ai, este un pic cam foarte grav 🙁 ‘Healing Drops’ este de fapt SoulDrops, am venit acolo cu uleiuri cosmetice si cu SoulSync (vindecare pentru recuperarea sufletului)… si am ramas pana cand s-a trezit invidia lui Raul si a creat un spectacol oribil. Din pacate, ‘familia OneLove’ este foarte, foarte indepartata de mesajul muzicii pe care o promoveaza :(( OneLove with NoLove :(((

  3. Mersi si eu pentru rectificarea linkului. Gustul amar cu One Love 2016 ramane in continuare 🙁 Inca ma straduiesc sa fiu blanda si sa nu public un articol prea sarcastic despre aceasta adunare :(( Toate cele bune va doresc.

  4. **comentariu șters la cerere**

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *