Resonators – Imaginary People

Artist: Resonators
Album: Imaginary People
Label: Wah Wah 45s
Catalog No.: WAHCD031 | WAHLP011
Data lansării: 30 Septembrie 2016
Format: CD | Digital

Available at Amazon Download on iTunes

După patru ani de la albumul de debut, The Constant, din 2012, grupul britanic Resonators revine cu un nou material de studio, intitulat Imaginary People.

Noul album conține un total de nouă creații, poartă eticheta aceluiași label ca și LP-ul de debut, Wah Wah 45s, și a fost precedat de două single-uri, cu titlurile Healer și Imaginary People.

Deși din punct de vedere al discografiei colectivul din Brighton nu a fost foarte activ în perioada dintre cele două LP-uri, aceștia au compensat cu o activitate intensă în circuitul festivalelor și al show-urilor live, prestate atât în Marea Britanie cât și în restul Europei.

Inspirați de caracterul meditativ și de farmecul universal al muzicii roots jamaicane, trupa radiază o prezență scenică jucăușă și unificată. Prin intermediul celor două cântărețe vocale, Hassia Zermon și Faye Houston, grupul Resonators se îndepărtează de conceptul unui singur front-man cu ego grandios, în timp ce Darren JamTone furnizează efecte dub live, oferind show-ului varietate și echilibru.

Acest echilibru fin între piese vocale și instrumentație dub este prezent și pe albumul Imaginary People, unde momente dub sonore pe piese precum Come Through sau Trees sunt complementate în mod perfect de versiuni mai melodioase și cu o atmosferă mai lejeră, precum Right Time sau Swing Easy.

Totuși, caracterul special al muzicii celor de la Resonators reiese din compoziția pieselor, iar acest aspect este exemplificat perfect de piesele cu titlurile Papa Daddio și Healer.

Un element constant al aranjamentului instrumental îl reprezintă secțiunea de trompete, care adesea unește sau subliniază segmentele vocale, oferind continuitate și omogenitate albumului.

Cu o serie de piese noi în portofoliu, grupul Resonators se pregătește deja de un nou turneu în Marea Britanie și Europa, pentru a oferi fanilor o nouă doză de muzică roots live de calitate.

Vă invităm să ascultați, mai sus, preview-uri pentru toate cântecele, dar și single-ul care dă și titlul acestui album, Imaginary People. Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01. All The Paths
02. Imaginary People 
03. Healer
04. Right Time
05. Come Through
06. Papa Dadio
07. Gonna Change
08. Trees
09. Swing Easy

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!esonators-imaginary-people

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *