Hot Reggae Stories: Week 50, 2016

Hot Reggae Stories este numele unei serii de articole săptămânale scrise pe Zona Reggae, ce conține informații fresh din domeniu.

Aici vei putea citi noutăți despre artiștii tăi preferați și vei asculta diverse piese de top proaspăt lansate (#BigTunesAlert!!). Limbajul este unul formal, prietenos, pentru un articol bun de citit la cafea.

Hot Reggae Stories apare de obicei marți, iar toate edițiile sale pot fi răsfoite și analizate AICI. Nu uitați că secțiunea de comentarii este deschisă, iar noi suntem curioși să vă aflăm părerea despre articol. Let’s Go! 🙂

————————————————————————————————————————————

Titlurile Hot Reggae Stories 50/2016:

1 – Cel mai așteptat album reggae de debut este gata pentru începutul anului viitor
2 – Primul an de pauză pentru Sting, după 23 de ediții consecutive
3 – Un nou început pentru un important festival de film, dedicat muzicii reggae
4 – Propuneri de calitate de la Zona Reggae
5 – Do The Reggae își încheie sezonul cu un party de gală

  • Cel mai așteptat album reggae de debut este gata pentru începutul anului viitor

După ce a lansat multe piese, multe dintre ele puse pe repeat în toate colțurile lumii, după două mixtapes, Start A Fyah & Roots & Chalice, și un EP de zece piese, numit Dread & Terrible, Chronixx anunță apariția albumului său de debut pentru prima parte a lui 2017.

Noul material se va numi Chronology și va fi acompaniat de un turneu desfășurat pe continentul nord-american în lunile martie și aprilie (toate datele de concert pot fi vizualizate aici).

Artistul de 24 de ani, unul dintre inițiatorii mișcării reggae revival ce-și propune să renască vibe-ul original și măreț al acestei muzici, ne oferă totodată spre vizionare și un prim clip, filmat pentru o piesă inclusă pe Chronology. Este vorba despre Majesty, un cântec de dragoste inspirat de I’ll Be Around, interpretată de Otis Gayle încă din 1971, și original semnată de The Spinners. De asemenea, clipul este promovat de către pitchfork, una dintre cele mai apreciate reviste online de muzică din Statele Unite ale Americii.

Chronixx spune următoarele despre melodie: Majesty is about a spiritual vibration, the divinity within the woman and the balance that can be found within I&I. It’s celebrating that union.

  • Primul an de pauză pentru Sting, după 23 de ediții consecutive

O veste mai puțin bună a săptămânii trecute este dată de faptul că celebrul festival jamaican Sting (The Greatest One Night Reggae and Dancehall Show On Earth) nu se va mai ține și în 2016.

Sting Reggae Festival este un eveniment la care sunt invitați unii dintre cei mai populari artiști jamaicani ai momentului, ce se desfășoară pe parcursul unei nopți în preajma Crăciunului. Tradiția ține încă din 1983, iar anul acesta este primul de absență.

Sting devenise în ultima vreme un eveniment dominat de genul modern dancehall, unul ce a găzduit în istorie mai multe clash-uri legendare, printre care și o întâlnire între Vybz Kartel și Mavado în 2008 sau Bounty Killer vs Beenie Man în 1993.

Câteva dintre motivele care au dus la anularea ediției din 2016 a acestui festival sunt date de faptul că headlinerii evenimentului nu s-au prezentat la concertîn ultimii ani, dar și pentru că de când Vybz Kartel este închis, cererea de bilete este în scădere.

Mai multe despre întreaga poveste ne spun promoterii evenimentului, Isaiah LaingHeavy D, în clipul de mai jos.

  • Un nou început pentru un important festival de film, dedicat muzicii reggae

În antiteză cu Sting-ul, după o absență de patru ani, Jamaica International Reggae Film confirmă o nouă ediție pentru 2017 în perioada 16 – 19 februarie.

Directoarea festivalului, Barbara Blake Hannah, a declarat următoarele pentru jamaicaobserver despre proiect:

Film is an excellent way to promote Jamaican culture, especially music, and this is a good time to do so, as UNESCO has just declared Kingston a Creative City of Music. So, a sparkling film festival is a good way to illustrate the reason for the city’s designation.

New elements have been added to make the festival more appealing. These include booths promoting reggae-related products such as music, books, craft items and food. Musicians, producers and record labels are invited to showcase their music and artists.

Iată mai jos un preview pentru unul dintre documentarele reggae-related interesante apărute în 2016:

  • Propuneri de calitate de la Zona Reggae

Vă lăsăm în continuare în compania muzicii. Un set de piese alese pe sprânceană și incluse în playlistul ediției 50 a HRS, răsună în boxele voastre.

Maestre, butonul de play vă rog!

  • Do The Reggae își încheie sezonul cu un party de gală

În România, ne-am distrat în weekend cu Indica Dubs și Danman într-un veritabil soundsystem session (recenzie curând) și privim încrezători către următorul eveniment important.

Este vorba probabil despre ultimul Do The Reggae al anului, ediție aniversară de Crăciun, organizat de către Natty Ned în Sibiu, cu invitați precum LionRiddims, Megga Dillah sau Undersky. Detalii complete despre eveniment aici, iar câteva imagini de la un party asemănător desfășurat în 2013 aveți mai jos.

Să ne auzim cu bine până săptămâna viitoare. A fost aici pe frecvență King Julien aka Mașina de Reggae. One Love!

sursa foto copertă: instagram

Hot Reggae Stories. Ce e nou în reggae într-un singur articol!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *