Irievibrations – Dub Station

Artist: Various Artists
Album: Dub Station
Label: Irievibrations Records
Catalog No.: IRIE100
Data lansării: 17 Februarie 2017
Format: CD | Digital

Download on iTunes

Studioul și label-ul Irievibrations din Viena începe noul an cu un material special, care celebrează release-ul cu numărul 100 al casei de discuri.

Pentru această ocazie specială, austriecii au ales să se dedice genului dub.

Fiind un entuziast declarat al muzicii dub, Syrix s-a bucurat să-și concentreze toată creativitatea în direcția acestui nou album.

Cu cât experimentele sonore erau mai neobișnuite și mai bizare, cu atât mai bine, însă fără a sacrifica fundația bine stabilită a sound-ului Irievibrations. Astfel, o multitudine de delay-uri analogice, efecte spring reverb, filtre și sirene, dau contur și savoare acestui nou album intitulat Dub Station.

Materialul include versiuni dub ale unor binecunoscute hituri marca Irievibrations, precum piesa Freedom Fighter a lui Anthony B, LaLaLa de la Delus, Hard Road de la Luciano, la acestea adăugându-se și piese nelansate și produse exclusiv pentru această compilație festivă.

După cum ne-am obișnuit, în lista de colaborări a celor de la Irievibrations Records regăsim nume importante ale scenei reggae, fiind vorba atât de veterani, cât și de artiști mai noi.

Din prima categorie îl putem menționa pe Apple Gabriel (Israel Vibration), Akae Beka aka Vaughn Benjamin, sau Junior Kelly, în timp ce din generația tânără se remarcă, bineînțeles, nume precum Kabaka Pyramid, Delus, Denham Smith sau Jahcoustix.

Toate cele 16 piese de pe album expun abilitățile lui Syrix în calitate de dub mixer și producător, dar și abilitatea lui de a călca pe urmele legendarilor King Tubby și Lee Perry fără a renunța la stilul său personal.

Cu o durată de peste 60 de minute, materialul oferă ascultătorilor destul timp pentru a se relaxa și a se lăsa purtați într-o călătorie muzicală plină de linii de bass, delay, reverberație și efecte speciale.

Vă invităm să ascultați, mai sus, un megamix al acestui album proaspăt, dar și să vizionați clipul realizat pentru LaLaLa Dub. Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01. Syrix - Dub Station
02. Delus - LaLaLa Dub
03. Luciano - Hard Road Dub
04. Anthony B - Freedom Fighter Dub
05. Denham Smith - Please Natty Dub
06. Junior Kelly - Stay With Me Dub
07. Jahcoustix & Apple Gabriel - Controller Dub
08. A-Game - Step Inna The Place Dub
09. Martin Zobel & Soulrise - Got To Dub
10. Kabaka Pyramid - Cyaan Study Me Dub
11. Ras Kuko - Manos Limpias Dub
12. Don Bonn - Slaves Dub
13. Natural Black - World In Trouble Dub
14. Akae Beka & Jahcoustix - What Makes Someone Leave Dub
15. Iriepathie - Träumer
16. Bonez MC & Raf Camora - Dankbarkeit Dub

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!Irievibrations - Dub Station [Cover]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *