King Jammy, Zion Train și Reggae Roast în România!!

King Jammy, Zion Train și Reggae Roast sunt cele mai noi nume relaționate cu genul reggae care vor vizita țara noastră în 2017.

Acest lucru se întâmplă cu ocazia festivalului Electric Castle, care se va desfășura tot la Castelul Banffy, Bonțida, Cluj-Napoca, în perioada 12 – 16 Iulie a anului curent. Detalii complete despre eveniment găsiți aici.

Tot la scena The Roots au mai fost confirmați până acum Soom T și Kenny Ken.

King Jammy (Prince Jammy), Lloyd James pe numele real, este o legendă a genului, unul dintre cei mai mari producători de muzică reggae și dub din istorie, având în palmares sute de albume de top pe care și-a adus contribuția. Cariera sa a început în studioul de înregistrări al maestrului King Tubby, acesta din urmă fiind considerat nașul stilului dub.

Sleng Teng Riddim, Stalag Riddim, African Beat Riddim, Satta Riddim, 32 Chip Riddim sau Run Down The World Riddim sunt doar câteva dintre materialele celebre pe care și-a pus amprenta King Jammy.

Băieții de la Zion Train reprezintă unii dintre pionierii muzicii dub / dance din Marea Britanie, regăsiți pe scena underground din această țară încă de la finalul anilor ’80. Se spune despre Zion Train că dispun de unul dintre cele mai serioase live dub act-uri din industrie, lucru de care ne vom convinge și noi curând la Electric Castle.

Reggae Roast este unul dintre cele mai fresh label-uri axate pe reggae, dub, stepper, dubstep și dancehall din Marea Britanie, fondat încă din 2007.

Printre colaborările acestui label se numără și cele realizate cu artiști de top precum Earl Sixteen, Charly P, Party B, Rod Taylor sau Ramon Judah.

Ne vedem în iulie la Castel!

Urmăriţi-ne pentru mai multe ştiri reggae!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *