Meta & The Cornerstones – HIRA

Available at Amazon Download on iTunes

Artist: Meta & The Cornerstones
Album: HIRA
Label: Metarize Productions
Data lansarii: 17 Februarie 2017
Format: CD | Digital

Meta Dia & The Cornerstones lansează în februarie cel de-al treilea album de studio al lor, numit HIRA. Este prima realizare discografică a lor după Ancient Power, apărut în 2013.

După cum veți afla încă din prima piesă a materialului, HIRA face referire la locul în care Profetul Muhammad a descoperit Islamul, dezvoltând credința acestuia bazată pe ideea de pace, unitate și compasiune, cele trei elemente la care face referire și noul album.

Riddim-urile de aici sunt interpretate de muzicieni din mai multe țări, înregistrările fiind susținute la studiourile lui Peter Gabriel, din Marea Britanie. Partea de mixaj este semnată de Shane Brown (Jukeboxx Productions) și de Bonzai Caruso. Albumul este plin de diversitate din punctul de vedere al sound-ului, față de instrumentele etern găsite în reggae, având parte aici și de elemente precum pian, vioară sau fluier.

Stilul pe HIRA este primordial roots reggae, dar regăsim pe alocuri și influențe urbane, bossa nova, jazz, africane sau orientale. De asemenea, ca și pe celelalte release-uri, Meta Dia ne cântă și în limbi precum fulani, wolof sau arabă. Pe partea de invitați o avem aici pe Concha Buika, o artistă de origine spaniolă nominalizată la Grammy-uri, pentru diferite release-uri cu influențe latino.

Toate cele paisprezece piese conțin mesaj pozitiv, atent construit, care are într-un final un scop moral. Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01. Hira
02. Addis State Of Mind
03. The Fig And The Olive Tree
04. Spirits Of Light
05. Do feat Concha Buika
06. Zion Stereo
07. Join The People
08. Mind Your Business
09. Bilal
10. Regardless feat Concha Buika
11. Mother Mada
12. Valley Of Roses
13. Kingdom
14. Finding Oneself

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!

Zona Reggae

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *