Steppa Style – Mad Russian

Artist: Steppa Style
Album: Mad Russian
Label: Totally Dubwise Recordings
Catalog No.: TDWR016
Data lansării: 27 Ianuarie 2017
Format: Digital

Buy from JunoDownload Available at Amazon Download on iTunes

La doi ani de la lansarea albumului său de debut, See The World, MC-ul rus Steppa Style ne oferă acum cel de-al doilea LP din carieră, intitulat Mad Russian.

Dacă pentru primul material artistul a colaborat cu label-ul Irish Moss Records, de această dată a ales casa de discuri britanică Totally Dubwise Recordings, orientată preponderent către promovarea genului jungle.

Cu toate acestea, pe LP-ul Mad Russian regăsim o varietate de genuri, de la new roots la dancehall, și bineînțeles și o doză energică de jungle.

Albumul debutează cu piesa Reggae Gymnastics, produsă de către DJ Vadim, instrumentalul fiind cel care îi acompaniază și pe Big Red și Pupa Jim pe melodia Inner Lite de pe albumul Dubcatcher 2 al producătorului de origine rusă. Astfel, avem parte de o porție de versuri rub-a-dub livrate pe un Riddim de calitate, perfect pentru ringul de dans.

În continuare, regăsim prima colaborare vocală de pe album, alături de Carlton Livingston, înregistrată pe un instrumental produs de Krak In Dub, același care a stat la baza piesei Realise It cântate de artista franceză LMK.

Vibrațiile pozitive continuă, în ritm de reggae, pe piesa Good Vibes, după care ascultăm cea de-a doua colaborare cu DJ Vadim, intitulată Ready We Ready, instrumentalul regăsindu-se și el pe albumul Dubcatcher 2, pe melodia Call On Me. Steppa Style vine aici cu o abordare rub-a-dub în stil conscious.

Cea de-a doua colaborare vocală îl are la microfon pe veteranul Johnny Osbourne, cu o piesă dedicată băieților care încearcă să agațe prietenele altora, numită sugestiv Don’t Touch My Girl, înregistrată pe instrumentalul Roots 51 Riddim lansat în 2014.

Cea de-a treia și ultima combinație cu DJ Vadim de pe album are titlul Road și abordează un stil reggae cu influențe old-school, în contrast cu piesa următoare, numită Boom Tune. Aceasta este produsă de către Psychofreud și se distinge printr-un sound modern, care pune accentul pe bass și sintetizatoare.

Urmează o interpretare rub-a-dub energică pe piesa care dă titlul albumului, Mad Russian, înregistrată pe Run 45 Riddim, o altă operă a lui Max RubaDub, ce datează din 2013.

Prima creație jungle de pe album are titlul Raggamufinski și reprezintă o colaborare cu Jamalski pe partea vocală și cu producătorul francez ePeak pe partea instrumentală.

Același ePeak continuă să ne energizeze și pe piesa Rolling Stone, care alternează între pasaje reggae și secvențe jungle electrizante.

În continuare, regăsim o melodie jungle plină de pozitivitate, fapt sugerat și de titlul său, Overcome, aceasta fiind lansată în 2015 la label-ul Jungle Cakes, pe EP-ul cu același nume.

Vibrațiile jungle continuă cu două producții semnate de canadianul Marcus Visionary, un veteran al acestui gen muzical, ambele melodii prezentând o infuzie puternică de influențe reggae.

Steppa Style trece apoi în teritoriul drum & bass, cu ajutorul producătorului Dan In Jungle, pe o piesă concentrată pe tobe, bass și sintetizatoare.

Albumul se încheie cu două producții bass moderne semnate de Blasta, Steppa Style demonstrându-și astfel versatilitatea vocală.

LP-ul Mad Russian reușește să captureze foarte bine doza de nebunie care îl face pe Steppa Style un MC de succes, capabil să pună pe foc ringul de dans la orice petrecere, indiferent de genul muzical abordat.

Vă invităm să ascultați, mai sus, un set de preview-uri pentru acest album proaspăt. Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01. Reggae Gymnastics (Prod. DJ Vadim)
02. Musical Murder (Prod. Krak In Dub) (feat. Carlton Livingston)
03. Good Vibes (Prod. Jah Sazzah)
04. Ready We Ready (Prod. DJ Vadim)
05. Don't Touch My Girl (Prod. Max RubaDub) (feat. Johnny Osbourne)
06. Road (Prod. DJ Vadim)
07. Boom Tune (Prod. Psychofreud) (feat. General Levy)
08. Mad Russian (Prod. Max RubaDub)
09. Raggamuffinski (Prod. ePeak) (feat. Jamalski)
10. Rolling Stone (Prod. ePeak)
11. Overcome (Prod. FeyDer) (feat. Spruddy One)
12. Step Aside (Prod. Marcus Visionary)
13. Pack Up (Prod. Marcus Visionary) (feat. George Palmer)
14. Junglist (Prod. Dan In Jungle)
15. Hypocrites (Prod. Blasta)
16. No Regular (Prod. Blasta)

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!TDWR016

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *