Iron Dubz – Sound Addict

Artist: Iron Dubz
Album: Sound Addict
Label: Iron Dubz
Catalog No.: IDZCD-01
Data lansării: 27 Martie 2017
Format: CD | Digital

Buy from Bandcamp

Producătorul francez Iron Dubz lansează la sfârșitul lunii martie albumul său de debut, intitulat Sound Addict.

Iron Dubz și-a început activitatea de producție muzicală în 2010, iar de atunci a avut release-uri în format vinil atât la propriul label, cât și la alte case de discuri, precum Black Redemption sau Pure Niceness Records.

Piesele sale variază de la digital reggae la stepper dub și s-au regăsit deseori în seturile unor soundsystem-uri renumite, precum Iration Steppas, O.B.F, Blackboard Jungle sau Jah Tubbys.

Pe albumul său de debut, Iron Dubz își demonstrează din nou versatilitatea și paleta largă de influențe, oferindu-ne nouă colaborări vocale cu artiști internaționali, două colaborări instrumentale și cinci versiuni dub scăldate în ecou și reverberație.

LP-ul este deschis de către artista franceză I Leen cu o piesă în stil digital dub destinată tuturor celor care iubesc soundsystem-ul. Pe I Leen o regăsim din nou pe creația stepper dub numită Gather Round, aceasta beneficiind și de o versiune dub în cea de-a doua parte a albumului.

În același stil digital dub, îl putem asculta pe Dangerman, un artist din Panama, care cântă despre tinerii din ghetouri pe piesa Ghetto Youths.

Iron Dubz
Iron Dubz

Stilul stepper dub cu influențe digital este explorat de către MC-ul britanic Mr Williamz pe ganja anthem-ul intitulat Haffi Bun, precum și de către inconfundabilul Blackout JA, care vine cu o interpretare conscious pe piesa numită No Fear.

Un alt ganja anthem, de această dată în ritm one-drop, dar păstrând stilul digital, vine de la MC-ul rus Tenor Youthman, pe piesa Bun It, una dintre cele mai bune melodii de pe album.

Stilul digital reggae este reprezentat prin interpretările de la Derrick Parker și Donovan Kingjay, cu titlurile One Don respectiv Don’t Bad Mind, la care se adaugă și o melodie despre poliție cântată în limba franceză de către Kayass, numită La Police Tue.

Cele două colaborări instrumentale de pe Sound Addict sună excelent, prima fiind înregistrată alături de violonistul Dub String, iar cea de-a doua avându-l la clavietă pe francezul Art-X. Ambele sunt oferite și ca versiuni dub către finalul albumului.

Albumul de debut al lui Iron Dubz se dovedește a fi un material de calitate, cu un sound fresh și energic, menit să încingă ringul de dans în sesiunile de soundsystem.

Vă invităm să ascultați, mai sus, acest LP deosebit, dar să vă și delectați cu imaginile video realizate pentru Vertigo. Audiție și vizionare plăcută!

TRACKLIST:

01. Sound Addict (feat. I Leen)
02. Don't Bad Mind (feat. Donovan Kingjay)
03. Bun It (feat. Tenor Youthman)
04. Gather Round (feat. I Leen)
05. Vertigo (feat. Dub String)
06. Haffi Bun (feat. Mr Williamz)
07. No Fear (feat Blackout JA)
08. The Entire Quest (feat. Art-X)
09. Ghetto Youths (feat. Dangerman)
10. La Police Tue (feat. Kayass)
11. One Don (feat. Derrick Parker)
12. Gather Round Dub 
13. Vertigo Dub
14. Haffi Dub
15. Dub Fear 
16. The Entire Quest Dubwise

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!Iron Dubz - Sound Addict

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *