Kunta Kinte Riddim 2017

Artist: Burro Banton, Rider Shafique, Shanti D, DJ Madd
Riddim: Kunta Kinte Riddim 2017
Label: Dub-Stuy Records
Catalog No.: DS-RS002
Data lansării: 24 Martie 2017
Format: Digital | Vinil 12″

Available at Amazon Download on iTunes Buy Vinyl

După ce în 2016 ne-au oferit un rework al Riddim-ului Punnany, americanii de la Dub-Stuy Records vin acum cu cea de-a doua tranșă a acestei serii menite să aducă un omagiu Riddim-urilor clasice de origini jamaicane sau britanice, ca in cazul de față.

De această dată, Riddim-ul ales pentru a fi reîmprospătat cu un sound modern este clasicul Kunta Kinte, recreat în variantă nouă de același DJ Madd, producătorul responsabil și pentru Punnany Riddim.

Originalul Kunta Kinte a fost adus în atenția fanilor UK dub de către veteranul Jah Shaka, fiind înregistrat de o trupă mai puțin cunoscută din Battersea. Instrumentalul a devenit un clasic al genului dub, linia melodică de flaut făcând numeroase apariții de-a lungul anilor, atât în piese underground cât și mainstream.

Noua versiune produsă de DJ Madd beneficiază de trei interpretări vocale, prima dintre ele fiind atribuită veteranului artist jamaican Burro Banton, care se adresează tinerilor pe piesa Nah Sell Out.

Urmează la microfon MC-ul bristolian Rider Shafique, care celebrează legătura la nivel mondial dintre fanii soundsystem pe piesa Over The Oceans, iar ultima versiune vocală îi aparține francezului Shanti D, acesta îmbinând stilurile rub-a-dub cu pasajele cântate pe melodia Inna Different Style.

EP-ul se încheie cu varianta strict instrumentală a Riddim-ului.

Vă invităm să ascultați, mai sus, un set de preview-uri pentru acest material. Audiție plăcută!

TRACKLIST:

01. Burro Banton - Nah Sell Out
02. Rider Shafique - Over The Oceans
03. Shanti D - Inna Different Style
04. DJ Madd - Kunta Kinte 2017 Riddim

Urmăriţi-ne pentru mai multe riddim-uri reggae![DS-RS002] ARTWORK 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *