Recenzie Charlie P, Iron Dubz, Wicked & Bonny @ Jamstage, București – poze & video

Trei nume internaționale ale muzicii dub pe aceeași scenă, în aceeași seară, într-un club din România.. aceasta avea să fie premiera pe care ne-au pregătit-o băieții de la Riddim Bandits pentru o seară deloc obișnuită de martie.

Pe lângă grandoarea acestui lucru inedit, un nume precum Charlie P pe afiș, unul dintre cei mai apreciați vocaliști ai scenei soundsystem ai zilelor noastre, avea să atragă pasionații de dub în Jamstage pentru o seară de colecție.

Startul a fost dat de Dubwizard, membru al crew-ului Riddim Bandits, cu niște dub-uri caracteristice stilului său, pentru ca puțin după ora 12, un alt tip cu șapcă 🙂 , Romain Iron Dubz, să preia ștafeta și să se pregătească de prima parte a evenimentului, aceea în care misiunea sa primordială era să aibă grijă de instrumentalale lui Charlie P.

Tânărul britanic, care a îmbrățișat cultura jamaicană și pe cea de soundsystems de la o vârstă fragedă, și-a demonstrat rapid calitățile de vocalist care-l plasează în topul singer-ilor de 5 stele: flow, diversitate, capacitatea de a varia pe note muzicale și de a cânta, tehnică lirică.

Zona Reggae
Charlie P & Iron Dubz

Din boxe au început să curgă piese deja celebre precum Nice It Up, Dub Controller, Alphabet sau Traveller, dar și câteva melodii despre care Charlie avea să ne precizeze că vor fi incluse pe un viitor album realizat împreună cu O.B.F. (abia așteptăm acest release, între noi fie vorba 😀 ). După aproximativ 40 de minute, ne-am speriat puțin când britanicul a anunțat că urmează ultima sa piesă din program (Sixteen Tons Of Pressure), dar ne-am liniștit imediat când am înțeles că este vorba doar despre prima parte a show-ului său.

A urmat spectacolul lui Iron Dubz, început în stil nice & easy, dar care a urcat rapid nivelul către niște dub-uri aspre, energice, feroase. I s-a alăturat la scurt timp și Charlie P, iar cei doi au început să livreze publicului un show în stilul soundsystem session. Ce înseamnă acest lucru mai exact? Iron Dubz punea o piesă, pe care avea să o oprească prin pull-up înainte ca aceasta să ajungă la final, după care pe Riddim-ul aceleiași piese (pe același instrumental), Charlie P avea să livreze propriile versuri, în freestyle.

Nivelul de energie a crescut astfel la un nivel deosebit de ridicat, ceea ce mie personal mi-a adus aminte cumva (din nou) de Subsonic, publicul prezent apreciind arta care ieșea din boxe. Apropo de boxe, Charlie a remarcat foarte bine la un moment dat următoarea chestie:

If we had a real soundsystem tonight, everybody would go mad!

Indicându-ne faptul că orice petrecere de gen sună mai bine, mai clar și cu infinit mai mult bass, tocmai bun de simțit în piept, pe un soundsystem veritabil.

Se întâmpla fix inainte ca Romain să dea play unei piese deosebit de grave de la Burro Banton, momentul critic de haos general al serii.

Charlie și-a încheiat la scurt timp show-ul, de data aceasta pentru totdeauna, nu înainte de a ne aduce aminte că muzica pe care o ascultăm este for the people in the streets.

Wicked & Bonny? Sometimes Wicked – sometimes Bonny! (după cum și scrie pe pagina lor de facebook). Cu siguranță o surpriză pentru majoritatea celor prezenți în Jamstage. Un spectacol realizat în stilul un live dub maker + un mc care să pună publicul în mișcare, condimentat cu niște dub-uri realmente electrice-robotice. Piesa lor, Boom Sound, ar descrie perfect totalitatea setului livrat.

După ora 4, până dimineața târziu, party-ul a continuat cu câteva back to back-uri inedite ce i-au inclus în program pe Riddim Bandits Crew, Iron Dubz și bineînțeles Wicked & Bonny. Stilul a variat destul de mult ajungându-se la un moment dat să ascultăm chiar și niște ska.

S-a încheiat așadar frumos o seară nebună de care ne vom aminti cu siguranță. La umbra portretului lui Robert, printat pe un steag de pânză, care a vegheat constant ce se întâmpla pe ringul de dans de la pupitrul de sunet, s-a scris un nou episod pentru mișcarea muzicii dub de pe la noi.

Big up Riddim Bandits pentru inițiativă, abia așteptăm să ne vedem la următorul!

Așteptăm impresiile voastre în secțiunea de comentarii. 😀

ps. mai multe poze și video curând!

Poze Charlie P, Iron Dubz, Wicked & Bonny @ Jamstage, București

Urmăriţi-ne pentru mai multe ştiri reggae!

One Comment

  1. counter right

    big big big!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *