Longfingah – Urban Mystic

Artist: Longfingah
Album: Urban Mystic
Label: GuerillJah Productions
Catalog No.: GP010
Data lansării: 3 Aprilie 2017
Format: CD | Digital

Download on iTunes

Longfingah este unul dintre cei mai talentați MC reggae din Germania, cucerind prin stilul său energic scenele a numeroase cluburi și festivaluri din Europa, și nu numai, precum Rototom Sunsplash (ES), Boomtown (UK), Fusion, Reggaejam, Summerjam (GER) sau Uprising (SK).

Recent, artistul a avut turnee internaționale în Mexic, India și Japonia alături de grupul Illbilly Hitec, formându-și în prezent și o trupă live dub de muzicieni care îl acompaniază pe scenă, numită Sub Pressure Band.

La începutul lunii aprilie, Longfingah și-a lansat cel de-al patrulea album de studio, intitulat Urban Mystic.

Materialul include 14 piese în stiluri diverse, de la dub la reggae, digital și dancehall, și poartă eticheta label-ului GuerillJah Productions stabilit în Berlin.

Albumul debutează cu o producție rub-a-dub excelentă semnată de Adubta, intitulată Raggamuffin Yute Run Tings. Aceasta se remarcă printr-un instrumental cu un sunet organic, percuție bogată, condimentată cu acorduri de pian și chitară electrică.

Urmează o altă creație a lui Adubta, numită So Good, de această dată într-un stil digital concentrat pe bass, tobe și skank-uri. Versurile cântate de către Longfingah în stil rub-a-dub sunt dedicate reprezentantelor sexului frumos.

Prima colaborare vocală de pe album este intitulată Terror Dem Spread și ni-l prezintă la microfon alături de Longfingah pe Michael Fabulous, într-o combinație singer-deejay, cei doi fiind acompaniați și de o secțiune de voci feminine pe partea de backing vocals. Versurile au un caracter conscious, vorbind despre cei care răspândesc teroarea în societate, iar instrumentalul abordează un stil roots modern, fiind ce-a de-a treia și ultima producție a lui Adubta de pe album.

De la stilul roots trecem către un sound dub modern cu influențe din genul dubstep, pe piesa Jah Bless produsă de către Maxi Roots. Aceasta introduce și elemente tradiționale din genul reggae, precum o linie melodică de clavietă sau efectele de delay și reverberație aplicate skank-urilor.

Urmează piesa Raise A Voice, o producție dub semnată de Zion Train ce se distinge prin stilul caracteristic creațiilor lui Neil Perch, instrumentalul fiind dominat de linii melodice de trompete.

Probabil cea mai energică piesă de pe album este remixul stepper dub în stil modern realizat de către Max Powa pentru melodia Head Up, prezentă în varianta originală pe albumul Reggae Not Dead din 2015 al grupului Illbilly Hitec. Aceasta îl are la microfon și pe francezul Tribuman, și este o reprezentare perfectă a stilului energic promovat de către Longfingah prin muzica sa.

Urmează o versiune nouă a piesei Urban Mystic produsă de către Hardy Digital, DJ-ul și producătorul din spatele label-ului GuerillJah Productions. Aceasta are un sound modern, încadrându-se în conceptul urban al albumului.

În continuare, Longfingah ne oferă un remix dancehall al piesei Make Love Not War, produs de compatriotul său King Toppa, un specialist al acestui gen muzical.

Zona Reggae

Cea de-a treia colaborare vocală de pe Urban Mystic este înregistrată alături de MC-ul rus Steppa Style și reprezintă un remix în still bass realizat de către Aldubb pentru piesa Wiggle & Wine.

Hardy Digital este prezent apoi cu cea de-a doua producție a sa de pe album, de această dată fiind vorba de o piesă digital dub în ritm stepper numită Anybody Out There.

Longfingah își demonstrează apoi versatilitatea vocală pe piesa Rocking Time, alternând între refrenul cântat și versurile livrate în stil rub-a-dub. Aceasta reprezintă o producție în stil digital dancehall marca Dreadsquad.

Finalul albumului ne oferă trei abordări diferite ale stilului dub, prima dintre ele având titlul Infinity și fiind produsă de francezii de la Bassketeers.

Urmează producătoarea italiană Sista Habesha cu un remix stepper dub al piesei Liberation Time, inclusă în varianta originală pe albumul Rebel Massive al lui Dubmatix, lansat în 2013.

Albumul se încheie cu piesa Cool Down Dub, o producție stepper dub semnată de Aldubb, care îmbină un bass greu cu sunete de sintetizatoare moderne, skank-uri și efecte dub psihedelice.

LP-ul Urban Mystic reprezintă un material excelent, ce demonstrează versatilitatea și talentul vocal al lui Longfingah, un MC tânăr cu o carieră în plină ascensiune. Varietatea de stiluri muzicale prezentate atât într-o manieră modernă cât și ceva mai tradițională fac din acest album o experiență eterogenă pe care o recomandăm cu căldură tuturor fanilor muzicii reggae de calitate.

Vă invităm să vizionați, mai sus, videcoclipul piesei Terror Dem Spread. Enjoy!

TRACKLIST:

01. Raggamuffin Yute Run Tings 
02. So Good 
03. Terror Dem Spread (feat. Michael Fabulous) 
04. Jah Bless 
05. Raise A Voice 
06. Head Up (feat. Tribuman) (Max Powa Remix)
07. Urban Mystic (Album Version) 
08. Make Love Not War (King Toppa Remix)
09. Wiggle & Wine (feat. Steppa Style) (Aldubb Remix)
10. Anybody Out There 
11. Rocking Time 
12. Infinity 
13. Liberation Time (Sista Habesha Remix)
14. Cool Down Dub 

Urmăriţi-ne pentru mai multe albume reggae!Longfingah - Urban Mystic [Cover]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *